Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Pomoc pri stavbe boxu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
redgrow
Stálý Člen

Karma uživatele redgrow - 92% PěstitelskáKarma uživatele redgrow - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

zkus... kolik m3 máš odtah ? ono tímhle způsobem tu vlhkost o moc nezvedneš. Ale tak na 50 - 60 % vlhkosti by si to mohl vytáhnout. ;-)

Old Post 20-02-2013 v 17:31 PM
redgrow je offline   Profil uživatele redgrow   Find more posts by redgrow   Foto galerie člena redgrow   Click here to Send redgrow a Private Message   Add redgrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
downgrow
Stálý Člen

Karma uživatele downgrow - 37% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

220-280 m3 takze rikas ze jeste tu zvlhcovacku?

Old Post 20-02-2013 v 18:07 PM
downgrow je offline   Profil uživatele downgrow   Find more posts by downgrow   Foto galerie člena downgrow     Add downgrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redgrow
Stálý Člen

Karma uživatele redgrow - 92% PěstitelskáKarma uživatele redgrow - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 51

No pokud chces atackovat úroveň vlhkosti někde okolo 70% , tak to tu zvlhcovacku bude chtít...
Ja mám v boxu 20l akvarko do kterýho bublam 4 vzduchovacima kamenama a vlhkost mám cca 60% a to tam mám ted cfl a pak půjdou LEDky ... Pokud budes sviti mh nebo hps, tak to bude chtít zvlhcovacku určitě pořídit... A při vysoký vlhkosti je dobry vyhodit pacháč. Ze zacatku to stejně tak vonět nebude a hlavně vlhkost pacháčum nedělá úplne dobře ;-)

Old Post 20-02-2013 v 19:06 PM
redgrow je offline   Profil uživatele redgrow   Find more posts by redgrow   Foto galerie člena redgrow   Click here to Send redgrow a Private Message   Add redgrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
balonidlo
Stálý Člen

Karma uživatele balonidlo - 87% PěstitelskáKarma uživatele balonidlo - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

downgrow: Mohu ti říci jen jedno.... redgrow má se vším pravdu, znám ho a nic špatného by nedoporučil i mě dosti pomohl!

Takže ať se daří a jen to dobré...!

Jahody rostou vždy. Poprvé pod 200W CFL Květ

Old Post 20-02-2013 v 19:13 PM
balonidlo je offline   Profil uživatele balonidlo   Find more posts by balonidlo   Foto galerie člena balonidlo   Click here to Send balonidlo a Private Message   Add balonidlo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 53

a tech 60% staci?

Old Post 20-02-2013 v 19:43 PM
downgrow je offline   Profil uživatele downgrow   Find more posts by downgrow   Foto galerie člena downgrow     Add downgrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 54

Mě přijde ideální tak 60 - 70% pro růst, v květu pak budeš snižovat, aby se ti do květů nedala plíseň ( to pak zamrzí )... v poslední fázi květu se vlhkost snižuje až na 30%

Ale jestli se ti povede vytáhnout vlhkost na 60%, to musíš vyzkoušet, já mám ve skříní navíc 4 bubblery, tak ty možná taky trochu zvednou vlhkost.

Každopádně jsem viděl pěsty u kterých grower neřešil vlhkost a rostlo mu to taky, ale je zbytečné kytku stresovat nízkou vlhkostí...

Trocha teorie k vlhkosti v pěstebním prostoru...
čím nižší vlhkost vzduchu, tím víc bude rostlina vypařovat vodu, kterou pracně nasaje kořenama. Na spodní straně listů jsou průduchy, kterými kytka vypařuje vodu a přímá jimi CO2 z okolního prostředí.

- vlhkost v průduchu na spodní straně listu je 100%... tato vlhkost se snaží vyrovnat s vlhkostí okolního vzduchu > rostlina neustále vypařuje velké množství vody, tím se rostlina zbytečně zatěžuje a stresuje... proto je lepší mít větší vlhkost ( 60- 70%) naopak u vysoké vlhkosti 90 -100% má rostlina problém s vypařováním a tím pádem i s ochlazováním rostliny od tepla, které se do ní naakumuluje od výbojky.

- List musí být chladnější než vzduch okolního prostředí... pokud se teplota listu a okolního prostoru vyrovná, dochází k uzavírání průduchů na spodní straně listů > rostlina přestává přijímat CO2 > růst se zastavuje

Když tedy udržíš dobrou vlhkost, kytka se ti odvděčí vitálním růstem...

tak to jsem se zase trochu rozkecal, tak snad ty informace budou užitečný a srozumitelný ;-) trochu jsem se do toho asi zamotal

Old Post 20-02-2013 v 20:33 PM
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 55

No myslim ze jsi mi to tu popsal dost srozumitelne.Uz mam objednany zvlhcovac.tak snad dojde co nejdrive.seminka uz mi klici,tak budu konecne zacinat.
Mam dat zaklicene seminka hned primo do hliny?

Old Post 23-02-2013 v 20:24 PM
redgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 56

paráda... No ono s těma semínkama rovnou do hlíny opatrně. Záleží co máš za hlínu. Pokud je předhnojená, tak by se mohlo stát, že ti to naklíčený semínko sesmahne.
A hlínu už máš nebo teprv budeš pořizovat? nechtěl by si radši pěstovat v kokosu ? to je trochu jiná kultůra :-)

Na ty semínka jsou docela dobrý jiffy, nebo to můžeš hodit do RW kostky.
Ale pokud máš nějakej lightmix, tak to můžeš švihnout rovnou do něj... ;-)

Old Post 23-02-2013 v 21:06 PM
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 57

hlinu mam koupenou od biobizzu all-mix. jinak uz mam 4 seminka zasazene a na dalsi 4 porad cekam nez vyklici.

Old Post 24-02-2013 v 13:54 PM
balonidlo
Stálý Člen

Karma uživatele balonidlo - 87% PěstitelskáKarma uživatele balonidlo - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

v All mixu si je spálíš ! To je hodně předhnojená půda... Sám v tom jedu... Doufám, že si je dal nejdřív do RW kostek nebo tak něčeho a né rovnou do hlíny...

Old Post 24-02-2013 v 14:05 PM
balonidlo je offline   Profil uživatele balonidlo   Find more posts by balonidlo   Foto galerie člena balonidlo   Click here to Send balonidlo a Private Message   Add balonidlo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 59

urcite je spalim? hodil jsem je rovnou do hliny.RW kostky nemam.dnes jsem je hodil do hliny a v 18:00 by mi melo sepnout svetlo.

Old Post 24-02-2013 v 14:45 PM
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 60

Mam doma jeste klasickou raselinu.mam je teda hodit prvne tam?

Old Post 24-02-2013 v 14:46 PM
balonidlo
Stálý Člen

Příspěvek č. 61

Hlavně nesmíš zlomit klíčky... No nemáš 100% tní že je spálíš... ale já to třeba taky nevěděl a dal jsem tam na začátku dvě kytky rovnou a jedna odešla a druhá jela... Je to prostě tak 50% na 50%... Jinak s tou normál raš. Nevim no, hlavně nesmíš zlomit klíčky.. možná když to dáš do kelímku od jogurtu třeba nějakého středního nebo od šlehaček jak jsou a necháš to tam povirůst a pak přesadíš bylo by to ideál podle mne...

Old Post 24-02-2013 v 15:31 PM
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 62

Uz jsem je presadil.Dal jsem je do malych kelimku do obyc raseliny.Svetlo jsem nastavil od 17:00 do 11:00.Necham je povyrust a pak je presadim do allmixu. To hledani bylo nic moc mezi tim perlitem,ale nasel jsem je v poradku nastesti

Old Post 24-02-2013 v 15:48 PM
redgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 63

Možná bych zkusil, jak píše balo. Dát je do malýho kelímku... ale předtím ten all mix pořádně prolej vodou s upraveným pH. To by mohlo tu půdu trochu odsolit ;-) klidně se neboj ten kelímek od jogurtu prolejt několika litrama. Ale pak to nech trochu proschnout ať ti to semínko neshnije :-D

Old Post 24-02-2013 v 15:50 PM
downgrow
Stálý Člen

Příspěvek č. 64

Uz se stalo,ale dal jsem je do normalni raseliny.postrikal jsem rozprasovacem a uz se na ne sviti. Jak vysoko mam dat zarovku? dal jsem ji tak 30 cm od kvetinacu.Na rust zacinam sodikovkou

Old Post 24-02-2013 v 16:57 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:43 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
12-10-2020 - Stavba boxu - 2 odpovědí
06-09-2015 - stavba boxu - 10 odpovědí
19-05-2014 - Pomoc se zipy na boxu - 0 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás