Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Roiwer,budmaster byl na cannafestu a ukazovali tam lidem fotky palic co stahli s netu pod HPS.Ten čip od Citizenu není špatný,ale není prověřený jak Cree 3070,3090 nebo Bridgelux Vero 29/18.Životnost cob čipu by při správných podmínkách měla být kolem 40-50tis hodin.
14-02-2016 v 10:18 AM
TvoRCorp Stálý Člen
LeD vs LeD ,,má tu někdo zkušenost stemihle krabičkami? 😷,
Čau komunito..,) mám opět dotaz - máte někdo skusennost stemihle svetly... SPECTRABOX PRO 120w vs LED GROW 400W MARS 2 ... cena je rozlisna proto bych rád od někoho slyšel po čem v obchodě sáhnout a proč..
Tak dnes jsem dostavěl NFT ,podle zdejšího člena Hodináře.
Doufám ,že to bude vše fungovat.
Náklady byly docela malé cena bez světel kolem 8tis + ph a Ec metr.
Po 10 letech jsem vyzkoušel místo hlíny systém NFT.
Chtěl bych vám ukázat panel spider Vero 29.Tento panel jsem ještě nezkoušel,ale podle parametrů by měl udělat 400-500g.
Na druhé straně proti němu stojí klasika HPS AgroLite 600W růst i květ,nový reflektor a digitální předřadník Sunmaster s funkci super Booster ,přepinatelný 200w,400w,600w a super Booster.
Vše budu hnojit Plangronem dvousložkovým hydro A a hydro B,dále jsem dokoupil na PH+ a PH- ,pure enzym,green sansation a power roots.
Klony budu mít od klučiny přes bazar,tak nevím jestli to nebude nachytávka.Pokud budete mít někdo volných 8 kusu ,tak bych koupil. Jinač klučina mi dává Ultimate Medicine,tak jsem zvědav.
Jedu NFT poprvé,tak bych uvítal každou radu.Mám jen jednu otázku ohledně kalfasu.Mám kalfas 45Litrů,není to málo?
Tenhle test se nehodí na tohle téma,tak vytvořím nové vlákno.
Jinač to datum je na mém starém fotáku ,tak si nemyslete ,že to je s roku 2007
Zdravim vas.
Potreboval bych radu od odborniku.
Dostal se mi do rukou led panel Rekker 196w poslal bych odkaz,ale uz ho asi neprodavaj.
Ale nesviti jeden okruh diod ze 6.Da se v domacich podminkach zjistit v cem je problem?Pajet umim a multi metr mam.Uz sem to rezebral a vyzkousel vsechny kontakty.A dalsi otazka je.Kdyz uz se v tom budu hrabat,da se tenhle panel vylepsit?Asi tam nebudou nejlepsi diody.Udelal jsem fotky tech driveru.Jsou tam tri stejny..
Tak pokud umis pajet, jak rikas, tak prohod drivery mezi sebou a uvidis jestli se ty LEDky rozsviti, pokud ne tak je jedna z nich v haji, tak ji multimetrem najdi a vymen.. Nebo si vem kousek dratu a jednu podruhe preklemuj, a z se ti LEDky rozsviti tak si nasel tu spatnou... :-D
Zdar, vzhledem k te voltazi na vystupu driveru jsou ledky zapojene seriove, takze ocividne jedna odesla a tim padem je ted okruh 'rozpojeny'.
Takze nejdrive ten okruh zkusit napajet z jineho driveru, ktery ocividne funguje a pokud to nijak nepomuze, staci jen merakem zjistit jaka z tech diod v okruhu odesla do kremikoveho nebe a prepajet za jinou. Pripadne s trochou rizika to jen premostit (spise zert, radeji tam vpajej nahradni, prirodavi, kolik zvyseneho napeti ty ledky snesou). Vypada to na 1W ledky, ty nestoji skoro nic (a i to je bohuzel za ne premrstena cena ;] ..).
Ale odbornik nejsem, pockal bych jeste, co poradi ostatni :]
Zdravim vas.
Moc dekuju za rady.Co sem zjistil tak jsou tam 3w diody.Jeste dotaz k tomu mereni.Asi se to meri kdyz je to vypnute?A merit mam odpor?Ta co nepujde nebude ukazovat nic asi?Moc tomu nerozumim,tak diky za rady.Posilam foto meraku.
Původní příspěvek od !ZAU! Zdravim vas.
Moc dekuju za rady.Co sem zjistil tak jsou tam 3w diody.Jeste dotaz k tomu mereni.Asi se to meri kdyz je to vypnute?A merit mam odpor?Ta co nepujde nebude ukazovat nic asi?Moc tomu nerozumim,tak diky za rady.Posilam foto meraku.
Kolego, normálně to zapni a vem si brejle aby jsi neměl zánět spojivek. Vem multimetr, přepni ho na volty 200V a měř napětí na jednotlivých nesvítících diodách. Tam kde místo nějakých 3-10V naměříš třeba 20 až 40V (nebo víc), tam je špatná dioda. Tu odpájíš na obou stranách a místo ní dáš novou, třeba červenou s tou nic nezkazíš.
Hlavně nezkratuj ty diody, jak ti zde radil kolega. Zkratováním můžeš přetížit ostatní diody a spálit je vysokým proudem. Takže místo jedné špatné budeš mít špatné všechny v dané větvi.
Dekuju marde
No ty brejle budu potrebovat je to silene.Jeste bych te chtel poorosit.Jak sem posilal ten merak,tak jsou tam dva druhy Voltu.V levo a v pravo.Na co presne to mam nastavit?fajt dik moc.Pomohl si mi
Muzu pouzit tuhle?hledal jsem a mela by to bejt presne ona.3w epistar
suprmarket.cz/cz-detail-901863935-epistar-smd-led-dioda-3w-cervena-620-625nm.html
Mam tenhle panel.
rekker.cz/panely/7-led-grow-lampa-rek-198w-3ga.html
Slusne napalena cena, ale hadam, ze mas svetlo levneji :] ..
V kazdem pripadku, klidne tu uvedenou ledku kup, nasel jsem treba jednu okolo 3000K za nizsi cenu, ale vzhledem k tomu, ze se doprave asi nevyhnes, je to vcelku burt, jakou koupis: http://www.svetzarovek.eu/p-83252/k...le-192-249-6lm/
Jinak pokud na to nespechas, vezmi to radeji zvenci, treba: http://www.ebay.com/itm/-/400775776600. Za necelych 40Kc i s dopravou mas k tomu jeste ctyri nahradni :]
Co se tyce toho promerovani, multimetrem to take jde, zalezi na tom, kolik voltu treba na pipaku merak pusti, ale osobne bych svetlo odpojil ze zdroje, vzal radeji dve nenabijeci (primarni) tuzkovky, spojil do serie (abys mel okolo 3V napeti) a projel tim vsechny ledky v nefunkcni vetvi. Lehce poznas, ktera z nich neni funkcni (nesviti).
To premosteni je samozrejme o usta, v seriovem zapojeni se tim sice nezvysi proud, ale napeti :], ale i tak by to uz mohlo byt pres limit. Radeji to prepajej a mas klid. Polaritu (propustny smer) na tistaku mas, pristupne ledky jsou ocividne dobre, takze by to mela byt otazka jedne minuty.