Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Keď chcem trochu posíliť vedľajšie vrcholy, môžem odrezať vrch rastline aj teraz? 03.08. ? Este asi nekvitnú ale už mi ukázali pohlavie. Bude to mat vôbec zmysel?
Keď chcem trochu posíliť vedľajšie vrcholy, môžem odrezať vrch rastline aj teraz? 03.08. ? Este asi nekvitnú ale už mi ukázali pohlavie. Bude to mat vôbec zmysel?
Spíše než vrchol prořež nejspodnější větve. Zvýšit výnos vrcholů postranních větví na úkor centrály se mi zdá býti nesmysl.
super thread, zasloužená karma
já osobně používám zaštipování a různý druhy ohýbání a vázání
teď poprvý zkoušim odstraňovat listy, nad kterýma rostou nový větvičky, prej to urychlí jejich růst, tak snad je to dobrej nápad
Čau, když říznu do stonku třeba skalpelem a poškodím ho (tedy jak xylem a phloem), obnoví se jako u supercropingu nebo je to jiný druh zranění než při skřípnutí?
Původní příspěvek od Iwannagethigh Čau, když říznu do stonku třeba skalpelem a poškodím ho (tedy jak xylem a phloem), obnoví se jako u supercropingu nebo je to jiný druh zranění než při skřípnutí?
Dík za odpověď
zdravím, jak přesně myslíš to říznutí do stonku? xylém a floém tvoří cévní svazky, takže masivnější poškození nebude úplně v pořádku pokud vít tak při supercroopingu buď ohýbáš nebo zalamuješ, ale nikdy ne tak natvrdo aby došlo k úplnýmu přerušení těch svazků... jasně kytka většinou zvládně i skoro úplně ulomenej stonek, ale žádoucí to moc neni
Zdravím
Dělal sem super cropping u sebe ve skleníku sou to dva dny.
U jedné kytky sem to asi přehnal a do stonku se udělala díra.Kytka zatím vypadá dobře je přivázaná aby neležela ale roste.
Neměl bych to místo nějak ošetřit třeba štěpařským voskem nebo tak??Máte někdo podobnou zkušenosst??
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
Původní příspěvek od bruno.kudrna Zdravím
Dělal sem super cropping u sebe ve skleníku sou to dva dny.
U jedné kytky sem to asi přehnal a do stonku se udělala díra.Kytka zatím vypadá dobře je přivázaná aby neležela ale roste.
Neměl bych to místo nějak ošetřit třeba štěpařským voskem nebo tak??Máte někdo podobnou zkušenosst??
Zdárek
pokud máš ten vosk, tak ho určitě použij, to poškozený místo může bejt pomyslná vstupní brána pro různý nemoci, plísně a podobně
jinak jestli ti ten stonek prasknul podélně při tom ohnutí, tak by taky nebylo na škodu ho ovázat a přitisknout tak ty části k sobě, kytku to zpevní a s trochou štěstí to i sroste
Zdravím. Chcel by som sa spýtať ku tomu strihaniu. Mám rastliny (femky) vysoké 70-80cm krasne zdravé a majú 8 poschodí. Môžem ich už teraz zastrihnuť ak chcem ich výšku obmedzit na 150-170cm ? Alebo mám počkať kým budú mať cez meter... niekto kto s tým máte skúsenosť, že o kolko by sa potom ešte vytiahla a pod. či postačí fim strih alebo to budem musieť viacnásobne zastrihnuť ten vrch aby ostala tá požadovaná výška
Ďakujem za rady
U takhle velký holčiny bych už možná ani nestříhal.. Hezky bych jí přivázal k zemi ať vyšle ke slunci postraní větve.. Jestli jich máš víc, tak zkus jednu střihnout a druhou ohnout, pak sám uvidíš u čeho je lepší výnos.. ;-)
Zdravím tě. Lollipoping je vlastně oholení stonku tj. ustřihnutí spodních nepotřebných větví, aby rostlina zbytečně nevyživovala spodky a všechny živiny dala do tvorby vrcholků. Tady máš odkaz https://www.youtube.com/watch?v=zTl9F7Ne3SI. Lollipoping je jenom nový název pro už dávno objevené Jestli jsem to pochopil špatně, tak mě opravte!
Zdravím groweři potřebuju poradit se zvýšením výnosu tyhle holky jsou tak 50 cm vysoké a mají se dobře nikdy jsem nestřihal ale letos chci abych zvysil vynos a lepe se to prosvetlilo,tak myslíte že už je na čase nebo ještě počkat? Mám je venku tak měsíc.
Zdravím groweři potřebuju poradit se zvýšením výnosu tyhle holky jsou tak 50 cm vysoké a mají se dobře nikdy jsem nestřihal ale letos chci abych zvysil vynos a lepe se to prosvetlilo,tak myslíte že už je na čase stihnout vršek nebo ještě počkat? Mám je venku tak měsíc.