Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, chtěl bych se optat z jakého důvodu byl u mě výsledný produkt jakoby suchý( jak hash delanej mokrou metodou). Použival jsem lékařský benzín, přidal par ml propylenglykolu a par kapek des. vody. Při odpaření zustal produkt ktery prostě nebyl mazlavý, vyzkoušel ještě znovu přecedit přes silonku dolit benzín a vařit, ale nic se nezměnilo. Nakonec jsem to vyřešil tak, že přidal propylenglykol aby byl produkt mazavý, naředil aby to zase nebyla tinktura..Ale dle mě to není uplně ono pořád jsou tak videt a cejtit ty znka pliskyřice.. Co pro příště udelat jinák? Material jsem dekarboxyloval, naložil do benzínu na cca 5min,přecedil a nasledně to vařil. Díky za odpovědi. :wave:
Zdravím, no jelikož jsem FS vyráběl poprvé nechtěl jsem se hnedka pouštět do "čistého výtažku" ale PG jse měl v záloze, takže to dopadlo tak, že jsem vysledný produkt ředil PG aby to bylo poživatelny . Ale nejde mě do hlavy proč to dopadlo takto no... Příště už asi pujdu do čistého výtažku ala pegasovy kapky..
Pokud je výtažek moc tuhý, tak přidejte pár kapek olivového nebo konopného oleje. Ale opravdu jen pár kapek, ať ho zbytečně moc nenaředíte. Větší množství např 60% výtažku nefunguje tak dobře jako menší množství 95% výtažku.
www.konopijakolek.cz - Web slouží nemocným lidem, kterým konopí může pomoci nebo zachránit život. Zároveň se snaží informovat o vývoji léčby konopím u nás i ve světě. Pomocné hlavy a ruce jsou vítany!
První metoda za použití alkoholu a filtru mně přijde "čistčí".
Snad to tak bude dobře a fungovat.
Možná by stálo za to, zkombinovat to s butanovou metodou či suchým ledem(pokud by se dal někde sehnat :-) )
Tak jsem dnes dělal podle návodu na tytrubce a nevím zda vše dopadlo dobře.
Jednak nemám PG takže jsem tam kápnul trochu olivového oleje.
Druhak i když se už asi dvě hodiny nic nedělo, rozuměj hladina klidná, nikde po bublince ani památky, přesto mám dojem že ten benzín z toho je pořád cítit.
A třeťak, je možné že bych měl ze cca 150g materiálu 8ml výtažku?
A čtvťak, jak jsem to furt chutnal, jestli už to nebude tak hnusně chutnat, myslel jsem že je to ten benzín, ale ono to asi hnusně chutná normálně, jsem teď zmaštěnej jak motyka.
Musím pochválit konečně zase jednou správně použitou češtinu - jednak -čtvrťak!!! Aplause
Myslím, že to je normální, hnusný je to díky těm voskům a pryskyřici+příměsím, co se nalepily na ni z proudícího vzduchu v okolí. Takže, jak říkají v Konopný apatyce, nemocnýmu musí být jedno jak to chutná... a komu jde o gurmánský zážitek, musí si vyrobit čištěný výtažek Pegasovy kapky, koncentraci lze upravit množstvím PPG.
S tím množstvím je to běžný. V návodech z apatyky museli použít nějaký kouzlo, že jim toho vyšlo tolik. Z těch 8 ml je ještě +/- 6 ml těch příměsí
Čágo bélo tak jsem dneska konečně dodělal svou prní várku a výsledek je zatím uspokojivý, uvidíme pak jak funguje použil jsem 1/2 kila letošního outu, kouří výborně, a lékařský benzín...žádná dekarboxylace, PPL, ...výsledek je krásně mazlavý a než jsem stačil naplnit všechny, tak už poslední dávka tuhla. bylo toho něco přes 50 ml.
no jak jsem pochopil, tak je to hlavně kvůli chuti a jinak podle ,,základního" postupu to tam taky není...a celkem to už spěchalo a nechtěl jsem to rvát do trouby, aby pak ,,smrděl" celý barák...tak tak
,,Pokud dekarboxylace v postupu úplně chybí, výsledný produkt je spíš velké zklamání." to s tím totálně nesouhlasím...výsledný produkt už putoval jak ke kuřákům,tak i těm co to konzumují a spokojenost na obou stranách aš aš...sušil jsem to v sušičce na ovoce, tak něco málo možná proběhlo tam, ale nemyslím si že to mělo nějaký vliv na tu přeměnu...
jinak dík za nové info, které jsem clekem zajebal ale jak říkám, všichni jsou spokojeni, takže to nevidím tak černě, nicméně příště to zkusím a uvidíme jestli bude nějaký extra rozdíl