Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No v podstatě je jedno z jakého tuku budeš dělat mast.Známá to dělá z vepřovýho sádla,já z vazelíny (nekazí se tak rychle,mám ji v lednici rok a je OK).Je to jenom můj názor tak ať se vyjádří ostatní.
Takže jsem do masti naházel nějaké chilli,po odzkoušení nutno naředit.Na postiženém místě topálilo jako když se člověk opře o rozpálený radiátor. Loket mě po jednom namazání přestal na 2-3 dny bolet,při pravidelném mzání možná vyléčí uplně.
rád bych vyzkoušel přidat aloe, ale opravdu netuším, jak do ztuhlé vazelíny přimíchám dužinu z aloe. Pak píšeš, že se nechá mast rozpustit, nikoli rozekřát a přefiltruje. To mě taky nejde to hlavy, jak budu filtrovat nerozehřátou vazelínu. Když ji cedím přes síto, tak jedině rozehřátou, jinak mi to přes gázu neprojde....
Chce to aloe sloupnout a pridsat takovou tu gelovatou cast.jinak by aloe melo byt stare aspon 5 let,pokud ma mit ty spravne lecive ucinky.pridas do rozpustene vazeliny,nechass par dnu prolezet,rozehrejes a precedis.tot vse.
Jinak jsem pred casem delal s kamosem nejakej Hash ledovou metodou a teprve ted me trkla jedna vec, vzdyt on by se tenhle material dal pouzit na vyrobu masti.vzdycky jsem to vyhazoval a nikdy me to nenapadlo.Pokud se to dela z listi,tak vem to cert,ale vzdycky mi bylo lito mokrej matros po mixovani vyhazovat,kdyz to bylo z indoor,out palic.
Když jsem masti porovnával, mast podle receptu z legalizace.cz voní lépe. Účinky netuším jak porovnat, takže se chci zeptat, co si myslíte o těchto návodech? Podle kterého se řídit? Pokud s tím máte nějaké zkušenosti, tak vám nikdo nebrání se s nimi podělit :-)
Jo ten návod z legalizace.cz je dle mého názoru lepší. Nevaří se to společně s vodou, ve které se rozpustí cenný chlorofyl a to potom vyliješ (nehledě na to, že nějaká voda ti tam může zůstat a mast se může následně kazit) a dál ten poslední proces smažení je úplná blbost.
Nedělám ani podle jednoho,jen rozpustim vazelínu naházim podle oka palice + listy,3-4 hodiny povařit nechat vychladnout.Minimálně za týden rozpustit,znovu povařit 3-4 hodiy a zcedit. Nikdo si na nic nestěžoval a mast funguje báječně.
chtěl bych se zeptat jestli nevadí když dám do masti listy z kytek který jsem celou sezonu hnojil (Plagron Alga-grow,bloom).Mast dělám několik let ale vždycky většinou jen z palic a pár listů z kytek co sem nehnojil vůbec.Můžu tohle to listí z hnojených kytek použít?Myslím tím aby ty hnojiva neměly nějakej negativní vliv třeba na vůni,vzhled a účinek masti.Prostě aby nebyla nějak závadná.
Na vůni a vzhled a asi ani účinky to mít vliv nebude, ale můžeš do masti dostat plno sraček a to bych na sebe nechtěl dávat, takže bych se na to vykašlal a radši to udělal z pořádně propláchlýho. Hulit bys přece taky nechtěl zelí plný hnojek :-)
To je slozita otazka, treba eksemy bych tim asi nelecil, mohlo by se to naopak zhorsit, ale treba ne, na to ti tezko nekdo odpovi. Rid se heslem, ze vsechno te v zivote dostihne, tudiz kdyz hnojis chemicky, pravdepodobne se s tou chemii i v masticce, to by ten proplach musel byt brutalne dlouhej. Plagron neni chemie, ale uplne prirodni taky nebude. Na kozni nemoci bych to pro klid svedomi a pro blaho pacienta asi nedaval, na nemoci pohyb. ustroji klidne jo.
Takže když chci mít 100% jistotu ,nejlepší možnost asi je když si zasadím jednu nebo dvě rostlinky, z origo semínek-třeba Passiona a nechám ho celou sezonu bez hnojiv čistě na mastičky.Když někdo pěstuje in a dělá masti z palic taky ty kytky nejspíš něčím hnojil.Pochybuju že by si nechal několik bez hnojení jen na masti.Pokud je teda nemá všechny na masti.
No jasne, prumyslove vyrabeny masti taky nebudou z bio tech. konopi, jen rikam, ze je to individualni a otazka svedomi a presvedceni, ja treba bych uz nikdy chemii nehnojil ani zeleninu, out uz vubec ne a indoor klidne, ale proplachoval bych aspon mesic. Me zas vrta hlavou prechod z vazeliny na b.maslo, nebo kok.tuk, protoze vazelina je taky dobra sracka, ale financne je to uplne nekde jinde a pro okruh znamych, kterym nic neuctujes se to nevyplati.
Muj nazor, jak se k masti stavis, tak se ti ucinkem odmeni, takze s vyrobou se chce vymazlit, myslet na "pacienty", ne na zisk a pouzit do ni jen to nej.
PS: a poradim jednu vec, neres, jak to delaji ostatni, delej to podle sebe a svuj pocit.