Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od ApPias Nemám nejaké skúsenosti s LED ale toto sa mi celkom pozdáva... Normálne už aj začínam uvažovať o HomeBox S alebo L... Celkom by sa to tam hodilo...
Původní příspěvek od ApPias Nemám nejaké skúsenosti s LED ale toto sa mi celkom pozdáva... Normálne už aj začínam uvažovať o HomeBox S alebo L... Celkom by sa to tam hodilo...
chtěl jsem se optat zkušenějších, jestli je nějaký markantní rozdíl mezi panelama LED REK 200W-3G a NOVA S8? Cena je totiž nižší o cca 1000 ve prospěch REKu, tak proto mě to zajímá, jestli je to na úkor čipů nebo jak ..
Původní příspěvek od alesh
Čipy Epistar, od nich nelze čekat zázraky. Odahadoval bych, že 250W soda dá podobný a spíš lepší výsledky.
No aj ja si myslím, že asi nie... ale uvídíme, idem tam pozrieť v sobotu... som im volal, že mám prísť pozrieť... vraj pestujú pod LED-kami nejaké druhy zeleniny... tak som na to zvedavý...
chtěl jsem se optat zkušenějších, jestli je nějaký markantní rozdíl mezi panelama LED REK 200W-3G a NOVA S8? Cena je totiž nižší o cca 1000 ve prospěch REKu, tak proto mě to zajímá, jestli je to na úkor čipů nebo jak ..
díky E.
Markantní rozdíl tam nebude, ale bez otestování nemůžu říct, který je lepší. NOVA vypadá novější, takže by se dalo soudit, že by tam mohly být novější LEDky.
citace:
Původní příspěvek od NoStress
to si ale uz cucas z prstu ne? 288w led slabsi nez 250sodik?
Viděl jsi snad nějakou Čínu, která by dala lepší výsledky jak sodík? :-) Zklamání je to na G zdokumentováno víc než dost, řekl bych. No a nejlepší ponaučení je koupit a vidět. Ale to bych ti nedoporučoval.
No aj ja si myslím, že asi nie... ale uvídíme, idem tam pozrieť v sobotu... som im volal, že mám prísť pozrieť... vraj pestujú pod LED-kami nejaké druhy zeleniny... tak som na to zvedavý...
To je rozumný. Jen si dej bacha, spousta zeleniny potřebuje (oproti konopí) jen velmi málo světla, tak by to mohlo být zkreslený. Nejde soudit podle salátu, okurek a podobný "celozelený" zeleniny. Třeba dobrý na srovnání jsou rajčata, ty mají hodně podobný nároky jako my.
alesh: Jak bys resil napajeni tech ledek s idealnim pomerem cena/kvalita)? Mam doma 19V, max. 4,74A adapter. Teoreticky by mel na napajeni stacit (mam 45 ks Luxeon Rebel ES), ale nevim, jak to zapojit. Jako alternativa me napadlo napajeni pres PC zdroj. V obou pripadech bude ale potreba nejaky regulator proudu.
Čau, použil bych asi něco jako tohle. Akorát 19V není úplně ideální, budeš potřebovat víc měničů. S 19V jich budeš potřebovat pravděpodobně 7. Taky to chce promyslet, jak účinný je ten 19V adaptér. Abys pak na něm nespálil, co LEDkama ušetříš.
Přeju hodně zdarů, já už to konečně taky rozjedu. Půlku LEDek mám doma, druhá mi ještě visí na celnici :-D
Původní příspěvek od GreenPlanet Tak to jsem zvědavej jak ti to dopadne,kolik zatim činí utráta za materiál?Jinak při hledání solidního led panelu jsem narazil na toto
Database error
karamel je cukr co už se neuzdraví
zmáčkni spoušť, bude spoušť, zmáčkni knoflík, bude poušť
Původní příspěvek od GreenPlanet Tak to jsem zvědavej jak ti to dopadne,kolik zatim činí utráta za materiál?Jinak při hledání solidního led panelu jsem narazil na toto
Ledky jsou ze StevesLed, presne pocty nevim, ale vychazel jsem z pomeru v tvem vlakne. Porad jeste cekam az budou mit v eShopu cervene ledky, ktere slibili zacatkem roku. Jinde je brat nechci, protoze tady mam slibene 4 diody zdarma.
Adapter na tom myslim s ucinnosti nebude hur, nez lecjake levne PC zdroje nebo cina zdroje z eBay/aukra.
Co se tyce driveru z GME, nebyl by lepsi napriklad AMC7140, ktery stoji zlomek ceny(na eBay cca 1,5GBP)?
To jsem zvědavej, jestli ty červený vůbec někdy budou mít. V létě mi odpověděl, že by je měl mít do dvou měsíců...
AMC7140 je taky použitelnej. Je to ale lineární driver a to znamená mít všechny série stejný a ideálně zdroj s nastavitelným napětím, jinak na něm propálíš opravdu hodně. Pokud jsi tohle schopný zajistit, není důvod, proč ho nepoužít a neušetřit.
Po pravdě je taky možná použiju, protože ty MW jsou všude vyprodaný a maj přijít za 5-6 týdnů.