Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak proti třásněnkám ze kterých jsem kytky podezříval jsem to vzal prostředkem verbatimec. Po třech dnech díry přibývaj tak jsem do zálivky nalil polyverzum a snížil vlhkost. Výsledkoemjskou díry a takový fleky. Je to plíseň? Blbe zabitý hmyz (žádný nevidím)? Už jsem docela bezradný.konečky listů místy suchí na troud. A černé.
Zdar zahradníci!
Dvakrát jsem aplikoval Kuprikol 50, tak jak je napsáno na obalu, ale nijak zvlášť ta plíseň (nebo co to je?) neustupuje.
Má někdo lepší řešení?
Původní příspěvek od Mirex Zdar zahradníci!
Dvakrát jsem aplikoval Kuprikol 50, tak jak je napsáno na obalu, ale nijak zvlášť ta plíseň (nebo co to je?) neustupuje.
Má někdo lepší řešení?
JJ,souhlas s hlavou,bude to padli.na to jsou tyhle fungicidy na bazi mědi kratky.ten peroxid ti asi moc taky nepomuze.che to vzit s celou skrini a to do posledniho mistecka a taky ventilaci,protoze spory padli se dostanou vsude a tezko se jich zbavis.
Původní příspěvek od Mirex Zdar zahradníci!
Má někdo lepší řešení?
to same jako ty na te druhe fotce jsem mel ted taky - takove jakoby krystalky a "zaschnuti" novych vyhonku. Me se zdalo, ze za to mohly kyble ktere byly vyrobene z polypropylenu, tak jsem si koupil novy ,ale stejne jsem to sktriknul taky jednou kuprikolem. Od te doby se mi zda, ze problem prestal, respektive neni videt zadny postup choroby... ale do te doby mi to dokazalo napachat dobrou paseku - sam jsem zvedavy, co je to vlastne zac...
to same jako ty na te druhe fotce jsem mel ted taky - takove jakoby krystalky a "zaschnuti" novych vyhonku. Me se zdalo, ze za to mohly kyble ktere byly vyrobene z polypropylenu, tak jsem si koupil novy ,ale stejne jsem to sktriknul taky jednou kuprikolem. Od te doby se mi zda, ze problem prestal, respektive neni videt zadny postup choroby... ale do te doby mi to dokazalo napachat dobrou paseku - sam jsem zvedavy, co je to vlastne zac...
Mno, mám tam namísto podmisek mikroteňáky, třeba to má taky nějakej vliv, zkusim je sundat.
Všem dík za info.
Původní příspěvek od ZelenaZahradka Tak proti třásněnkám ze kterých jsem kytky podezříval jsem to vzal prostředkem verbatimec. Po třech dnech díry přibývaj tak jsem do zálivky nalil polyverzum a snížil vlhkost. Výsledkoemjskou díry a takový fleky. Je to plíseň? Blbe zabitý hmyz (žádný nevidím)? Už jsem docela bezradný.konečky listů místy suchí na troud. A černé.
zdarek groweri,mám takovej problémek,bo spíš sem měl.... box 120*120*200cm,přítah větráček malej průměr 150 + 2 krát přítah pasiv + 2 větráky průměr 150 na ofuk...odtah 340m3/h. světlo 600w(květ),telota noc 18st a den 28st,vlhkost noc 45% a den 30%max....skončil sem ve 2 týdnu květu,bo mi to napadla nějaká plíseň,co vypadala jako prachová plísen,taky podobná padlí,taky to mohla bejt moučná plísen,..no nevím měl sem tam 15kytí a všechny se mě nasráč vosypaly,začaly spodky a valilo to hore,nejdřív sem to voštípal co se dalo,větráčky sem měl nastavený na to aby ofukovaly spíše spodek kytky,postříkal sem je i proti houbovým plísním,tak 14 dní to zůstalo stejný a potom to vzalo za svý a bylo hotovo,tak sem je detnul....nevím esli to nebylo ventilací bo vlhkostí,protože v růstu žádný problém.....
třeba estli to nebylo tím,že to mám v místnosti kde se moc netopí a vlhkost je tam kolem 70%,občas nějaká plísen na stěnách,bo je to spíš v takovým sklípku.....tak nevim....přemejšlel sem pořídit si klima...nevim,poradte pleas....díky
Původní příspěvek od ZelenaZahradka
Pls mate nekdo tip jak jim jeste pomoci?
Trasnenky tam jsou,ale vic nez timhle trpi spatnym phckem a to dost.taky bych ubral na hnojivech.jinak t rasnenky jsou ty cesticky vykousane na listecxh.dobre je to videt na spodni fotce list uplne vpravo.ty durch dirky,ktere pravdepodobne myslis jsou prave dusledkem spatneho ph.ale jsou dost prehnojene dusikem viz tmava barva a ohnute rozky na listech.uprav ph,nehrot to tolik s hnojivy a bude to v cajku.
kdyby si to bejval zkusil stříknout roztokem peroxidu vodíku +odstátá voda, tak bys mohl říct zda jde o padlí, protože to na to opravdu funguje a mizí to, ale já bych řekl že ano pokud ti to šlo setřít z listu a druhej den to bylo totéž tak je to skoro určo padlí.... a jakže si to měl s tou vlhkostí?
já držim vlhkost v květu okolo 45%a nikdy sem neměl problém s plísnía kor když tam máš docela dost ofuků...
jinak at se daří, pic:-)
Původní příspěvek od karlvonbanhof zdarek groweri,mám takovej problémek,bo spíš sem měl.... box 120*120*200cm,přítah větráček malej průměr 150 + 2 krát přítah pasiv + 2 větráky průměr 150 na ofuk...odtah 340m3/h. světlo 600w(květ),telota noc 18st a den 28st,vlhkost noc 45% a den 30%max....skončil sem ve 2 týdnu květu,bo mi to napadla nějaká plíseň,co vypadala jako prachová plísen,taky podobná padlí,taky to mohla bejt moučná plísen,..no nevím měl sem tam 15kytí a všechny se mě nasráč vosypaly,začaly spodky a valilo to hore,nejdřív sem to voštípal co se dalo,větráčky sem měl nastavený na to aby ofukovaly spíše spodek kytky,postříkal sem je i proti houbovým plísním,tak 14 dní to zůstalo stejný a potom to vzalo za svý a bylo hotovo,tak sem je detnul....nevím esli to nebylo ventilací bo vlhkostí,protože v růstu žádný problém.....
třeba estli to nebylo tím,že to mám v místnosti kde se moc netopí a vlhkost je tam kolem 70%,občas nějaká plísen na stěnách,bo je to spíš v takovým sklípku.....tak nevim....přemejšlel sem pořídit si klima...nevim,poradte pleas....díky
Trasnenky tam jsou,ale vic nez timhle trpi spatnym phckem a to dost.taky bych ubral na hnojivech.jinak t rasnenky jsou ty cesticky vykousane na listecxh.dobre je to videt na spodni fotce list uplne vpravo.ty durch dirky,ktere pravdepodobne myslis jsou prave dusledkem spatneho ph.ale jsou dost prehnojene dusikem viz tmava barva a ohnute rozky na listech.uprav ph,nehrot to tolik s hnojivy a bude to v cajku.
Dík, je to zajímavý, protože ty kytky nejsou hnojený vůbec, jedou jen ze substrátu (přesazoval jsem je tak jsem ještě hnojit nezačal) a pH na výtoku je 6,2 tak bych tam ten problem ani moc necekal... zajimavy. A na trasnenky jsem to striknul roztokem Verbatimec a prd se změnilo. Zajímavý ty moje holčiny.