Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravíčko
Na jedné z mých WW mě od spodu začaly odumírat listy. Žloutnout a flekatět (viz foto). Myslím si (podle jednoho fota z minulých "problémů s listy") že jde o nedostatek fosforu. Asi vysokým PH půdy. Zaléval jsem vodou z vodovodu (podle lakmusu ph 7-8 .... měření kapkama nestačila stupnice (max 7.45)).
Hnojím plagronem alga grow.
2 měsíce bez problémů (proto jsem dříve ph neřešil).
Teď jsem prolél květník (40l substrátu) dešťovkou (PH 5-6). Dá se odhadnout za jak dlouho by se odumírání listů zastavit?
O co by se prosím mohlo tedy jednat? (Prosím o potvrzení popř vyvrácení mé teorie). Děkuji
Zdravíčko
Jedné z mých WW začaly žloutnout, flekatět a odumírat listy. Zatím jsou zasažené jen spodní ale...
Dočetl jsem se že by to mohl být nedostatek fosforu (zablokován přísun vysokým PH).
Zalévám vodou z vodovodu (podle lakmusu PH 7-8, podle kapek nestačila stupnice (7.45)).
Kytka roste krásně 2 měsíce bez problémů (proto jsem ph neřešil).
Hnojeno plagronem alga grow.
Jako první opatření jsem prolil 40l "květník" dešťovkou (PH 5-6).
Do kolika dní by se mohla kytka uzdravit (konec odumírání listů). Jak dál postupovat?
Popř prosím o potvrzení nebo vyvrácení mé teorie. Děkuji
Zdravíčko
Jedné z mých WW začaly žloutnout, flekatět a odumírat listy. Zatím jsou zasažené jen spodní ale...
Dočetl jsem se že by to mohl být nedostatek fosforu (zablokován přísun vysokým PH).
Zalévám vodou z vodovodu (podle lakmusu PH 7-8, podle kapek nestačila stupnice (7.45)).
Kytka roste krásně 2 měsíce bez problémů (proto jsem ph neřešil).
Hnojeno plagronem alga grow.
Jako první opatření jsem prolil 40l "květník" dešťovkou (PH 5-6).
Do kolika dní by se mohla kytka uzdravit (konec odumírání listů). Jak dál postupovat?
Popř prosím o potvrzení nebo vyvrácení mé teorie. Děkuji
prosím o radu co se to děje? po přesazení z rw do květináčů z klas zahr. substrátem se objevilo tohle, ty listy postupně úplně blednou a vysychají. Vegetují (...) venku. Nikdy jsem s tím neměl problém, zkusil jsem postřik kuprikolem před pár dny, ale zatím nic moc teda, možná se trochu snížila ta rychlost úpadku...dík moc za radu
Prosím lidi pomocte mi zničeho nic mi začali blednout spodní listy, nejprve zežloutly, potom zbělaly... nevíte čím to je ?? pěstuji v kokosu, Momentálně jsem hnojil crystalonem... ale Před týdnem.... Pomali to jde na celou kytku... pomoc
kolik hnojíš,myslím jaký EC jim leješ, kokos je pouze medium bez živin,jak jsou starý?, podle fotek kytka jen pouští spodní listy. jo a změř si ec který vytéká když zalejváš
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus
Pokud pěstuješ v kokosu, tak bych být tebou hnojil lepším hnojivem než kristalonem. A když už Kristalon, tak častěji hnojit. A možná to taky máš na málo světlém místě. A zaštípni to, máš stonek jak párátko (a málo bočních výhonků).