Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ano ve všem souhlasím, té poslední generaci určitě předcházel nějaký výzkum, takže to může být jen lepší, ta přídavná akrylová optika tomu skutečně dá ostrý úhel k lepší pronikavosti do hloubky.
škoda že i 100w panel má šířku 13cm nebo kolik to má přesně
..já vim že to pokryje zezvrchu dost, ale na prostory který se běžně používají okolo metru čtverečního např. tak si musím koupit dvě nebo jeden dvěstěwatovej . pokud by se mi povedlo někde k 1,5-2g/kwh tak už to smysl má
ma niekto nejake skusenosti s Red CREE LED Emitter (20mm 1.9~2.2V) ?su to iba 1W High Power LED with PCB
pouzivam 17cervenych a 3 biele a zatim to ide...sak treba sporit nie
10.augusta som to prepol na 12den/12noc a vysli hned nejake puciky..takze zhrnutie robim to na 20w!!! vyzera to v pohode po stranach do diagonaly pridam dalsie 3+3 + 3sosovky hore a po stranach po jednej...niekto nejaka rada ?
Podľa mna ledky maju čas.. dneska som narazil na zaujimavy članok tak zdielam :
V súčasnosti sa už začínajú objavovať na trhu LED lampy s CRI až 98. Tie sú založené na princípe fialového čipu, ktorý produkuje svetlo s vlnovou dĺžkou kratšou približne o 10 % ako pri modrých čipoch. Produkciou fialového svetla s čipmi postavenými na substráte nitridu gália pokrytého vrstvou červeného, zeleného a modrého fosforu (pozri obrázok č. 3) vynašla firma Mitsubishi Chemical Corporation (MCC) unikátnu metódu, ako vytvoriť svetlo porovnateľné so slnečným svitom. Táto technológia sa nazýva VxRGB
Pre ľudské oko je prakticky nemožné rozlíšiť medzi týmto svetlom a slnečným svitom. Je to dané tým, že svetlo vytvárané touto metódou obsahuje široké spektrum farieb (pozri obrázok č. 4) a zároveň sú jednotlivé farby vyvážené naprieč celým spektrom.
Zdravim, nemam zadne zkusenosti s LED osvetlenim, chtel bych se zeptat jestli si myslite ze je mozne dat do boxu 150x150x200 - LED mazar 120W, na rustovou fazi a na fazi kvetu k tomu do boxu pridat jeste normalni 400W vybojku ? Jestli je mozne takto zkombinovat normalni svetlo s LED osvetlenim ?
Díky moc za rady.
No vychazim z toho ze pisou ze 120W led panel nahrazuje klasickou 400HPS ale taky se mi tomu nechce verit. Chtel jsem puvodne 600W rust i kvet, ale radsi bych dal LED + treba 250/400W na kvet. Myslel jsem ze by to vyslo levneji na spotrebu a lepe na vynos.
Nehovorim o efektivnom dosahu atd..
Vraj efektivnost ten panel za 30tis vam 8rokou rozhodne nevydrzi..
mozno niektore ale urcite nie vseky a tich 30tis za 8 rokov si radsej odpište z elektriky lol čus.. Robte si piču z plasteliny.
Změřit světelný tok v Luxech LED panelu vs HPS, jinak to jsou nic nekončící debaty. Intenzita osvětlení v Luxech je jediný relevantní údaj co nás zajímá.
Ovšem největší paradox o kterým málokdo ví (osobně ověřeno) je ten, že HPS světelnej zdroj ale i jákýkoli old school, kterej má tabulkově stejnou hodnotu světelnýho toku v Lumenech vyzáří míň světla v Luxech na stejnou vzdálenost.
Bavme se technicky (viz příspěvek nade mnou), Luxy nás zajímaj, světelný spektrum si namixujete dle libovůle toho každého soudruha.
Jednodušší to už být nemůže... a ceny padají, troufám si říct, že počátkem příštího roku klesnou ceny min. o 20%.
hodnota lumenů je hodnota pro vypovídající něco spíš pro vaše oči a to je na hovno, rostlina přijímá světlo jinak...FOTOLUMEN- základní slovíčko okolo LEDek