Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak vypadá to že krizi máji děvčata za sebou. tak ve finale mi to nedalo a ve středu nedostali klid ale vystříhal jsem je ze srogu :/ což me strašně mrzí ale musel jsem jednat. každé děvčátko strávilo asi 25 minut tvrdým průplachem ve vaně až na 6,4-6,5 Hp.
Čtvrtek dostaly zálivku přímo do květináče, dostali i tnt protože jsem stejně vyplavil všechno co jsem mohl. pro jistotu jsem odpojil troph blumat abych mohl kontrolovat ph výtoku. pří zalití ph 6,5 byl výtok stejný. Jsem potěšen a děvčata se během dne změnily docela slušně, ostříhal jsem všechny špatné listy. Teď jsou bez sítě a zatím drží a nelámou se ale budu muset navštívit asi obi a koupit nějaké bambusové tyčky aby to podržely.
Pátek mají klid až dosoboty aby krapet proschly.
39.den květ (foto i zálivka)
Ph 6,5
TNT 5ml/1L
boster 2ml/1L
Bloom 5ml/1L
Phosphorus Plus 2ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L
teplota den 26-27 C
teplota večer 22-24 C
vlhkost 38%
Tak jsem tu s aktuálními fotkami. Holky vypadají k světu zítra je čeká zálivka, chtěl jsem už dnes ale květináče jsou ještě dostatečně vlhké takže až zítra. Myslím že měli v poslední době vody víc něž dost .
Chtěl jsem se zeptat. Protozě je to poprvé co se mi stalo něco takového a musel jsem to prolévat takovým množstvím vody + celkové staní v bobtnání.
1. Jak dlouho flushovat ? protože jsou sami docela vyjedené (masochismem) a substrat po snad 50L vody musí být taky prázdny. nikdy jsem neproleval tak moc v posledních cca 25 dnech ke konci květu. A taky jsem nikdy neměl takhle proplachlé květináče 20 dní před koncem, kdy nastupuje obvykli flush s enzymi.
-Takže mam hnojit jak dlouho?
-Nebo mám dát zitra poslední hnojivo a pak už jen voda + enzym a poslední týden jen voda ?
2.Otázka číslo dvě. Když děvčata stávkovali v bobtnaní zhruba 5-7 dnů. Bude konec květu taky posunutý o tu dobu ? či jen přijdu o dobrotu která by nabobtnala za tu dobu ?? jen pro odhad. zatím je cukr průhledný (taky teprve 6 tyden, mají byt hotové kolem 8 - 9 týdne)
Děkuji moc za radu kdyby někdo věděl. Nikde jsem nevyčetl co dělat v takovémhle případě
Tak jsem tu s novým updatem. Jelikož se mi tady odpovědi nedostalo, musel jsem se poptat jinde. Postup zněl 45. den poslední hnojení, poté týden enzym + supervit týden voda. Dozraní si myslíme oba co jsme o tom polemizovali že by mohlo být možná zpožděné no pojedu na barvu 30-40% Jantarové a sekám. A uvidíme jak to ještě dopadne.
Děvčata se docela dobře s pamatovali, zazelenali se a začali pěkně kynout . Sice to nebude takové jako by to mělo být, zbrzdění jde znát ale co už. člověk u toho nemůže být pořád... Jen doufám že zkrácený flush neovlivní nějak chuť, pokud to dozraje v 56-60 dnu, budu to držet co to půjde...
Ještě mě napadla varianta je zase strčit do vany, prolít to 10L pak jen jednou voda+enzym poté jen voda ... zítra mám zalévat. co myslíte ?
Jsou volně takže to není až takový problém. Obvykle už leju vodu od 39-40. dne
Kdyby měl někdo tip s tím prolitím jestli to je dobrej nápad, budu rád..
Tak jsem tu po týdnu, s novým updatem. Děvčata jsou konečně v parádním stavu. výsledek bude o něco lehčí z důvodu škobrtnutí. doufám že se to nepozná alespoň na chuti a kvalitě výsledného matroše. jinak všechny mají nabobtnané kalichy, kromě CH mají už 50% rezavé chlupyska, pryskyřice se začíná barvit do mléčná. bohužel někde sem zajebal lupu, tak je to orientační snad se najde co nejdříve a jak už se párkrát stalo tak se našla až samo sebou kdy nebyla třeba...
DG- vypadají že už jen pár dní
CH- tyhle mají od sklizně nejdál
AK- o pár dní déle než DG
Čau. Moc ti to tu nezraje, to může být i přes 70 dní podle listů, blizen a palic celkově. Uplně bych byt tebou vyřadil N a přešel k vystresování snížením výbojky a třeba i 2 dny tmy před samotnou kosou. Můžeš to i protrhat, protože v listech se drží nějaký dusík a to už nechceš, ale zas to nepřeháněj. Fotky máš pěkné
Ahoj. No prave vubec se to netvari ze by to uz melo byt. Listy jsem trhal predevcirem jen ty velke a mene zelene. To zbrzdeni bude asi tim stresem z ph kvetinacu docela jsem stim bojoval. Uz nehnojim zhruba dva tydny, leju jen vodu bez upravy a narovnavam ph. Ale asi pujdou do koupelny na proliti ph vytoku je stale 5,9-6. Mam vybojku 20cm od vrchu a uz v tech vedrech zazivaji 31-32. Dneska prihodim foto ale myslim ze do patku to budu muset nechat jeste rosvicene. Myslim a uvidime jak se budou tvarit. Trichodermi uz se barvi do mlecna a zhruba 50% blizen je rezavych.
Tak jsem tu s novým upem. Holkám se pořád nechce dozrát v 60. dnu. pryskyřice se už začíná barvit do jantarové barvy obvykle se podle toho řídím ale furt jsou ty kytky zelené jak prase, co se týká barvy listů až na DG, co s tím ? pokračovat ? posuďte sami. asi to nechám do neděle pak dva dny tma, jeden den světlo a kosa
Mazec. No, ještě můžeš zkusit vypnout odtah, ale to je zase riskantní kvůli možnému riziku vzniku plísně, takže už jen doporučuji nechat to do 70. dne, už žádnej rippen a možná final..
No to si vystihl je to mazec. ještě jsem to neviděl. No z vypleho odtahu mam strach spise abych nevyhořel a z plísně by mě asi těd jeblo. po tom co jsem všechno s němi protrpěl. Nechám to, akorát zítra udělám přadný průplach ve vaně.. pokud se k tomu dostanu v nějaký normální čas. to by taky mohlo pomoct, co myslíš ?
Tak rád bych napsal že už proběhne kosa ale ta se bude konat možná v neděli...
Máme tu 64.den květu. dneska byli děvčata u kadeřníka. kompletně šly téměř všechny listy dolů. 5.den je lampa zaplá na 275W co to dá. teploty jsou okolo 29-31 výbojka cca 18-20cm nad vrcholy. Děvčata už nedávají vahu a klaní se k zemi.. jelikož jsem troške teď pracovně vytížen, tak jsem nemel čas ani do bauhauzu pro bambusové proutí takže jsou podepřené a s vázané tak trošku punk stylem, pozor fotky jsou jen na vlastní nebezpečí a pro silnější povahy ale těch pár dní už zmáknou.
zatím jsem zkoušel olep z trhaní listů a po dvou prdech sem byl tam v dáli za horami.
DG z té se mi povedlo před pár dny utrhnout malou paličku. Dneska jsem ji vypálil před škubáním a takhle dopadlo uvazovaní a fotky jsou taky lehce amatérské zítra se pokusím vyfotit jak vypadají vrcholy ... Asi toho nebude moc ale dobré to bylo i chuťově na to že to nebylo ani chvíli ve sklenicích.
Diky jsem presvedcen ze to umim i lepe. Ale uz se stalo.
Pitr90: Kolik toho bude no tak slabych 150 muj tip. 230 zatim je muj rekord. Byl z rezu lsd od barney farm. Ale at je tam i stovka hlane ze to bude dobre chutnat.
Crazyn: Mno provasky mam rad co nejde slepit paskou ci tavnou tam pomuze drat ci prpvaz me povolani lepič/vazač 😁.