Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dneska sem si postavil tento regulátor spolu s třemi regulátory pwm pro stejnosměrné napětí 12/24V osazené jsou jen 2,třetí bych asi nevyužil!
Ohledně triakového regulátoru hned jak sem dopájel tak sem to zkusil na UFO 225M3 a musím říct ticho po pěšině!Žádné bzučení a regulace krásně plynulá,schéma sem použil od Habitrixe,díky ti!přikádám nějaká fota
kdo bude chtít mužu poslat schéma zapojení,nebo návrh v brd (eagle)
Firma TIPA uvedla na trh triakový regulátor http://www.tipa.eu/DetailPage.asp?DPG=63404 který ale není určen pro jednofázové asynchronní motory s kondenzátorem. A teď právě nevím. Jsou větráky asynchronní? Vím jen, že na mém UFO větráku kondenzátor je.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
prosim o oziveni tematu , rad bych vedel jakou alternativu proti drahym regulatorum od oficialnich dodavatelu jako fakt 2K za regulaci me prijde zcestny kdyz je videt ze to de levne
ted nastava otazka pro jaky typ ventilatoru (univerzalni motor , jednofazovy asynchroni motor , motor s kotvou na kratko(asi TD)
tech druhu regulaci od vyrobcu je hodne ale nejaky tak za 500 sem nenasel , teda nasel ale u vyrobce jaksi neni ten typ ventilatoru vubec uveden ! (k-160) http://www.multivac.cz/download/Doc...37e46ad8883cc3a
ten stoji kolem 500 , ale vyrobce ho neuvadi jako mozny pro pouziti nevite proc ? podleme sou oba stejny .. jen v maximalnim proudu .. hm ?
este bych dodal podobny thread ktery se tim zabyva
Odzkoušel jsem regulátor podle schématu na začátku theardu na ufu Ruck RK 125L http://en.ruck-ventilatoren.de/Defa...,81,4,13,104508
výsledek podobnej jako některý reakce výše - reguluje pěkně plynule, ale zlehka to vrčí.
Někdy budu muset vyhrabat školní sešit s problematikou frekvenčních měničů a střídačů
(lehký ot jestli teda neschořel společně s češtinou, to by pomohl jedině kolega google )
kdyby měl někdo vážnej zájem tak můžu udělat mp3 pro porovnání hluku
Midloch :
nevíš jestli to jenom dělá ňákej ten dB navíc nebo to venťáku škodí? někodo výše psal že mu to vrčet časem přestalo...
ad trafo: je to nějaký speciální nebo normální z 230V s pěti odbočkama na určitých napětích?
to trafo bude asi s odbočkama jinak to vrnění jsem osobně nezpozoroval, ucho jsem k tomu nedával a větráku bych řekl že to neškodí!přece jenom triak je spínací součástka,není to žádnej zabiják!
Tak jsem si dneska vyrobil tenhle regulátor přesně podle Evildoera a maximální spokojenost. Sice jsem plošňák vyškrábával kružítkem a šroubovákem ale fakčí to. Jde to krásně regulovat a vůbec to nevrčí. Jenom je tedka problém že ty triaky KT730/700 se už asi přestaly vyrábět bo v Ostravě je už doprodali v GM aji v GESu a tak mě poslali ještě do Hadexu a tam jsem ho naštěstí ještě koupil a projistotu hned 2 ale byly úplně poslední (taky doprodej). Jenom by mě zajímalo proč takhle užitečný thread není zařazený nad čárou ať je pořád naočích všem co řeší regulaci 220V