Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To, ze je kvet poznat az po 14 dnoch by som sa hadal, pokial su podmienky vhodne, na kytke vidis nakvitanie uz 3-5 den po prepnuti (vid foto: 4. den na kvete, nakvitanie)
co sa tyka flushingu, biobizz staci preplachnut 7-10dni, cize take 3 zalivky s vodou upravenou citronovou stavou (minimalizuje EC + upravi pH). V hline je idealne prvy flush urobit tkz. doslova, nechat pretiect kazdym kvetinacom aj niekolko litrov vody, az bude odtekat co mozno najmenej zafarbena voda. Dalsie 2 zalivky pokracujes s vodou, avsak uz v klasickom mnozstve ako pri normalnom zalievani. Dolezite je zalievat fakt az ked je substrat suchy, v poslednom tyzdni mozes kytky nechat aj mierne zvednut, sucho je stress faktor, rovnako ako predlzena tma (napr. na posledne dva dni). A ozaj, poslednu zalivku si naplanuj tak 3-4 dni pred kosou.
Co sa tyka kytiek, mas ich na tuto wattaz a CFL fakt vysoke, nabuduce zastrihuj, aj 2x FIM a ohybaj. Pokial tu CFL chces co najlepsie vyuzit, potrebujes dostat co mozno najvacsi pocet vrcholcov (FIM) do rovnakej urovne a vzdialenosti od ziarivky (ohybanie, privazovanie, drot...). Tie kytky mohli byt kludne polovicne, kazda mat 8-10 vrskov v +- jednej rovine a iste by narastlo viac materialu. Takto vytiahle kytky tych 100w CFL nepresvetli dostatocne. Ale ucime sa vsetci, nabuduce budes vediet...
davat sativy pod cfl neni moc dobry napad protoze se mi akorat prosvetlilo max 1/3 boxu, do pulky bylo svetlo jeste dostatecne a niz to byla tragedie. Sice pravda ze mas mensi kostatko ale da se a mozna nebudes mit takovy problem s osvicenim.
Flush jsem delal podobne jak pise darxtar, tzn totalni proliti kvetinacu vodou -> ale ma to obrovskou nevyhodu, kytky potom klidne schnou 8 - 9 dnu podle me je lepsi vysadit hnojivo tri tydny pred sklizni, mensi flush ripenem nebo finalem potom tyden bez vody a muzem sklizet X-)
jinak se divam ze furt nikdo moc nevyzkousel vertikal s usporkou - mozna se tu na groweru dockam nejakeho projektu :-)
davat sativy pod cfl neni moc dobry napad protoze se mi akorat prosvetlilo max 1/3 boxu, do pulky bylo svetlo jeste dostatecne a niz to byla tragedie. Sice pravda ze mas mensi kostatko ale da se a mozna nebudes mit takovy problem s osvicenim.
Flush jsem delal podobne jak pise darxtar, tzn totalni proliti kvetinacu vodou -> ale ma to obrovskou nevyhodu, kytky potom klidne schnou 8 - 9 dnu podle me je lepsi vysadit hnojivo tri tydny pred sklizni, mensi flush ripenem nebo finalem potom tyden bez vody a muzem sklizet X-)
jinak se divam ze furt nikdo moc nevyzkousel vertikal s usporkou - mozna se tu na groweru dockam nejakeho projektu :-)
inak s biobizz mam dobre skusenosti, druhe kolo som si dokupil aj root juice a ako doplnok Atami enzymy od Bcuzz. Mozem oba doplnky vrelo doporucit, enzymy nie su tak nutne ak pouzivas aj TopMax (ten sam jeden enzym obsahuje), po aplikacii rootjuice to koreni fakt sialene, enzymy pridavam kazdu 3. zalivku a do kazdej zalivky do flushu na zaver.
U organickeho hnojiva musis pocitat s tym, ze rozklad makro prvkov nie je okamzity ako u mineralnych hnojek, je tu ista casova odozva a hlina ako substrat to iba umocnuje. Ak je nejaky deficit prvku, doplnit ho sa podari az casom, rovnako tak pri flushy treba pocitat s tym, ze v hline ostava kopu zvyskov, ktore sa postupne rozkladaju a tak totalne preliatie kvetinacov naozaj doporucujem i napriek dlhej dobe preschnutia. Inak mam skusenost, ze pri obycajnom zalievani/flushy aj pri 5. zalivke vytekal zafarbeny roztok a to rozhodne v dobe sklizne nie je ziadane.
No chlape, to chcelo poriadne gule supnut nevilla pod taku usporku. Kazdopadne drzim palec a posielam pozitivnu energiu. Nevill je moj vysneny model. Momentalne ho mam, ale je to hybrid s jackom Herrerom, tak nic ciste. Ze je to vytiahnute,, tak to by bolo aj pod 4kilom, by som povedal (ten nevill). Celkom ma ale prekvapuje, ako rychlo nekvitol, oproti afganu. Mylim ze to este mozes s kludnou hlavou poohybat, nech vyuzijes to svetlo.
PS: tesim sa ako ten nevill dokvitne o take tri mesiace
EDIT: od koho je ten nevill ????? mohol by si pls poslat link priamo na semena ktore si objednaval
Celkom zaujimave ze nikoho nejak nekopol Nevill pod takou watazou
EDIT2: Nasiel som toho nevilla na cannabisseeds, no, nejak mi to nepripada ako nejak seriozna banka. Popis skopčeny od ani neviem koho. hmh.. urcite ale budem s chutou sledovat
bracho rata podla mna sa to rata od vtedy jak zacne kvitnut mas toc celkom fajn no nabuduce si daj lampu nisie aby sa ti tak nenatahovali a aj stipkaj nech je stoho pekny stromcek
ahoj ja se taky vyjadrim k flushi.
mam 4 hnojky od bio-bizzu.
Grow
bloom
algamic
topmax
a mam nasledujici system :
vysadim grow a doplnim to zbyvajicima 3. to znamena ze leju o 1/3 vic hnojiv ale uz neleju grow
Dal vysadim bloom a nahradim to algamicrem a topmaxem
pak vysadim lagamicro a doplnim to topmaxem.
vzdy je to po zalivce
takze posledni zalivku naleju jenom treba 12ml topmaxu a necham 3 dny do uplneho vyschnuti a pak sklizim. + na 48 hodin jim vypnu svetlo a propicham stonky sroubem a poslednich 24 hodin svetlo zapnu. pak uz jenom sklizim.
pokud je to nesrozumitelne tak priklad :
Leju 4ml bloom
4ml topmax
4ml grow
4ml algamic
3 zalivky pred koncem vysadim grow a leju
5,3 top max
5,3 bloom
5,3 algamic
2 zalivky pred sklizni vysadim bloom a leju
7,3 algamic
7,3 top max
a posledni zalivku leju jenom
14 topmax
vypnu svetlo na 48h a propicham stonky
a pak 24h den a sklizim
Klamath: prosim tě a to s tim propichovanim a 24h svetla mas vyzkouseny? jel si i bez toho? natrefil jsem na dost nazoru ze je to dobry ale i spatny ale malo kdo to mel vyzkouseny ale chtel bych to taky zkusit...dík