Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no, já myslím že vubec nejde jako o to aby se kytka cítila přirozeně, ale spíš to o to, aby se nepřepla znovu do veg. fáze a zároveň měla víc světla denně
Původní příspěvek od mati0n To co ti napsal Bloodybeer je peknej kec.. vynos ti to nesnizi a dozravani ti to naopak zrychli...
Zdarec
Tak to tu vysvetli, jak to teda je rad si doplnim znalosti
a navic jsem psal, ze dozravani to zrychli - ale o to mene jeste stihne vyrust pestiku v palici a o to by se snizil vynos. Urcite to nebude kdovi kolik, ale proc jim to zkracovat. Rozhodne ti to na vynosu neprida a vice THC taky ne. Pouze ti to urychli dozravani... tohle se ti treba muze hodit, kdyz ti hrozi plisen a nebo kdyz pestujes dlouhokvetouci sativy.
Původní příspěvek od BloodyBeer tu fotoperiodu nesnizuj. To ti akorat snizi dobu potrebnou pro zralost kytek
Tuto vetu chapu tak, ze to prodlouzi dobu zrani, tak jestli to bylo mysleno naopak ok, vysvetlovat nemam co, v praxi mi pomohlo rychleji dozrat coz me se hodi, protoze su nedockavej a neboj zkraceni o 2 hodky te nepripravi o desitky gramu spis tak o desetinky ne-li treba o nic (pokud se bavime o poslednich 7-10 dnech kvetu, ne v polovine kvetu), vyssi produkci thc nemam jak zjisit a neresim, zkracuju jen kvuli tomu rychlejsimu dozravani..
tak já jsem v situaci že rád vyzkouším něco nového, nepřirozeného protože jinak můj pěst je zatím bez žádné chybičky ani sebemenšího problému
V indoor pěstu jsem sice amatér, outu sem pár už odjel a když do toho doplním znalosti z takové té všeobecné botaniky tak mi logicky vyplývá to co píše tak nějak oba dohromady - snížením periody zrychlím dozrávání na úkor tvorby nových pestíku ( což bude mít vliv na výnos, ale těžko odhadnout jaký, v mém případě spíš zanedbatelný ale pro někoho , kdo jede pod větší watáží jistě citelný) a v situaci, kdy je plíseň tak je to určitě ku prospěchu věci ! na druhou stranu prodloužení na 14/10 - od toho nevím co čekat, kytka se rozhodně nepřepne na vegetační fázy, na to potřebuje minimálně 16 hodin světla a jaký by tohle mělo vliv na výnos jsem nikde nenašel ( a to jsem se seknul hledáním a projížděním threadu na tohle téma tady na G a jinde skoro na celé odpoledne, jen ten zku*venej hokej do toho).
Takže se spíš pojďme bavit o tom, co se stane, pokud periodu změním na 14/10
prepnout na 14/10 na posledni dva tydny květu je dobrá finta, dělám to tak už dlouho.. kámoš s tímhle zlepšovákem kdysi přijel z holandu.. 14hodin ještě není tolik, aby kytka začala přecházet zpátky do vegetativní fáze a bude mít víc sil na tvorbu palic...
na posledních 14dní květu do 14/10 rozhodně jdi...
Blíží se konečná Blizny hnědnou a na trichomy se kouknu zítra
(pod 2000x zvětšením je to nádhera celej list je potažen a z něho trčí tisice kapiček....
No musim to makro udělat pořádným foťákem - mě to fascinuje
Už jen voda a příprava na posledních pár dní na suchu
Trápím je ode dneška jen červenou a to tak jak se mi chce, pak přijde tma a smrt
Jinak už skoro 14 dní probíhá příprava na druhé kolo, kde se změní decentně setup a bude vše jinak
Pojedu AK47 a WhiteRussian pěkne po jednom řezu, už jsou pěkně ve skleníku a snažím se je roztáhnout .
Protože jsem sít mohl zaplnit víc, ale holt chybama se člověk učí
Mám objednány nové úsporky a led pásky ( ta červená vliv prostě měla a budeme ve finále svítit lineárkama Philips MASTER TL5 HO Super 80 24W (2xRED ,2xBLUE) a původníma 18w lineárkama osadím pěkně bok a dveře skříně Konzoli osadím RedLED páskou v kuse bez mezer a boky dám kombinaci REDxBLUE Takže 12w LED a 84w Lineár
A koupím nový větrák na odtah a přítah a KONEČNĚ regulovatelné trafo, a vrátim matce trafo od depilátoru ( denně se mě ptá jestli sem ho někde neviděl, co jí na to mám říct....
Jinak díky za Kčká ! Tohle je prostě pěst pro radost a opravdu je to posedlost
Tak trichomy jsou z 50% tmavé, pestíky z hnědli a nechci žádnou gaučovku takže přišel čas...
Posledních 48 hodin dostávala na střídačku světlo a tmu, pak tmu a nakonec pár hodin světla.
Rostly 18 dní, na květu byly 50(1) dní .
Takže ponaučení - víc roztáhnout. jinak to proběhlo bez problémů. Objednány nové lineárky Philips MASTER TL5 HO Super 80 24W a bude mírnej upgrade.
Druhé kolo bude tak do 14 dnů, jen co příjde novej equip , růst je ve skleníku 1x AK47 a 1xWhiteRussian - pěkně rostou, takže to po pár dní růstu půjde na květ a bude se zase o co starat
Dík za K+ a za sledování threadu, pod sodíkem by to byla jiná liga, tohle prostě baví a je to nejkrásnější koníček, který se za vaší starost patříčně odmění
Jinak letošní out bude skromnej - vystačím si s tím co roste pod světlem Uř roste jednou řez ShiwaShanti a jednou AK47. 30l kyble domací kompost a mají se k světu fantasticky .
Už jsem kouřil záštipek a po těch prohulenejch letech sativ, venku a noName odrůd je tohle odlet...detaily podám až to proschne tak jak má
První foto je má drahá a moje sluníčka - hlavně co mám za sebou...