Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
From To Tod :
Zdar kolego,taky jsem nevěděl jak vypadá samec a samice , ale zkušenější pomohly a já pomůžu taky alespoň nápovědou.
Na hlavním stonku v místě kde vyrůstá boční větvička a list se vždy objeví takový výrustek jako špičatý rtn max do velikosti 1 cm (záleží to i na velikosti kytky , u malej kytky ze skříně bude trn velký třeba jenom 3-4 mm).
Až kytka uzná svoji zralost , tak se projeví u samice právě v místě toho trnu takový světlý - jemně chlupatý vásek tlustý asi 0.2mm (jeden nebo dva těsně vedle sebe) zase dlouhý od několik mm do 1cm.U mojich kytek jsem je objevil u každé boční větve od 4 patra víš asi po 6 týdnech růstu.
U samce se v místě trnu místo těch chloupků objeví malá - opravdu malá - kulička , která postupně dozráváním roste (tady je ještě čas samce zlikvidovat pokud ho nechceš pro opilování) a potom dojde k jeho prasknutí - uvidíš rozvinuté malinké bílé kvítko a to už je konec ochrany pro samičky !!!!
Nemám foťák s potřebným rozlišením na blízko , ale doufám že přiložené foto aspoň trochu pomůže.
Pročti si ostatní príspěvky a určitě to pochopí jako já.
slimáci co mě trápili, se nachytali na pivo... To byla ta lepší zpráva, ta druhá je, že jak uvidíte na fotkách nejspíš jsou všechny kytičky samci a ph půdy to být za to nemůže, je zasadité. Takže teď mě nějvíc štve, že neuvidím ty modré paličky. Příští rok asi pojedu z feminizovaných semen, podle finanční situace.