Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mesias: to, co je na tom hnoji, je opravdový 100% nefalšovaný "odpad" = velké výživové listy a klacky. jídlo a masti vařím ze spodních halůzek. vařit z velkých listů se mi nikdy neosvědčilo (hnus nefakací), ale hlavně sem to tu demonstroval jako mnohem smysluplnější způsob využití, než si s tím zasírat drahé měděné trubky destilačního zařízení
Dovolím si malý poznatek k vaší jinak vcelku úsměvné diskuzi, kořalku z vlastní úrody pálím už léta, při výrobě kvasu jest nutno nevkládat listí ni trávu (běžný zemní porost)do kvasu, vše toto má většinou fatální vliv na chuť, znám i takové kteří obírají stopky z trnek (švestek).
Samotná voda s cukrem nikdy nezkvasí! i kdyby toho cukru bylo 1:1, je třeba podpořit toto kvasnicemi(běžně vinné či do pečiva).
Každý rok co pálím kořalku odložím litr pro maceraci, do prázdné čisté litrovky nacpu nepřevařený suchý materiál (pouze květ)co se vleze, zaliji kořalkou a v temnu a chladu nechám stát. Tradičně zapomínám ale koštuju tak po půl roce, zemitá chuť trochu připomínající rakii, účinkem který mne vždy nadchne.
No a konečně, nevěřím člověku který se sic v dobré víře chtěl podělit o své pokusy, ne to že toto vyrábí ale nevěřím že to chutná, stačí málo, kvas je chuťově velice labilní, a pijete z jinak kvalitního materiálu Hovnovicu.
Původní příspěvek od Schle Dovolím si malý poznatek k vaší jinak vcelku úsměvné diskuzi, kořalku z vlastní úrody pálím už léta, při výrobě kvasu jest nutno nevkládat listí ni trávu (běžný zemní porost)do kvasu, vše toto má většinou fatální vliv na chuť, znám i takové kteří obírají stopky z trnek (švestek).
Samotná voda s cukrem nikdy nezkvasí! i kdyby toho cukru bylo 1:1, je třeba podpořit toto kvasnicemi(běžně vinné či do pečiva).
Každý rok co pálím kořalku odložím litr pro maceraci, do prázdné čisté litrovky nacpu nepřevařený suchý materiál (pouze květ)co se vleze, zaliji kořalkou a v temnu a chladu nechám stát. Tradičně zapomínám ale koštuju tak po půl roce, zemitá chuť trochu připomínající rakii, účinkem který mne vždy nadchne.
No a konečně, nevěřím člověku který se sic v dobré víře chtěl podělit o své pokusy, ne to že toto vyrábí ale nevěřím že to chutná, stačí málo, kvas je chuťově velice labilní, a pijete z jinak kvalitního materiálu Hovnovicu.
Konecne posledni bozi slovo!
U nas se to dela stejne:
Proste nalozis palky do koralky, a ne palis z palic koralku..
Proste z listí se nepalí!Stejne tak jako se nepali ze dreva...(aj kdyz to jde)
Schle: Tak tak, všechny příspěvkys pod tím tvým bych smazal a uzavřel tuto, jak si psal místy úsměvnou diskuzi. Já ce se týče pálení taky něco vím, ale ne tak mnoho, tak jsem se raději nevyjadřoval...
...ja jenom nechapu jak nekteri lidi muzou posuzovat bez toho aby to zkusili sami... skoro to vypada ze jsou sami proti sobe tak jako my jebeme do politiku ze nikdy nezahulili, tak proc ganjowicu odsuzuji lidi co neskusili neco vypalit treba jenom z listi???
Ja verim ze to zhuluje, bo kamos mi dal 2 velky puly sve domaci palenky a byl sem az moooc a vysvetloval mi ze ke konci kvaseni slivek narval do kanystru jednu kytku, samozdrejme suchou.... sam sem to nikdy nezkousel, bojim se ze si zbytecne pokurvim slivovicu, ale jenom z listi cukru a vody + urcite nejaky kvas to za rok hecnu, tedka uz nemam z ceho
PEACE
Tak to už můžem rovnou zkusit dělat pálenku z vesnickejch kocourů. THC zůstane v kvasu, jediný co se do pálenky dostane, teda jestli to vůbec bude kvasit a né hnít tak to budou nepříliš voňavý produkty rozkladu rostlinýho materiálu, proč se asi některý lidi serou s tim, aby ze slivek votrhali šťopky než je daj zkvasit...