Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam doma asi tyzdnove TOP 44-ky
.
1 chcel by som sa opytat ako odmeriam ph zeminy?
...
vsde pisu ze ph ma byt 8-7 ale je som vcera meral ph zeminy do ktorej som dal vapenec na zvysenie ph stale neutral
mam taky pocit ze ten vapenec stoj za prd . skusal som zaliat kvetinky roztokom ale vsetko zostalo na povrchu a meral som aj ten roztok a nezvysilo sa mu ph.
.
2 neexistuje nejaky prostriedok na zvysovanie PH v kvapalnom skupenstve
PS:potreboval by som poradit ako mam ten moj model pestovat. je zname ze TOP44 by mala vyrast za 44 dni je tak zevraj geneticky upravena.
akou metodou by som to mal pestovat??
aby som zarucil najrychlejsi rast
ja PH neměřím, zbytečně by mě to stresovalo, sem přesvědčený, že když si koupim hlínu s PH 5,5 -7 a budu hnojit dobře, že se jim podaří
tak pokud ses tady rozhlížel, tak určitě je rychlý ten bubbler, ale pod lampou je to všechno docela rychlejší, než v přírodě, necht to růst do výšky taky podle rozměrů své skříně
ahoj....
zkus na úpravu PH použít sadu (kapalná), kterou prodávají ve zverimexu a je určena pro úpravu vody v akváriich, tzv. rybičky. Nejdřív však doporučuji si PH změřit - taky zverimex.
to: sativa - taky mě to moc netankovalo, nějaké PH... co to je? Ale pak jsem měl problém s růstem a musel jsem PH upravit - chvíly mě to trvalo než jsem na to přišel...
Myslím že pokud moc nehnojíš a máš kvalitní půdu, kterou pokaždé měníš, nemělo by PH moc vybočovat z normálu. Taky je to o tom jak máš velký květináče....
Ale já si PH radši hlídám....
GROW.....GROW...... HIGH TIME.... HIGH LIVE......
PS: pokud to co jsem napsal, nedává smysl nebo je to nesrozumitelné..... tak jsem zhulenej já...(!) nebo vy....(!!!)
Lackyfree: souhlas s tebou chlape, kdyz koupis zahradnický sustrát nebo substrát pro pelargonie v pytli nemusis v podstate nic resit, protoze pH je definovany vyrobcem (je na pytli) tusim 5,5 - 6,8 nebo neco takyho... Neni treba se tedy niceho obavat.
tomy: Nevim kde si nasel ze pH pudy ma byt 7 - 8 to je celkem hovadina, protoze pri tak vysokym pH maj koreny stizenej pristup k zivinam -> kytka neprospiva moc dobre....
Vapenec samozrejme zustane nahore.. HEHE to sis myslel ze se za 24 hodin rozpusti ... Pokud chces aby se rychleji rozpustil a dostal ke kořenům, doporučuju ho nadrtit uplne na prach a rozpustit ve vode... Ale vapenec stejne bych aplikoval jen pri velmi nizkem pH pudy tj. pod 5,5 ok? Navic zvyseni pH nezmeris za den, ale spis za tyden mozna za mesic...
Top 44 jsem nikdy nepestoval, ale znam nekoho kdo jo, vegetacni faze stoji za prd tj. moc to neroste, ovsem po prepnuti na kvet ti zacne delat velkou radost...
Top 44 nevyroste za 44 dni ale 44 dni je doba za kterou by MELA vykvest....
Doufam ze ti tohle pomohlo.
To ph by mělo být teda těch 7-8 radši těch 7. A na to měření potřebuješ buť lakmusovej papírek nebo papírek namočenej do fenolftalejnu se stupnicí kyselosti.
A těch kapalných hnojiv je fakt hafo, např.:nějaký najdeš v baumaxu(tam je jich dost)
Chtěl bych si konečně ujasnit, jak je to s tou hodnotou PH ? Někdo uvádí, že ideální PH je kolem 6,5 ale někdo (především v příručce pro Indoor pěstování ) udává hodnotu PH 7 - 8. Tak jak to teda je ? Když použiju substrát pro pelargonie, který má 6,0 až 6,5 PH musím ještě dále upravovat (DOLOMIT) nebo to takhle stačí ?
to ze ma byt ph v rozmedzi 7-8 mam z navodu od hullta.
ph zeminy mam v rozmedzi 5- 7 od vyroby a este som tam pridal dolomit takze vpohode .
akurat ma trosku sere ze som vlhcil rastliny este ked boli moc male a pod vahou vody sa mi dost ohli a potom jedna mala problem sa udrzat na vlastnych tak som jej dodal nejake tie barle ale uz je to vpohode
takze uz sa tesim kedy to prepnem na ten kvet . ked vravis ze by to tak malo byt tak prada. mam sa naco tesit. ale ako zaciatocnik som strasne netrpezlivy vsak to ste asi zazili vsetci