Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hele, viděl jsem co kamarád vypěstil pod Mazarem 300W v hydru, ale to není náhrada ani za 400W. Na růst to ujde, ale na květu to nikdy nenahradí 600W jak uvádějí , jsou to vyhozené peníze. Jediná úspora je HPS a ideálně ve spojení s elektronickým předřadníkem.
Zdar Bart, nevim co tam kamarád šmudlil a jaký to mělo poměr (nm)??? a od kud se ten panel vzal než na něj mazar napsal spectabox co jínýho to mohlo být ale znám lidi co vypěstují pod 250W HPS víc než jiní pod 600W.
Tak jak to bylo ?
Původní příspěvek od ictus Zdar Bart, nevim co tam kamarád šmudlil a jaký to mělo poměr (nm)??? a od kud se ten panel vzal než na něj mazar napsal spectabox co jínýho to mohlo být ale znám lidi co vypěstují pod 250W HPS víc než jiní pod 600W.
Tak jak to bylo ?
Je to zkušený borec, takže žádný začátečník. Měl to v hydru na společné nádrži stejných hnnojek Mazar Fertilizer co prodávají a na část svítil HPS 600W a část Mazar Spectabox s květovým boostrem a dopadlo to takto a to uvádějí, že to nahradí 1000W HPS.
A pod HPS to měl takové.
Takže jde o objektivní výsledek, stejný model, stejné hnojivo a vydíš, že výsledek k ničemu.
Podle mě, by se zákazníci Mazaru měli bránit, jde o klamavou reklamu!
!!! OFFICIAL WINNER European Product Awards 2011 !!!300W Spectrabox Profesional je vysoce kvalitní a vysoce efektivní LED pěstební svítidlo. Tato nová technologie LED pěstebních svítidel je vybavena silným Květovým Booster. Přepínatelný Květový Booster vytváří ideální prostředí pro růst rostlin a zvyšuje výnos o 40% ve srovnání se standardním 300W Spectraboxem.
značka: MAZAR LED SPECTRABOX PRO®
vlnová délka: multispectrum
barva: multi červená, bílá a modrá
využití: růst i květ
nahrazuje: 1000W HPS
A jak píší, tak ....Přepínatelný Květový Booster vytváří ideální prostředí pro růst rostlin a zvyšuje výnos o 40% ve srovnání se standardním 300W Spectraboxem.
Takže jaký má asi výnos jejich standard model.
Boosterem podle obrázků, akorát zapínáš dva řádky červené na každé z delších stran, vypadá to na 660nm jako všechny červený co tam sou a jediný co přidává na výnosu je ta bílá 3500K.
Mě to příde moc drahé a nedomrlé taky bych byl jako zákazník nespokojen.
Jak víš, že je Nova 2-3x lepší než Mazar 300W , který má obdobný výkon jako Nova a Mazar má výnos na úrovni sodíku 250W. Novu nikdo nezkoušel a uvádějí ji také jako nahradu za 600W. Nejsi trochu naivní? Přesně tihle lidé jako ty, Mazar a podobné živí. Ukázal ti někdo palice pod LED panelem co vypěstoval ? Viděl jsi nějaký test pod Novou? Testerem jsou kupující, chápeš? Prostě to kup a proveď zde test jak to nahradí ve květu 600W HPS, ale je to krásný panel, to jo. Nova bude sice pravděpodobně lepší, ale možná také ne, ale nechápu, jak můžeš tvrdit, že je něco lepší, jen podle obrázku a vypsaných teoretických parametrů. Tady je třeba ukázat reálný výnos.
A tohle jsi viděl? http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=56696
Původní příspěvek od Bárt
Jak víš, že je Nova 2-3x lepší než Mazar 300W , který má obdobný výkon jako Nova a Mazar má výnos na úrovni sodíku 250W. Novu nikdo nezkoušel a uvádějí ji také jako nahradu za 600W. Nejsi trochu naivní? Přesně tihle lidé jako ty, Mazar a podobné živí. Ukázal ti někdo palice pod LED panelem co vypěstoval ? Viděl jsi nějaký test pod Novou? Testerem jsou kupující, chápeš? Prostě to kup a proveď zde test jak to nahradí ve květu 600W HPS, ale je to krásný panel, to jo. Nova bude sice pravděpodobně lepší, ale možná také ne, ale nechápu, jak můžeš tvrdit, že je něco lepší, jen podle obrázku a vypsaných teoretických parametrů. Tady je třeba ukázat reálný výnos.
A tohle jsi viděl? http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=56696
Jen jsem vám to chtěl ukázat.. protože je to moc pěkná novinka a myslím,že přesně tohle na trhu zatím chybělo.No a názor ať už si udělá každý svůj.Ale když se tak ptáš...
1.Z mojí strany tu nepadlo jediné slovo o tom kolikrát je tamto lepší než tohleto.Já jsem se pouze podělil o svůj názor že nova je lepší než mazar.Ano, ten názor se zakládá na prostém obrázku(jenže 2xlepším obrázku) ,a také na lepší ceně(2xlepší ceně!) a stejně tak i na lepších "teoretických parametrech" (2xlepších parametrech:-)
2.Jak tě vlastně napadlo, že chci Novu použíwatt na květ?O tom jsem se přeci také nijak nešířil (možná jsem, jak říkáš,naivní,ale pak z mého naivního pohledu,se ty zase jevíš jako bys snad žil v nějaké jiné a podivně překroucené realitě, či co:-) A pokud tě to zajímá,tak já jsem se svou hps na květ naprosto spokojen,stejně jako dosud všichni, kteří už ochutnali nějaké moje dobroty..
3.Ano, už jsem viděl palice pod LEDkami, ale jediný dojem, který to ve mě zanechalo,je ten, že to prostě chci a udělám líp ..Ale to se mi už mnokrát stalo i u jiných typů osvětlení,takže v tomhle nevidím rozdíl .-)
4.Ne, dosud jsem neviděl nikoho tu Novu otestovat, Ale určtě je to hlavně dáno tím,že je to úplná novinka, chápeš?:-) Každopádně, mě už žádné další testy ani příliš nezajímají-prostě vím,že to pod tím roste a víc vědět ani nepotřebuji. A jak tedy můžu tvrdit, že je Nova lepší?Prostě kouknu a vidím..Ale podle těch tvých mnoha zbytečných otázek soudím,že to patrně nemůžeš nikdy pochopit, Vždyť to vypadá ,jakobys viděl jen věci,které ve skutečnosti vůbec neexistují.
5.Ano, ten thread co na něj odkazuješ jsem už viděl,co však nevidím, je nějaký rozumný důvod, proč bych se na to měl dívat znovu?!
6.Ano ,koupím si tu lampu a vypěstuju pod ní hromadu báječnýho hulení.Nemám bohužel čas tady pro tebe testovat nějaké osvětlení, Ale tu úrodu pak můžem klidně otestovat spolu.Ale raději tě varuji předem, totiž "přesně tihle lidé jako jsem já", si nikdy nic nenechají líbit a nemají právě moc v oblibě,když s nimi nekdo mluví tak jako ty,chápeš? No, a jestli chces,tak si, prosímtě, to zastarale,nepraktické,neúčiné a dvakrát dražší světlo kup, udělal bys mi tím opravdu radost .-)
Možná Ti to tak vyznělo, ale není mojím zvykem někoho napadat, jde mi jen o objektivní informace zde na foru a to, aby nevznikal dojem, že led osvětlení 300W nahradí 600-1000W HPS, protože to není pravda. Myslím si, že už spousta lidí nalétlo na nepravdivé tvrzení prodejců.
Když tady ukážeš test Novy, tak to bude ke prospěchu fora a uživatelů a na to tady Grower je.
Myslím, že ukázka toho, co prodává Mazar je bude pro spoustu lidí důležitá informace a možná by i dost lidí zajímalo , že když kamarád panel chtěl reklamovat, že osvětlení není náhrada za HPS výkonu co uvádějí, tak Mazar začal vyhrožovat Policií ! Takto se Mazar zbavuje nepohodlných zákazníků, no nekupujte u nich, vždyť jste pro ně jen dojná kráva.
Chlapy nehádéte se . Někteří zahraniční prodejci uvádějí dokonce, že 90 W Led nahradí 600w HPS. Snad všechny výrobce těchto osvětlení najdete v Číně tam Vám taky budou tvrdit zavádějící info, protože chtějí prodávat a je jim jedno co pod tím kdo pěstuje a jaký poměr spektra si zvolí. Za pěstování konopí je tam 20 let vězení takže asi chápete ze testovat spektra a jejich účinnost tam nikdo nebude. 300W led za 600W HPS je podle mě reálný přepočet. U klasické žárovky lze svítivost 9W srovnávat se 100W klasikou už od pohledu. Možná by nebylo naškodu i vyzkoušet na květ 2700K-3500K s přídavkem červené 630 a 660nm. Že Mazar vyhrožoval policií mě neudivuje vyhrožuje i jiným prodejcům, kvůli používání názvu spectrabox, prý ho mají zaregistrovaný. Hádám, že už hledají výrobce i osvětlení NOVA a nazvou ho třeba SpekraloBox. Sou to pozéři !
Nějaký pořádný test by to chtělo, ale osobně nemám možnost a různé spektra mi zkoušejí kámoši tak to promyslím a něco tu zveřejníme. Ledkám zdar
zdar všem a mám dotaz Ictusovi.
Musím souhlasit s Bártem, že jsou tyto data zavádející!!!!
Hele Ictusi, jako tady tvrdíš, že Mazar tohle a tamto, ale podle mě děláš úplně to stejné jako Mazar.
Prosím tě vysvětli, jak jsi přišel ke svému "přepočtu", že "Pěstební osvětlení NOVA T9 je výkonem 302W
předurčeno jako efektivní náhrada za 600W HPS výbojku."
Nic ve zlém, ale podle toho, co píšeš, tak vlastně ani nevíš, jaké spectra mají mít panely pro tzv. naši vášeň,
když tvrdíš, že "různé spektra mi zkoušejí kámoši", tak kde je pravda, když stejně zavádíš jako např.Mazar?
Kdybys byl přesvědčený o tom, že 306W Nova nahradí 600W HPS, tak tady už běží několik testů o prokazatelném výsledku.
A hlavně podle toho, co vím, tak kámoš měl od tvé mateřské firmy panel, který po roce vyhořel a samozřejmě reklamace
nula bodů.