Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hnojky namíchám při výměně roztoku a pak když dolejvám vodu tak doleju rovnou do tanku. Nemíchám dopředu. Slyšel sem že to neni dobře. Nenapadá mě vůbec čim by to mohlo byt. Před tim to nebylo teď to děla poslední 3-4 dny cca o 0,1/den. Hnojim kompletem od AH.
80 litru nadrz vzduchovadlo 3600l/hod. Vzhledem k tomu ze na 1l roztoku ma byt 15 litru vzduchu si myslim ze mam vzduchu dost. Me to vychazi na 45l vzduchu na 1l vody. Myslim na to porad a nic me nenapada :-(
ja som si vsimol, ze PH mi kolise (idem JIDB) v pripade, ze pouzijem vodu z odvlhcovacky pri raste (specialne prvy roztok vyrazne kolise). pokial pouzijem vodu z vodovodu, tak po namiesani PH na 5,5-5,8 uz PH kolise menej. Po cca tyzdni sa mi PH ustali a uz sa vyrazne nemeni, ani ked roztok je v nadrzi niekolko dni. doteraz som neprisiel na presny dovod tohto kolisania.
Voda z odvlhcovacky je vyrazne nachylnejsia na kolisanie PH, ako voda z vodovodu (aby som upravil 15l vody z vodovodu, potrebujem cca 5,5-8ml PH-, podla toho aku koncentraciu hnojiv a enzymov davam. pri vode z odvlhcovacky im staci maximalne 1ml).
pri kvete, kedy davam rastlinam viac hnojiv, tak po namiesani roztoku sa krasne drzi stabilnych 5,8 v oboch pripadoch (vacsinou ani nemusim liat PH-).
kolisanie PH moze sposobit zle premesany roztok, odparovanie kyseliny z roztoku, zvysky zivin v substrate (to by nemal byt tvoj pripad, kedze ides bubler), ale kludne aj nenakalibrovany PH meter. par krat sa mi stalo, ze som si trhal vlasy, lebo PHcko mi kolisalo a nevedel som ho stabilizovat, po prekalibrovani uz ukazoval presne hodnoty.
Tak je pravda ze se blizi mesicni kalibrovani no. Pouzivam combo EC/PH monitor od BlueLabu. Sice mam kyseliny na upravu PH od AH ale nepouzivam je pac kdyz do odstaty vody pridam hnojky tak mi samo klesne na cca 5,8 coz je paradicka. Co sem vzdycky slysel/ cetl tak by PH melo naopak rust ne klesat. Kytky jsou krasny zdravy, koreny taky vubec nevim co s tim. Voda myslim ze promichana je dobre protoze mam v tanku jak obehovy cerpadlo kvuli pohybu roztoku tak i dost micha vodou ten muj dabelskej kompresor (voda jakoby se varila).
Nejde mi do hlavy ze pred tim to nezlobilo vubec nebo jen treba o 0,1 vzrosto ph treba za 2-3 dny...a ted to klesa kazdej den z niceho nic.
Zkusim zkalibrovat a napisu jestli to pomohlo:-)
Pestu zdar
Džusbus lidi, mám poslední dobou problém s listy v amazonu. Listy jsou světle zelené
hlavně ty mladší. Jsem v 14 dnu květu, hnojim ah, ec 1.3, ph 5.6, teplota vody 21c,
zkoušel jsem přidat dusík nic, hořčík nic, vápník nic, už mě z toho asi rupne ve švu.
Zdar,
pred novym rokem semse prestehoval nabarak a odte doby mam celkem problem skyti. ponejake dobe cohodim klicky dohliny mi zacnou zespodu flekatet, zloutnout a usychat. prvni semto klasifikoval jako prehnojeni taksem proplachoval - nic. pak PH, ze zakladnich sedmi zmeneno na 5,5-6,0 - nic. hnojim AH - stimul (obcas, hlavne ze startu dost nizke davky atto neprepalim) a enzymy stridam s grow/bloom excell pri kazde zalivce co dva dny, pisou 1ml do1l, davam tak nula sedm, nula osm - ECmetr bohuzel nemam :X takze nevim. mam white widow pod 400, teplota vnoci 25 vedne 29-30 ... a ted dome, codelam blbe :/
Zduř, a jakou máš vodu studna nabo vodovod? Kámoš co se takhle přestěhoval z města na barák a má jen studniční vodu tak má taky problémy, protože voda ze studny mejvá dost vysoký ec.
Původní příspěvek od Putinaredweed Zdar,
pred novym rokem semse prestehoval nabarak a odte doby mam celkem problem skyti. ponejake dobe cohodim klicky dohliny mi zacnou zespodu flekatet, zloutnout a usychat. prvni semto klasifikoval jako prehnojeni taksem proplachoval - nic. pak PH, ze zakladnich sedmi zmeneno na 5,5-6,0 - nic. hnojim AH - stimul (obcas, hlavne ze startu dost nizke davky atto neprepalim) a enzymy stridam s grow/bloom excell pri kazde zalivce co dva dny, pisou 1ml do1l, davam tak nula sedm, nula osm - ECmetr bohuzel nemam :X takze nevim. mam white widow pod 400, teplota vnoci 25 vedne 29-30 ... a ted dome, codelam blbe :/
a jaký že teda leješ ph??? tam bude problem jednoznačně...
voda je zvodovodu klasika a teplotu moc neovlivnim, bychmusel prekopat ventilaci - ale sloby, vprubehu zrobim. vlhkost mely zezacatku byloto vparniku (obyc plastova pruhledna krabice z hausu) ale pod zarivkou, tedka podtou sodo bychto neuchladil ... PH tedka leju 5,5-6,0 (zminovalsem :P) ale cosemse docet tak i tech sedm je vklidu dle nakych tabulek cosem tady vystrachal. nemuze tobyt treba kombinaci tech nedostatku ? mala vlhkost (dle teplomeru "ll" (male L) cili bychrek, ze temer nulova) velka teplota + PH = spatny prijem zivin ?
nemam si treba sehnat nejake NPK hnojivo ? pomuzeto, zvysi mito sance na uspech ? bo utoho AH se nedoctu coto obsahuje.
Born To Grow
Naposledy upravil Putinaredweed 06-03-2015 v 14:21 PM
No ph by mělo bejt u hlíny 6.5 a ta teplota je podle mě celkem vysoká. Ah uváděj že na
hlínu poloviční koncetraci a střídat jen s obyč. vodou s upravenym ph. AH obsahujou jak NPK tak další mikroprvky co holky potřebujou. Snad se začne dařit
Zdravim Vás groweři. Chci Vás požádat o radu. Nějaká svině mi napadla kytky. Projevuje se tak, že se na listech objeví malé zerzaté tečky které se postupně zvětšují ve velké tmavě zerzavé fleky a v důsledku toho se začnou listy kroutit směrem vzhůru a v místech těch fleků tisty vyschnou. Pěstuji v kokose, zalévám ručně s hnojivem hesi tnt complex 5ml/l, rostliny jsou ze semen 18 tý den růstu, světlo je 250w v cool tube, ofuk je pc větrák který míří na stonky a odtah je Ruck s odtahem 180 m/3 hod, vlhkost 40-50 %. předem děkuji za Vaše rady co s tím
Původní příspěvek od nasavajtendym Zdravim Vás groweři. Chci Vás požádat o radu. Nějaká svině mi napadla kytky. Projevuje se tak, že se na listech objeví malé zerzaté tečky které se postupně zvětšují ve velké tmavě zerzavé fleky a v důsledku toho se začnou listy kroutit směrem vzhůru a v místech těch fleků tisty vyschnou. Pěstuji v kokose, zalévám ručně s hnojivem hesi tnt complex 5ml/l, rostliny jsou ze semen 18 tý den růstu, světlo je 250w v cool tube, ofuk je pc větrák který míří na stonky a odtah je Ruck s odtahem 180 m/3 hod, vlhkost 40-50 %. předem děkuji za Vaše rady co s tím
Zřejmě jde o plísen bramborovou, použij Kuprikol a drž co nejsušší substrát. Pokud se ti to rozjede moc, tak to asi nezachráníš, je to zničující nemoc.