Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zacalo to od spodu a ted uz pomalu i vrcholove listy vypadaji takhle akorat zacinaji hnednout ze stran...
pokud od spodu na horu,tak bych řekl že je to nedostatek dusíku,ten se projevuj na spodních tarších listech a postupuje směrem nahoru.Ato hnědnutí listů od krajů bych řek že nedostatek fosforu,ale možu se mýlit.
Tomeekkk: Já taky jedu v kokosu a hnojím Plagronem cocos A + B. Zatím to vypadá celkem ok, akorát na listech jsem jeden den po hnojení našla nějaký skvrny, foto na str. 45. Taky začaly žloutnout, ale jen ty odspodu. Teď to vypadá zase dobře, každopádně mě napadlo vynechat jednu hnojku a dám jim dneska čistou vodu.
Původní příspěvek od vylefi Zdravíčko
Jedné z mých WW začaly žloutnout, flekatět a odumírat listy. Zatím jsou zasažené jen spodní ale...
Dočetl jsem se že by to mohl být nedostatek fosforu (zablokován přísun vysokým PH).
Zalévám vodou z vodovodu (podle lakmusu PH 7-8, podle kapek nestačila stupnice (7.45)).
Kytka roste krásně 2 měsíce bez problémů (proto jsem ph neřešil).
Hnojeno plagronem alga grow.
Jako první opatření jsem prolil 40l "květník" dešťovkou (PH 5-6).
Do kolika dní by se mohla kytka uzdravit (konec odumírání listů). Jak dál postupovat?
Popř prosím o potvrzení nebo vyvrácení mé teorie. Děkuji
Prosím o radu. Snižování ph nepomáhá a (asi) deficit nějakého prvku se projevuje dál. Jak to vyřešit? Zatím se jedná o spodní patra ale pomalinku to postupuje
Děkuji
EDIT: Sice nikdo neporadil, ale nakonec jsem zjistil, že se jedná o plíseň. Postřik kuprikolem a kytka je zase ok
Zdravím všechny.V poslední době se mi tohle začalo objevovat na listech.Mám to na 3 automatech každý jiný druh od jiné seed banky.Rostliny zasazeny cca před 1a 1/2 měsícem.Zhruba 2-3 týdny již kvetou.Hnojeno Bio bizz grow + bloom+topmax.Žadné drastické dávky spíš poloviční co doporučuje výrobce.Jednou stříkano Spruzitem proti sviluškám.Ty byly objeveny v ranném stádiu( teda aspon doufám).Může někdo ze znalých poradit?Za každou radu předem děkuji.
Zdravím všechny.Tohle se mi začalo objevovat na listech. Mám to na třech různých automatech, každý jiný druh od jiné seed banky. Rostliny jsou staré cca 1,5 měsíce a cca 2 - 3 týdny v květu. Substrát bio bizz light mix, hnojeno bio bizz grow + bloom. 1x proveden postřik proti škůdcům - Spruzit. Nejdříve byly na listech světlé skvrnky, zřejmě nedostatek chlorofylu, tato místečka nyní hnědnou. Měl jsem obavy, že je to nějaký škůdce (žádného jsem pouhým okem nenašel), proto jsem rostlinu preventivně ošetřil Spruzitem. Nevím však, jestli to náhodou není nedostatkem fosforu. Za každou radu předem díky.
pestuju poprve a potreboval bych prvni pomoc - za posledni tyden se me na lystech objevyli hnede fleky a myslim ze na kytkach mam trasnenky (ale nemam moc skusenost tak si nejsem jisty).
Predevcirem sem striknul kytky s Neudosan (ucinna latka je draselna sul prirodnich mastnych kyselin) a prijde me ze ty hnedy skvrny se potom hodne rozsirili ... muze to byt postrikem???
Jinak pestuju v kvetinacich a hnojim jednou za 2 tydny s Plagron Alga Grow. Do nedavna vypadali spokojene ale ted to s nima jde rychle z kopce (
Skusim pridat nake fotky.
Moc bych ocenil vase nazory, chtel bych aby se kytky rychle uzdravili )