Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
delaš nakou školu ?? třeba jako ja obor zahradnik sice je to 3 obor ktery delam a citim se ve tride trochu staře ale je to opravdu paradni obor a za realizace zahrad dosti slušny penize :P treba jako soukromnik s kamaradem,přitelem.
Já studuju na ekonomice podnikání
dále plánuju vysokou školu
jaký to je na té škole ? učí se tam něco smysluplnýho a zajímavího ?
co třeba máte v tom oboru zahradník
Třeba já teď byl na ústavu experimentální botaniky přírodovědecké fakulky univerzity karlovy (ÚEB PřFk UK) a klidně bych tam zůstal fakt zajímavý. Dokonce tam testovali něco s konopim. Že má schopnost vytahávat težké kovy z půdy tak zkoumali možnost použití na různý starý doly atp. Ale to všechno má k oboru zahradník asi trošku dál no.
Sám nevím kam po gymplu, uvažuju o sro(zahradnictvi/growshop) s kamosem a zaroven ekonomka - skola mi de a mam predstavu ze ekonomka bude brnkacka ale asi dostanu poradnou mezi oci od zivota
Btw jak se ma bonsai? Uvazoval jsem nad tim a zdá se mi... neni to vlastně proti principu bonsaie? Nemá ze své podstaty růst pomalu? No tesim se na report tak po mesici...
hele ten obor byl puvodne krajinařstvi ted je to zahradnik krajinař takze moje budouci prace bude "šlechteni" a hlavne pestovani okrasnych rotlin.Myslim ze je to o moc zabavnejši nez strojař kde jsou predmety jako je technologie nebo strojirenstvi kde dovas sipu jen jak ty součastky maji vypadat a jak je kreslit.
A spiš je smysluplna praxe ale i odborne predmety jako je krajinařstvi,zahradnicka vyroba,kvetinařstvi,sadařstvi a samozřejme biologie ;-)
potom začatek praxe me moc potěšil kde se učime jak spravne řyzkovat jak je přitom dobre desinfikovat,přesazovani,učime se na praxy hodne o hnojivech i vyrobcich...je toho spusta ale hlavni je ze me to bavi a je to hodne lehky obor,ted tam prestoupil i muj nejlepsi kamos grower ze slabo proudu.
A ani mi nevadi ze dojiždim kazdy den tam a zpet 50 km.
sice budu mit ze začatku praci jako je hrabaji listi v parku ale aspon se tam zpapnu ze staryma znamyma ;-)
Jo a vyhoda je ze je to obor krajinařek takze samy žensky ..hlavne třetačky jen tak mimo tema ;-)
nejvetsi minus u oboru je ze to je krajinařstvi takze delam občač i aranžerstvi coz je strasna chujovina jako jsou např.vanočni vence.
peace vsem growerum
bonsai v bubbleru se má dobře zatímco druhé dvě bonsaie se už tak dobře nemají zaznamenal jsem 3 zežloutlé lístečky, no ale snad to nebude nic závažného
já chci udělat nějakou jinou, zvláštní něco originálního a doufám že se mi něco podaří.
zítra udělám foto a řeknu ale zatím se mi zdá že se začaly víc ukazovat kořeny
snad se podaří
p.s. mech zelená
Jaké jsou v čr vysoké školy s možností oboru zahradník nebo něco s tím spojené ?
je to novy obor ..asi jeden rok..a celkove tich oboru je v republice tak 5.
A moje predstava do budoucnosti je byt soukromnik a delat lidem realizace zahrad např.styl japonske zahrady ,anglicke zahrady, holandske zahrady.
ALe hlavne si me budou žadat na upravu a ochranu zahrady což je zalezitost u prumernych zahrad i 10 k za zahradu.
Minus u prace je ze je to sezoni prace.
no možnosti jsou ale podle co vim od mistru tak bud jely od zakladu,coz je od učnaku po maturu a pak na vyšku .
Nebo po ukončeni gymnazia prechod na tu zahradnickou nebo co to je za vysokou.
Zdravim, tak jsem dneska musel vyčistit Bubbler, byl v něm nějakej bordel z keramzitu a to se mi vůbec nelíbilo ! tak jsem dal novou vodu, novy hnojky a tak. Zatim se nic extra neděje
jenom jsem to trošku provařil protože jsem si koupil keramzit o rozměru 4-8 mm měl jsem si vzít ten větší tento propadává zkrs květináč.
Ráno jsem našel nezvaného návštěvníka nějakou mrdku malou chtěl jsem jí zahodit ale někam my spadla tak doufám že jí zas někde nenajdu
a další z 10.6.2009
tehdy jsem vyměnil podložku na cvičení za ČB fólii z growshopu.
co tak vzpomínám od začátku mého zahradničení jsem přišel o 2 malé draceny, alókázii, bonsai (2roky zpět), orchidei (co jsem dostal od rodičů), a nějaké mladé rostlinky co jsem pěstoval ze semen, něco jsem téměř zabil ale naštěstí jsem ovládl ty správné techniky v praví čas a ostatní rostliny zachránil
Tak dnes jsem opět vyměnil vodu, vičistil nádržku, přidal opět elixír a hnojky, dal noví keramzit o větším rozměru (tentokrát jsem ho očistil).
voda byla trošku studenější tak doufám že se z toho bonsai neudělá zle
kořeny vypdají vpořádku udělalo se mi jiz pár úplně nových, jdou vidět že nejsou poskvrněny hlínou čisté bíle mladé a vitální kořeny
Mám radost
mymochodem ty malé potvůrky se vrátili a tentokrát jich bylo pět ale stejně jsem je oběvil a zneškodnil
je dobře když člověk rostliny kontroluje neustále, předejde možným potížím.