Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
16.02.2012. - kontrola dozrávání - detail na lístky , spodní listy začali schnout tak jsem to prostřihal , chloupky na paličkách jsou tak z 90% zbarvené do hněd. Nechám kytky už bez zálivky a půjdou pod kosu.
Zdravím příznivce malého pěstování !
Blíží se kosa na můj první mikropěst v boxe s úsporkama a chystám nové osazenstvo, ale vyskytl se mi problémek. Z 8 kytek zasazených ze semínek mi dvě záhadně schnou.
Mají stejnou zálivku, stejný substrát, dá se žíct stejné podmínky v boxe a přesto všechno je 6 zdravých a 2 to mají skoro za sebou - MUŽE NĚKDO PORADIT ČÍM TO ASI JE , abych se vyvaroval i příštím problémům.
Dík za všechny názory předem.
U těch dvou začali lístky nejdřív žloutnout od špičky a nakonec zežloutli celé.Ta první to má za sebou najisto a ta druhá k tomu konci nemá daleko.
Tady je zbylé zdravé osazenstvo.
Sázel jsem semínka tentokrát přímo do substrátu a asi tak před 4 dny jsem je přesadil do těch květníků. Výsledek byl tak jak jsem popsal - 3 v květnících a 3 ještě nepřesazené v kelímcích jedou v pohodě a ty 2 navrchu to nějak nezvládli.
S tvojí poznámkou na problém od kořenů mě napadlo, že to nezvládnul kořenový systém, ikdyž jsem se snažil (jako vždycky) přesazovat opatrně i s původní částí použitého substrátu.
Já právě myslel na ty kořínky, že nebudou tak háklivé na přesazení, když nejsou ještě rozlezlé po celém kelímku.
S těma ostatníma teda raději s přesazením počkám - i tak mi zůstane na růstu v boxe 6 kytek a do května je dost času na výběr matky na řízky pro další moje osvědčené pokračování pěstu na okně.
18.11.2011. - 18.02.2012
Vánoční první pěst v boxe mám za sebou - výsledek není na medaily , ale přibyl nějaký materiál do mastičky a hlavně mám další nové zkušenosti.
Když jsem začínal s prvním pěstem na okně , některý ze zkušených moderátorů předpovídal že se jednou pustím do pěstu pod žázovkou - měl pravdu a na tomto místě děkuju za všechnu podporu , rady a připomínky.
Přidávám nějaké závěrečné foto .
...... některé kytky už měly suché boční listy a chloupky na paličkách měli odhadem 90% hnědých chloupků a tak jsem je skosil všechny a dal sušit - tady je výsledek obraných paliček.
Na závěr ještě přiložím malý seriálek pro nováčky v pěstu , kteří se chystají pěstovat pod sodíkem.
DOPORUČENÍ - kdo nemá alespoň základní elektro znalosti , dejte si to raději zapojit.
ZÁKLADNÍ seznam součástek = sodíková výbojka + tlumivka + startér + kondenzátor
( já použil sodík 70W , tlumivka NAHJ 70W , zapalovač Z 400MK 35-400W , kondenzátor 12 µF 70-100W, to vše za 675.-Kč s DPH )