Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ad lumatek:
oproti gib pro-v-t a pro-i-t [je to jedno a to same v podstate] vazne sviti{ci jak to laicky rici } o 20-30%vice = 20-30% vetsi vynos ze v 600W uz to neco znamena [bavim se o starsi revizi 600W lumateku] ty nove regulovatelne jsou pro setrilky mozna regulace jedne lampy[ale az po 15minutach v dane watazi] v prvnich dnech na rustu je to pecicka;] kdy neni treba svitit 600W ............. co se chlazeni tyce ..staci je mit mimo grow room[konkretne u vstupu pritahu roomu co ma noc] "super-lumen"[starsi revize "110%"] jsem nezkousel bojim bojim , ale naka lampa pred vyrazenim dejme tomu po 3tim kole posledni mesic davat na 110% by mohla zajistit mozna rekordni cisla^^
Taky bych řek, že ta regulace hlavně na růst ze začátku bude super, proč jim valit taky hned 600w Jinak u jahoďáka v growu by mohli být k mání 28.3 - teda aspoň to přislíbily Koukal sem na ten trydek a to sou na zářivky moc pekny bambeřice:-)) Ty tvoje zářajdy se mi taky zamlouvaly a sou za good cenu;-) Jak je používáš? Z vrchu? Nebo s nima jen přisvětluješ z bočku? Jinak moc dikes Hlavo...
čaute amigo el.loco
Ja je použivam na klony jen růst , když to spočteš tak je to 12nebo 16x 54W to je celkem 648W resp 864W dohromady takže to už musi něco dělat , vyhodu vidim v tom že to má dobre pokrytí (zařivky jsou přes celej čtverec) , málo to topí . Cena za 864W zhruba 6800už se nezdá tak strašná . Hlava
Jo jo kloníky, ty porostou moc prima;-) Ten Badboy vypadá dost suprově a cena fakt není tak hrozná:-) Když mrkneš na http://www.quantumhort.com/quantum-t5-badboy.html ty míry jsou asi v palcích že? Na cm by to bylo moc malí, ale v palcích to je rozměr tradáá Hádám, že to nepotřebuje předřadník? Kdyby do toho někdo šel rád se přidám, neb platit poštovný se mi samotnýmu nechce, klíďo dejte vědět;-)
Tak sem si nakonec pořídil GIB lighting NXE 600W, koupil sem ho dnes v jednom šopíku v Berlíně, už se na něj těšim domky na kulišáka, v ČR není k sehnání a jen tak nebude, neb ani u výrobce už nemají...;-)
Původní příspěvek od mučačo cus,muzu dotaz? Nekde jsem cetl,ze ten ctyrpolohovej lumatek musi byt nastavenej pri rozsviceni na polohu 100% az po 10-15 min je mozna regulace.toz to je na prd,ne?
Zdarek,
mám nově ten přepinací Lumatek NXE 600 a je to přesně tak jak píše Hlavoun v odkazu toh trejdu..standartně je nastavenejch 600W, pak se to dá po 10minutách přepnout a když se to vypne na 400W tak se to tam i zapne - takže těžká pohodička...jinak tu 400W jsem ještě nezkoušel, ale určo ji prubnu...doporučuju všem;-)
loco
Zdarec všem,
takže report po necelém měsíci používání, naprostá spokojenost s touhle přepínatelnou hračkou zkoušel sem na všechny stupně a na žádném se nepřehřívá, max teplota 37°C a to na max výkon! Jinak ještě dodam, že po přepnutí lze klidně ihned přepnout zpět, ať nám to všem roste
Zdar,
chci si pořídit regulovatelný předřadním a chtěl bych nějaké zkušenosti od uživatele reg. předř. Jde mi o úsporu energie a chci toho využít takto. Pokud vezmu např. regulovatelný Lumatek 400W , tak na sazeničky v malých květnících 13x13cm bych zapnul 50% výkonu, jak povyrostou a přesadím do 18x18 květináčů , tak bych dal 75% výkonu a na květ mám dilema, zda po přepnutí dát 400W a nebo až při výskytu prvních květů (po ukončení růstu) a kdy se začnou tvořit palice, tak 110% výkonu.
Kdysi jsem někde četl článek na toto téma, ale už nevím kde. Psalo se tam kdy je potřeba zvýšit intenzitu.
Otázka zní, zda dát max světlo po přepnutí a nebo až při tvorbě květů.