Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vemu semínko, dám ho do hlíny, nechám ho vyrúst, přesadím, starám se, sklízím, suším, kourím a pak o tom píšu tady... :-D ještě sem samce neměl :-( :-D
ked dám klíčit semena rovno do substratu v boxe mám zapnút aj ventilátory aj osvetlenie,alebo nechat ich klíčit bez svetla len s ventilátormi,alebo aj bez svetla aj bez ventilátorov? dík
Nedelal bych to, ja si vzdycky predklicim semena , pak je hodim do sadbovacky ,zabere to 30x30 cm na 60 semen . a takhle me tam rostou pod zarivkou nekde ve skrini tyden, pak to presadim bud do velke kostky nebo raselinaku a muzou rust dalsi tyden. Porad pod zarivkou . ofuk mam na takovej pocet malej ventik, cca 15 cm prumer. Ofuk je dulezitej az ti za kytka vyleze aby byla pevna.
Kdyz to hodis hned do substratu ,tak muzes mit klidne 3 dny opozdeny nejaky kytky , v tom predpestovani je sadis do kvetinace az sou zhruba vsechny stejne velky , timto se vyhnes aspon trochu tomu ze tam nebudes mit zadny rozdily ,protoze porostou vsechny stejne. Ne jako rezy,ale aspon to mas pod kontrolou
Myslis ze ma cenu foukat ventilatorem na kvetinace s hlinou ? Myslel sem zes to pochopil kdyz sem psal ze ofuk je dulezitej az ti kytka vyleze .
Pro mene chapavy ,ne nemusis na to foukat dokud tam nebudou rostliny . romy sorry,ale neznam jinyho cloveka co ma tolik otazek ohledne mikropestovani.
Rozni, zasad , foukej, hnoj ,sleduj a uc se. Tohle ti da vic nez odpovedi na G .
Fakt neřešte blbosti , stačí tampony z obou stran jak už tu bylo psáno a nechat při pokojové teplotě ,podlít venkovní dešťovkou(ale ne topit ve vodě) a máte klíčky do 3 dní a nemusíte je v tom "koupat" dlouho stačí když klíček má už 1-2mm a šup s ním do hlíny ,nejlépe sadbovací substrát (první 2-4cm vrstva )vzdušný dobrý pro rychlý rozjezd.Foukat od mala na to ventilátorem to nechceš.
Klíčím už asi 16 let jen v odstátý vodě( cca 1 den) ve sklenici pár hodin plave a pak ho zťuknu na dno a uspěšnost mám tak 99% .Jak se otevře tak šup sním do hlíny.To jsou moje zkušenosti.
Již 12 let stejná technika klíčení - do plastové dózy na jídlo poskládám kuchyňskou papírovou utěrku, poleju teplou vodou z kohoutku, nasazim semínka, která jsem před tím chvilku povalel v puse ( provlhčil ) 😉 fakt 😉 dózu pak zavřu a dám do tepla, např. na box. Do dvou dnů mám vyklíčeno většinou se 100% výsledkem
Zaručená metóda: dať semená do pohára s vodou a nechať 48 hodín odstať. Semeno praskne a vtedy ho treba dať medzi navlhčenú hygienickú vreckovku a nechať v tme ďalších 24 hodín. Keď už vyklíčilo možno zasadiť do zeme.
PS: ak semeno nepraskne ani po 48 hodinách alebo viac, tak treba nožíkom opatrne pichnúť aby prasklo a potom dať do vreckovky.
nejzarucenejsi metoda kde mam uspech 100% od roku 2013 je Root riot......vzdy mi vsechno vyklicilo a stoji to par kacek.....i po dvou letech od posledniho prispevku by to nekomu mohlo pomoci....cao
metoda klasicka .. do dozy dam navlhcenu servitku nato seeds.. a za dva dni je vsetko von... ale pouzivam na navlhcenie vodu do ktorej kvapnem 1kvapku peroxidu vodika..
No ty tampony, vatičky atd. se mi nikdy moc nelíbily, prostě se tam kruvní ten klíček, či snad ne? Musím (po dvou letech), souhlasit s kolegou o dva příspěvky výše, Root riot je ze všech u nás selených kostek na předpěst top. Pak jinak samozřejmě přímo do země, do velmi kvalitní a probrané zeminy která je ready na semímka a hlavně s láskou, špičkou dolů)))