Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no,do bahna...vůbec nedávat,je to příliš jílovitá půda...a kořínky potřebujou kyslík
co se týče hnoje...tam je to O.K.,až na to,že je třeba s tím dělat opatrně...když máš moc dusíku,tak sou rostlinky šíleně křehký ,rychle se vytáhnou a časem jim může popraskat stonek,taky to nejni moc zdravý tolik dusíku...takže asi nejlepší je promíchat zem s hnojem,a na to sou fakt dobrý slepičince,ale nesmí být čerstvý )))))))
Zizala preci vstrebava ziviny celym svym povrchem, takze nemuze poskodit ani korinky ani nic jinyho, je to starej (a podivnej) mytus. Klasicka hnojiva bych rekl ze snasi dobre, aspon pokud to nejak neprezenete
tak jo dikes ze si na mě uděláš chvilku.prostě sluníčko mi pomahá,něco mám ve skleníku něco venku ,ale to je jedno co se týče hnojení.¨jsou tak měsíc a pul starý.doufám že z toho h..dáš něco dohromady
Mněl sem pár kytek ve starým stohu kterej už byl úplně rozloženej a valilo to tam jak divý-nemusel jsem zalívat(sláma drží vlhkost,ale zas ne tolik aby hnily kořeny),nemusel jsem hnojit (živin tam je dost)a výsledná kytka se velikostí moc nelišila od té co jsem měl doma,každej den ji zalíval a hnojil.Takže jestli máte v okolí nějakej starej zarostlej stoh(skoro to není poznat od hnoje,jenom to tak nesmrdí)tak je to na outdoor ideální.
Zdravim vsechny navstevniky groweru(<--taky cely grower team)!!!Jen by mne zajimalo, kdy bych mnel svoje kytky zacit hnojit,jak by mneli byt stary (sem novacek v pestovani).Predem dik
Cau
Zajímalo by mě to samé. Slepicema asi hnojit nebudu, ale rád bych věděl, jakým hnojivem ( nějaký ověřený, univerzální), jak často a od kdy bych měl hnojit? Zasadil jsem asi docela pozdě (červen), ale pěkně mi to roste.
Dik za odpověď-------Ekolog
Nevím jestli je to dobré hnojivo, nikdy jsem ho nezkoušel. Nekdo mi říkal, že nejlepší jsou netopíří hovna. Že prej obsahují hodně fosforu a dusíku. Nevíte kde jsou nějaké jeskyně s timahle zvířátkama?
Samoute to ses moc nerozepsal. Je důležitý jakou jsi použil půdu - jestli je bohatá nebo chudá na živiny. Předpokládám že to byl klasický zahradnický substrát. Ten by měl vydržet zásobovat kytku dostatkem živin v podstatě celé vegetační období. Další hnojení není nezbytně nutné. Pokud ale hnojit chceš máš dvě možnosti. Buď použiješ přírodní nebo chemické hnojivo. Z chemických mám vyzkoušen "Krystalon Start" na růst a "Kristalon Plod a květ" v době květu. Jiní doporučují Wuxal Super a OBM. V podstatě je vhodné každé kvalitní hnojivo. Doporučuju nejen základní prvky NPK, ale hnojivo obsahující i stopové prvky. Pokud chceš jít přírodní cestou můžeš použít kuřince (ale odstáté, aby vyprchala kyselina močová která by ti kytky spálila, ředění min 1:10), Vitahum (vodní výluh biohumusu = hovínka žížal chovaných na hnoji) nebo drcenou rohovinu.
Pokud chces hnojit venkovky, dej do 1 a 1/2 litra 3 cl slepičáků, promíchej to celé, a vesele zalívej(napred dej min abys nespalil, no a potom budes palit ty(opet zvesela)
zdravíčko,mam s kytek vážně radost.slepičinec myslím co do přírodních hnojiv výborná věc.vyzkoušel jsem i kravinec a kytkám jenom prospívá.tak jo zatim helou
Zdarec !!!
Minulej tyden sem si koupil v zahradnictvi hnojivo _KRISTALON_ existuje vic druhu napr.
Kristalon - start
Kristalon - plod a kvjet
Kristalon - uz si nemuzu vzpomenout
Toto hnijivo obsahuje uplne vsechno co kytka potrebuje.Muzu doporucit
... ja zas mozem odporucit overene - natrhat zihlavy, vela napchat do vedra s vodou, pekne nechet zo dva dni odstat. Pekne sa to vselijako a hlavne hnusne zosmradne, no a potom tuto smradlavinku pekne zaliat ku korienkom rastlin. Vysledok sa dostavi...
mam problem a nevím jak ho vyřešit.mam 4 kytky ve foliaku,jsou asi1,5m dlouhe a na jedné znich se na listech dělají suché fleky,listy nežloutnou ale okamžitě suché flíčky.velká vlchkost není,ještě než nastal tento problem jsem musel rozříznout plachtu.docela je to spěšná zaležitost,byla by to přeci škoda nebo ne?ještě dodám že kytiny dostávají stejné množtví hnojiva i zálivky.tak zatim kales.mohla by to být plísen?