Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
* Teplota : 21,9 - 27,3 stupňů (u květináčů) - 22,9 - 29,6 stupňů (nahoře v boxu)
* Vlhkost : 40% - 99%
* Lampa : 60 cm (nad hlínou) - 30 cm (nad vrškama)
* Zálivka : 4 litry odstáté vody + 8ml ATAZYME + 20ml TERRA LEAVES + 0,5ml ACID (PH - 6,0 a kH - 4) PS: ano konečně jsem přestal s ROOTFASTem... snad už není třeba
* Postřik : -
* Perioda : 18/6
* Ofuk jede nonstop na nejnižší stupeň
* Sundáno pár kolínek.... stonek očividně trpěl :/
Tak doba růstu se holkám už krátí... myslím, že 33 dní je asi tak o měsíc víc, než bych si představoval .... halt ty indicy moc nerostou.. tak jsem si kytí bedlivě prohlédl a spodní nevyvinuté větve jsem ustříhl... a byla by věčná škoda ty větvičky čisté genetiky jen tak vyhodit, tak jsem rozjel experiment Snad vyjedou kořínky brzo a pak asi uz konečně přepnu
Foto č.1 : BIOGEL + 0,5l vody + 0,5ml ROOTFAST
Foto č.2 : BIOGEL před
Foto č.3 : BIOGEL po ... ouuu to jsem necekal... chtel jsem menší kuličky.... v tom ty řízky asi moc držet nebudou
Foto č.4 : připravená média na řízkování - už jen nechat nasáknout roztokem vody a ROOTFASTu. K experimentu jsem zvolil 2x JIFF + 4x novinku + BIOGEL (uvidíme, zdali to jde takto netradičně.... ROCKWOOL by byl asi lepší, ale... uvidíme)
Foto č.5 : připraveno a povolán můj přítel STIMULAX (práškový)
Foto č.1 : nevyvinuté dřevo musí pryč a to musím říct, že jsem ještě dal šanci pár větvím, které asi půjdou po čase pryč.. uvidíme po přepnutí
Foto č.2 : malinkatí miláčkové.... chudáci... ještě netuší co je čeká... až přepnu.. půjdou na pospas dennímu světlu a minimální vlhkosti panelákového bytu
Foto č.4 : BIOGEL je moc monstrózní, tak jsem to zkusil lehce zpevnit košíčky pro akvarijní rostliny.. noo.... jak by řekla moje babička... uvidíme, zdali to nechcípne
Foto č.5 : tááák a už pod světlem a v "optimálním" klimatu
* Teplota : 21,4 - 27,1 stupňů (u květináčů) - 22,1 - 30,1 stupňů (nahoře v boxu)
* Vlhkost : 40% - 99%
* Lampa : 75 cm (nad hlínou) - 35 cm (nad vrškama)
* Zálivka : 4 litry odstáté vody + 4ml ATAZYME + 10ml TERRA MAX PS: ano a konečně jsem i přešel na TERRA MAX...
* Postřik : 0,5l vody + 0,5ml PYTHAMIN
* Perioda : 12/12
* Ofuk jede nonstop na nejnižší stupeň
* Sundáno pár kolínek zezdola a dodáno pár dalších, na moc bujné výhonky .... holky po přepnutí čekaně vyletěly k sodíku, tak jsem jim utnul tipec hned 4. den květu.
Foto č.1 : přepnul jsem a odjel na 3 dny pryč, tak holky měly asi v boxu hustej mejdan.... vyletěli o 10cm
Foto č.2 : PHILIPS Master HPI-T Plus 250W/645 odvedla svojí růstovou práci výborně
Foto č.3 : Dragon po třech dnech nezalívání.... chudááák dostal hned dávku hnojek na květ
Foto č.4 : Můj nynější mix - zítra změřím PH a Kh
Foto č.5 : aaa bylinky po dalším nelítostném ohýbání
Foto č.1 : Pacháč je na místě, tak teď už jen aby fungoval :/
Foto č.2 : polámané bylinky.... i přesto, že jsem si jistý co dělám, mám pochybnosti o efektu zlomených větví.... ANO růst opravdu zastavím, ale za jakou cenu? .... hmm.... uvidíme
Ahoj,
zajímá mě jaký bude mít výsledek přídavek Flower Dragonu. Přidáváš ho do všech kytek nebo pouze k části?
Kámoš to zkoušel na jedné ze 4 kytek, výnosem naprosto srovnatelné. Zastavení růstu nešlo pozorovat (genetika po přepnutí skoro nenaroste -Skunk47), palice s FD objemově menší, ale více tvrdší - tudíž větší náchylnost na plíseň a rostlina byla citlivější na přehnojení.
Takže jeho závěr je ten, že žádný významný efekt nepozorovat při zachování stejných podmínek (identické hnojení, vertikal).
čau k tomu biogelu :je to největší píčovina pod sluncem,loni v tom jel kámoš,po 2 týdench to celé sezelenalo(řasy nebo co)kytky o ničem,je to prostě na hovno uplně(můj názor) nedoporučuju!
for HurricaneGeorge : původně jsem chtěl pro porovnání jet FD 50/50 .. ale po přečtení pár info jsem ho aplikoval ke všem bylinkám... slibuji si od toho zastavení růstu (bo mam jen 250W a kytí už maji 60cm) .. uvidime na papíře to vypadá velice schopně.
for undergroundman : plně souhlasím.. BIOGEL neprošel .... je to dobre tak akorát na řezané květiny.. místo vody... a i to vypada opravdu za par tydnu děsně... propo ja v tom chtěl jen nechat zakořenit řízky... a ne v tom pěstovat každopádně zakořenil akorát jeden.. a to ješte jen malinko.. tak šel radši do hliny.
Foto č.1 : spodní výhonky.... musí pryč (oholil jsem všechno do výšky 20cm nad zeminou - listy pokud možno nechat)
Foto č.2 : po konzultaci s odborníkem, jsem uřízl další "zbytečné" větve (a bylo jich moooc)
Foto č.3 : taaak a vše je zasazeno... přeci to nevyhodím... dám tomu nejakou šanci.. i když za oknem je ještě trochu zima .... pár jich snad přežije a udělají radost kamarádům
PS: pozorný divák si jistě všiml, že konečně bude porovnáni ROCKWOOL vs. "super pěstební médium" jsem zvědav - i když podmínky budou krušné
Foto č.4 : nebyl pařníček.. tak improvizace
Foto č.5 : holky připraveny na odlet hahaha (ještě jsem přidělal pár větracích otvorů)
* Teplota : 21,9 - 29,5 stupňů (u květináčů) - 22,6 - 29,4 stupňů (nahoře v boxu)
* Vlhkost : 40% - 75%
* Lampa : 90 cm (nad hlínou) - 30 cm (nad vrškama)
* Zálivka : -
* Postřik : -
* Perioda : 12/12
* Ofuk jede nonstop na druhý stupeň
Foto č.1 : pohled na box - kolínka jsem už skoro všechna sundal
Foto č.2 : a takhle dopadly spodky bylinek..... ponaučení pro příště - spodní větve je zbytečné ohýbat kolínky... protože to nestihnou dohnat !!! a zaštipovat hned na začátku růsu... (v boxu žádnej FIM, ale klasika na dvě větve a potom zas na dvě)