Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No vsem dekuji za radu.Zkusil jsem uz nekolik zpusobu jak se zabavit krtka a musim ric,ze se MU zatim dari dobre.Kytky uz si na nej asi taky zvykly tak ho necham prirode a uvidi se
No jak tady na to koukam tak sem se hodne nasmál upa me bolí pusa ! Ale skusil nekdo ocet a v nem nadrcené česnek ??? Ja to tak pouzivam a problem s krtky nemam ! Ale pozar nesmý se to dostat ke kořinkum rostliny to by taky rostlima mohla umřit , takze to dat do kelímku tak 30 cm od vaseho miláčka ;o) me to funguje !
Osobně to vyzkoušený nemám,ale prej zabíraj na krtky takový ty papírky,co jsou obalený myslím sírou,jeden doma mám.Zapálí se to a dá se to do krtčince,jsou běžně dostupný ve specializovaných obchodech(zahradnické potřeby atd.)
To je sice krasne,ale ja jsem hledal,spise se krtka zbavit bez nejakych vetsich investicich.Nejake osvedcene dedeckovske recepty a tak,ale dekuji i za tyhle tipy.
Kytky se sklidili s uspechem az na jednu,ktere se porad nechce do kvetu.
Nedoporucuji super silver haze od Green House Seeds.Hrozne pozde dozrava a ani krtek s tim nic nezmuze
http://www.tvproducts.sk/plasic-krtov-101
Soused tuto plasicku ma na zahrade a krtek si udelal krtitec tesne vedle nej, sice ji ma uz 5 let ale stejne od zacatku bez efektu, ale ma ji tam . Taky ma doma 2 psy a ze by jim to vadilo. Vubec.
Krtek rejdi i pres jeden pozemek u me ale drzi se jen tam kde nemam travnik protoze se korenama nahoru neprohrabe jak jsou silny.
Taky jsem premyslel jak na krtka a jedine co jsem zjistil je, ze pokud krtka prestehujete do jine lokality a tam se vesele usadi a uz se nevrati. Nemam to vyzkousene v praxi, nemel jsem zatim zadny problem, ale cetl jsem, ze past na krtka nebo nejaky lapac a presun krtka jinam by bylo to nejsetrnejsi k prirode co clovek s krtkem muze udelat. Krtek je totiz strasne uzitecny tvor.
To pikap108: Diky za karmu. Myslim ze uz mam dobre nasuseno. Stav se ochutnat jestli bydlis nekde v jihomoravkem kraji.
Hele nevím, zda se to prodává, ale my máme takový kleště, do kterých se dá plýšek (srdíčko) a píchne se mu to do tunelu... pak už jen cekas, kdy kleste sklapnou a vytahnes...
Rozhrň hromádky a potom choď kontrolovat, až je začně zase stavět. Pak už jen vemeš rýč a podryješ ho. Krtek je živý a můžeš ho klidně aplikovat k nějaké svini na zahradu... tak to dělám já. Už jsem letos poslal do světa dva krtky :-)
Tak moje máma na něj čeká vždycky v lichou hodinu, je to zastaralej způsob odchytu checht. Další metodou je třeba vytyčit trasu ,kudy hrabe, třeba zapíchat špejle v okolí krtičáku, a kde jsou popadané,tudy hrabe )) nebo dát mu do cesty sklenici, nebo jsem četla na netu od nějakého magora, dát tam prskavky, že to tam zajedujou. Jinak krtka jsem viděla, když ho chytla naše kočka, celkem zvláštní tvor ))
krtko neobziera korene to je mytus krtko neobžiera korene može ich porusit alo vo vseobecnosti sa v zahradkarstve(u nas legalnom) bere skor ako ponocnik pri prevzdusnovani pody aj ked neviem ci to tak je lebo pred rokom som mal problem ktori som nevedel vyriesit krtince tam neboli ale rastliny sa bez dovodu prepadavali aj ked to bola taka sypka poda....mohol to byt naky hmyz ako chrusty alebo latinsky-(griotalpa griotalpa)
To muj soused asi pred 3 rokama v lete mel taky problem s krtkem. Mel na zahrade aspon 15-20 krtincu a asi ho to pekne stvalo. Jednoho letniho dne se v pohodicce koupu v bazenu na nasi zahrade a k sousedovi sem skrz zivy plot nevidel. Z nicehonic hrozna rana. Tak vylezu z bazenu du se podivat co tam zase ten vul dela. A ten blazen tam zbiral kusy stareho foliovniku co mel za barakem . Tak sem se ho zeptal co se deje a on mi odpovedel ze vsechny krtince poradne uslapal a do jednoho predtim dal nejakou kostku nejakeho svinstva(uz nevim jak se to menovalo) a zalil to vodou. Pak tu diru taky prislapl. Nechal to chvili na pokoji a pak to odhrabal. A stoupal odtamtud bily plyn tak to zapalil a pak uz jenom sbiral kusy foliaku pac tam mel taky krtinec a nevedel o tom. Takze tenhle zpusob v blizkozti kytek nedoporucuju
Tipuju to na karbid to stejné udělala kdysi moje babina na zahradě ... Děda tehdy dotáhl ze železáren kybl toho svinstva a ona to někde slyšela a taky to nacpala do krtinců a zalila vodou ... no pak si pamatuj že se ozvala pořádná rána a začaly na nás pršet brambory z dědova záhonu ....
teplota při rozkladu karbidu vodou - 120°c— 300°c
teplota vznícení Acetylenu (vzniká při rozkladu karbidu vodou) - 305°c
Směs se vzduchem obsahující 3 až 82 % ethynu je výbušná. Minimální zápalná teplota je 305 °C. Trojná vazba mezi uhlíky je slabá v porovnání s dvojnými vazbami, které vzniknou při spálení na oxid uhličitý, proto se při spalování uvolňuje extrémní množství energie.
Naposledy upravil demolisnman 22-03-2009 v 16:58 PM
Čus,skvělé téma,reaguji sice pozdě od tématu,ale mám nějakou tu skušenos.
Chemii vůbec,zasereš si zahradu a otrávíš si kočku,nebo psa,
vytopit se mi ho taky nepovedlo,protože vylezl o 5 m dál a na zahrádce,kde jsem už nemusel porýt.
Mněli jsme doma takovou hračku,zelenou žábu asi 20 cm velkou,koupenou v Polsku,která mněla v hubě fotobuńku a při sebemenším pohybu zakvákala.Napadlo mně ji tam dát a nekecám do týdne byly potvory černé u sousedů.
Bohužel žába se po lijáku moc napila,tak doporučuji stříšku,takové krmítko.
Tak pěstu zdar a ZNIČIT KRTKA!!!