Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj Jib jedu taky a nemam sebe mensi problem s listy mrkni ke me . Vodu mam taky z řadu necham ji den odstat aby vyprchal chlor a voda se zaroven ohreje v mistnosti kde mam 19 stupnu . Moje voda je brutal ph 8,3 ec 0,5 . Musim davat tak 4-5 ml kys. Na 20 litru jibky taky neco snizi
Původní příspěvek od Frydrych Ahoj Jib jedu taky a nemam sebe mensi problem s listy mrkni ke me . Vodu mam taky z řadu necham ji den odstat aby vyprchal chlor a voda se zaroven ohreje v mistnosti kde mam 19 stupnu . Moje voda je brutal ph 8,3 ec 0,5 . Musim davat tak 4-5 ml kys. Na 20 litru jibky taky neco snizi
Ahoj
U tebe se tento problem nevYskytuje nejspíš pravé proto, ze mas vodu z radu s EC 0,5. Proto bych zkusil jak psal anarchom zvýšit EC vody z radu která ma 0,2 na 0,4-0,5 a pak dotáhl EC na požadovanou hodnotu pomoci JIDB. Zároveň jsem koukal ze cal-mág xtra od sensi jde aplikovat i postrikem což by kvůli plisnim bylo možné max do 3 týdne květu. Další věc co me trochu znepokojuje je obsah NPK 4-0-0 v cal-mag od sensi abych to neprepalil s dusíkem. Co vy na to je proč se toho dusíku bát v kombinaci se standardním poměrem dávkování JIDB ABM, popřípadě o kolik snížit složku A kde je dusík obsazen?
Původní příspěvek od zelenymuz V půdě může dojít k vyblokování hořčíku vápníkem, v hydru jestli jde o originální doplněk Ca/Mg, tak by neměl nastat sebemenší problém. Ještě bych zčekl tabulku uvolňování živin při určitém pH pro hydro. Je jich více druhů, třeba tato. V ČR jsme z nějakýho důvodu navyklý na 5,8 ale běžně se setkávám i s 6,1.
Ahoj, díky za prilozenou tabulku. Podobnou tabulku ma na stránkách i JIDB kde doporučuji držet PH na 5,9 pravé kvůli rovnoměrném přísunu všech živin.
ahoj,mrkni se ke me do vlakna na stranu 2 a prispevek cislo 26, to je list,ktery jsem tam mel od zacatku do doby nez odpadl,ja zasadne neskubu a ani nestriham listy,mam taky vodu z kohoutku okolo 0,15-0,2 ec a jo,sice jedu kokos,ale to je taky hydro medium,v hline jsem nikdy problem nemel s calmag a kamos co jede hlinu,normalni neznackovou z obi nema problem,pritom jedeme JIDB oba,stejny zdroj vody.....
Calmag pouzivam mills,anglicky moc neumim ,ale na obalu je napsano neco jako,ze normalni voda ma ec 0,4-0,7 nebo tak neco.....
Posílám ti fotku, kdybys chtěl vidět jak deficit začínal u mě , můžu ti též tady postnout foto, jinak ti to nechci zasirat , zkus to udělat, tak jak jsem ti napsal výše,
Jinak dusík neřeš, kdybys měl kytky prehnojeny dusíkem, listy by byly brutálně tmavě zelený a u jidb je nejvíce dusíku ve složce M, mrkni se zezadu na láhve A má 2 @ M má 6nebo 5 nvm presne......
Já osobně si dávám svůj poměr, když jsou tmavě dam M méně, Pridam B......jak kdy no,ale ty je moc tmavý nemáš, ikdyz určitě za to může led nasvícení. ....
Můžes to zkusit i třeba jen na tom malém systému pod 400w
Moc ti dekuju chlape! Zkusím to na ty malý vane. Akorát sem vyčistil kalfasy protocil tam 3 hodiny čistou vodu, vylil ji a dal tam vodu s enzymama na 24 hodin. Pak dostanou holky zase palbu. Pod to 420w světlo zkusím zvýšit první ec na 0,4 cal mag a uvidíme co to udělá
Myslím, že uvedeným postupom sa síce calmag doplní, ale začnú chýbať iné prvky potrebné pre rastliny, nakoľko sa zmení celkové vybalansovanie živín, ktoré nastavil a vypočítal výrobca /na vodu z RO !, /. Pridaním calmag sa zvýši základné EC vody, ale pri celkovej Ec na živnom roztoku to bude znamenať menej tých ostatných potrebných soli a pokiaľ sa v tomto prípade pridajú zase zložky ABM, tak už može nastať problém so spálením./ale nemusí/
Myslím, že schodné riešenie je to, čo doporučuje výrobca, teda ec NA VSTUPE max 0,2-0,3 /pri NFT čo najmenej/ a celkové živiny podĽA tabuliek v súvislosti so vzhľadom kytiek. Pokiaľ Ti zvýšenie z 1.1 na 1,3 /reálne po odrátaní vstupu - 0,8-1 čistých živín / spůsobilo spálenie, tak pridaním calmagu sa stane to, že sa síce deficit týchto prvkov zníži, ale budú chýbať iné, nakoľko v celkovom Ec budú tieto chýbať a ďalšie zvýšenie celkového ec pridaním základných zložiek už může páliť korene. /ale nemusí - niektoré genetiky znesú dosť/ okrem toho můžu byť z časti neprístupné koreňmi v tom NFT systéme. Otázne je, či spálenie v Tvojom prípade spôsobilo skokové navýšenie EC o 0,2 - v NFT to môže byť dosť šokujúce.
Alebo či spálenie nenastalo práve tým, že to EC 1,3 bolo pre korene moc, ako naznačil kolega GAUSS v druhom vlákne, čo si rozbehol.
Písal som to tu už v niekoľkých vláknach, že nie je EC ako EC
Výrobca JIDB pri tých tabulkách počíta s vodou z RO , alebo z dažďovky s EC 0,0.. do NFT sa vo všeobecnosti doporučuje polovica tabuľkových údajov s tým, že sa neskôr EC upravuje podľa potreby hodnotám blížiacim sa k tým v tabulke.
Anachronom navrhnuté riešenie určite funguje, pokiaľ to takto praktizuje a zrejme vyskúšal.. Ty ale ideš NFT, kde sú korene stále namočené v tom živnom roztoku a jeho koncentrácia je podstatne nižšia, než tá, čo sa vála do kokosu, alebo hliny.
Ja sa snažím dodržiavať postupy doporučené a vyskúšané výrobcami hnojív. Vačšinou fungujú.
Čo sa týka zmeny pomerov dusíka, tak jeho pridaním v kvete dosiahneš to, že sa Ti kytky môžu začať bláznivo naťahovať a začnú tvoriť ďalšie listy, čo my už v kvete až tak moc nechceme.
BINGO - presne toto som si všimol pri LED osvetlení s JIDB, ale nechcel som to tu nikde písať, aby sa zas do mňa niekto nenavážal, že som zhulený...a nekompromisne zamilovaný do Vera. Už som za podobné "nápady" obdržal nejaké negatívne karmy v minulosti.
Dokonca si dovolím tvrdiť, že to priamo súvisí s tými 10 doplnkovými červenými boostermi - niekdy to otestujem
Pokiaľ sa to ešte skombinuje s riadnym ofukom a odťahom zabezpečí rýchlejšie presúšanie, tak to valí, jak bláznivé a Microlabom doporučená zvýšená koncentrácia na vstupnej vode okolo 0,0 - 0,1 je naozaj nutná
Som rád, že si to tu napísal!
Zdar hoši taky jsem měl deficit cal mag JIDB kokos testuji cal gren od metropu . Ale když jsem to dal jen do čisté odstáté vody tak mě Ph lítalo nahoru dolu úplně masakr. Tak jsem psal na Mikrolab a jak psal již LEDIDEAL. Mám potvrzeno přímo od výrobců již níže tímto jim děkuji a doufám že to někomu pomůže.
Dobrý den,
skutečně v tomto případě je náprava snadná. Stačí zvýšit o cca 20% dávkování složky MIKRO - tedy např. u květu 100:200:300 na od cca 2.týdne 100:250:300. Pokud by u některých strainů bylo již vysoké EC na škodu, snížit o stejnou část dávkování A - tedy 50:250:300 (vždy myšleno pořadí složek A:M:B na 100l vody).
Aby však zůstala snadnost dávkování dle tabulky, opravdu přípravek s chelátem vápníku připravujeme. Nicméně nyní jsme plně vytíženi přípravou na veletrh FOR GARDEN, kde představujeme řadu hydroponických hnojiv na hospodářské plodiny - tedy na trhu bude až v průběhu dubna. Info bude na stránkách a na nově zřízeném fcb.
Mě by zajímalo co ty JIDB, jestli to někdo vyzkoušel co doporučuje výrobce s tím poměrem složek, nebo je nutnost dokoupit cal mag.
Jsem se chtěl podívat jestli to nějak vyřešil, ale už tady dlouho nebyl. Škoda
Tak jsem po delší době zase zpět, bylo ted moc práce, tak jsem to tu bohužel zanedbával.
Všem děkuju za komentáře a rady k řešení vzniklého deficitu.
Nakonec jsem upravil dávkovaní JIDB na 100:250:300, ale deficity přetrvávají, neni to nic hroznýho ale je to pořád vidět. Příští kolo dam ještě šanci JIBD a od 2 týdne květu upravím dávkování dle doporučení ledidealu.
Další problémy mám s kořeny, docela zhnědly. Nejspíš protože jich je hodně a zabranujou dobrému průtoku vody v kanálech NFT. Čerpadla jedou na max tedy 500l/h.
Prolil jsem to 24h peroxidem a pak 24h enzymama, vyčitil kalfasy a zase nasadil EC 1,4 2 dny na to zvýšil na 1,5. Nedá se říct, že by kořčeny zbělaly, ale kytky rostou a palice bobtnaj.
Ted jsou holky ve 41. dnu květu, zachvilku začnu přidávat fotky.