Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
listová skrvrnitost - objevuje se když kytka poprvý zažije deficit potravy. začíná to žloutnutím, potom bílejma tečkama, pakhnědýma flekama a nakonec upadnutím velkých listů...doporučuje se očistit okolní povrchy....až nakonec jediný řešení je ty listy dát pryč...
edit:
tohle je neúplnej překlad a narychlo, navíc sem chtěl vyštípnout jen nejdůležitější věci.
jináč to co sem napsal, platí - osobní zkušenost je přesně taková jak ten překlad ale nevím o ničem krom správnýho krmení a otrhání listů co by pomohlo
No jestli nicim nehnojis, tak se imho neni cemu divit. Z 15 ti litru zeminy takovyhle kytky ziviny vysajou celkem dost rychle a pak uz jaksi nemaj z ceho, ze..
Kup si nejaky rustovy hnojivo, to PKcko je hlavne na kvet, vubec neobsahuje dusik, kterej je na rust nejdulezitejsi.
F!ckz0r: stejně mi to postihlo jdnu kytku minuly rok. Nejprve se to objevovalo na velkých listech, které nakonec odpadly a až už nebylo moc velkých listů, tak si to začalo brát malé v palicích...byl sem nakonec rád, že kytka stihla dozrát...ale tak tak..Zkoušel jsem na to nějaké postřiky proti listovým plísním a padlí, ale nic nepomohlo...
xaralis: kámo, mrkni na to pořádně a uvidíš, že nedostatek živin to zcela jistě není. Je to nějaká nemoc a myslím, že virového původu, páč něco podobného, né-li stejného napadá i angrešty a rybízy...
cau lidi , mam ten sam problem s flekamy na listech.
hnojim je pravidelne alga grow + ah roots s upravenym ph na 6.4-6.2.
nemate nekdo tuseni cim je to zpusobene ? popr. reseni toho problemu
Zdravim,
nějaký potvory, či plíseň mi napadli rostliny (viz foto). objevije je se na spodních listech, vršky jsou zatim beze skvrn. Jinak na těch spodcích je to všude (cca 8rostlin). Už mi to nedávno napadla nějaká plíseň - chytla se na stoncích a úplně tu odnoš zahubila. Myslíte že to vydrží do sklizně? nebo je lepší to nějak podchytit, případně jak?? Díky a PEACE
no jako je mi jasný, že tylisty postupně odumíraj a jak se blíží sklizeň, tak kytka odčerpává z listů živiny, ale to vypadá trochu jinak. Každopádně zatim nezgebly. Stejně bych ale potřeboval radu, co proti plýsním...jak řikám napadá mi to tam taková šedivá plýseň co se chytně na stonku (vypadá to trochu, jak když dřevnatí, ale pak začne odnož ovadat a úplně zatáhne. Jestli mi můžete někdo poradit nějaký šetrný mořidlo. mam to 100% bio, žádný chemky, tak bych si to nerad pokazil. Díky!!!
zkus kuprikol, mnoo a na 100% bio pri boji s plisni zapomen, proste zkus nejakej fungicid ale pokud jses 100%bio magor tak zkus treba neemovej olej bo rozmackanej cesnek s vodou a priste pouzivej hledani. Mnoo a myslim ze bys udelal lip kdybys vyfotil ten shnilej stonek misto listu.
Zdravím, tak to opravdu bylo ai nedostatkem místa pro kořenový systém.
Kytí přesazeny a už se daly do kupy. Akorát nevím, jestli stihnou dozrát
TAkže dík za rady
Zdravim společenstvo.......mám problém.....domá mám kytku už v polovině květu a napadly ji svilušky...obědnal sem Vertimec 1.8EC.ale bojim se následků!Jaký je váš názor na tento problém?Díky za každou radua pomoc!thx SuperMan
svilusky su pliaga. na zaciatku rastu mi napadli cheese. urcite by neprezila. pomohol omnite 30W jeden postrek druhy na prevenciu a problem vyrieseny. vrele odporucam.
dosavadní zkušenost vynikající, vřele doporučuju. měl jsem model dost náchylný na plíseń, Critical Mass, venku. preventivně jsem začal ošetřovat bioanem, ještě než se totálně zkazilo počasí, a potom samozřejmě taky, v intervalu 5 - 7 dní, 1 - 2% roztok. kytka zdárně dozrála, ani náznak plísně (každý rok jsem míval). To samé další model - Bluw Widow. Ten přežil ještě horší počasí, poslední dávku bionalu jsem aplikoval den před sklizní.
chuť to nijak neovlivňuje. fungicidní účinek je jenom vedlejší, primárně to je na zlepšení kondice kytky, a myslím, že je to pravda.
teď poslední zkouška - Moby Dick, poslední nesklizená kytka.
Důležité je podle mě včasné a pravidelné ošetřování. má to prý účinkovat i na napadenou kytku (5% roztok) - to jsem nasštěstí nezkoušel.
závěr: začít včas s prevencí a nešetřit přípravkem. plíseń se kytkám zdaleka vyhne.
to sadic: zkus BIOol - přípravek ze stejné řady - insektcid. vlastní zkušenost nemám, v diskuzích jsem se dočetl, že není extra účinný, ale zato je stoprocentně neškodný, můžeš aplikovat těsně před sklizní... je to na bázi potravinářských bílkovin.