Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Souhlasil bych s tim ze kytky prozivaji stresove situace pri jakemkoliv neprirozene manipulaci ale ma nekdo vetsi zkusenosti s antistresovymi pripravky jako je Racine a Atonik? Ja jsem zatim ve fazi testovani.
No, když nad tím tak přemýšlím, tak mutace můžou nastat od nějaké re-diferenciace rostlinných pletiv.
To může být zrovna kalus, což jsou NEDIFERENCOVANÉ rostlinné buňky. Tento vzniká pomocí fytohormonů na řezu (ztluštění stonku), z něhož další diferenciací vznikají kořeny.
Dále to jsou většinou chromosomové aberace, jaderné fragmentace a endoreduplikace (vznik polyploidie).
Ale také působením rostlinných virů, které si samozřejmě přenášíme z mateřské rostliny na klon.
BTW: byla tady otázka, jak na nesmrtelnost :-)
To je naprosto jednoduchý...
Stačí jenom zabránit zkracování chromozomálních telomer při dělení buněk. Příkladem tohoto jsou třeba buňky rakovinného dělení, které mají schopnost si konce těchto telomer opětovně nasyntetizovat.
Ono dost zalezi na podmienkach v ktorych matka / klony su a akym stresom ich vystavujes .... pretoze degeneracia nenastava z dovodu "ze mas matku z rezu a z nej zasa vezmes rez a spravis matku atd..." ale z dovodu nevhodneho osvetlenia, velkych vykyvov teploty, vlhkosti, ph, atd... myslim si ze je velmi tazke dlhodobo udriziavat konstatne podmienky, vzdy sa moze stat ze vypadne prud alebo nestihnes poliat, whatever... a to vsetko posobi na rastlinu stresujuco a prave to su podnety na "vznik hermafrodita"...
reworg- no ja te nechtel zklamat jeste vic ale zklamu protoze uz se nekolil let vi ze klonovanim se snizuje kvalita, svy o tom muzou rikat hlavne elite breederi, ktery s takovyma genetikama pracujou a dobre si vsimni ze oni svoje cuty skoro vubec nerezou (jenom vyjimecne) a pracujou s nima co nejsetrneji, pro lidi vetsinou vytvarej bx v rodovy linii nebo jiny manipulace pro aspon castecnou pozustalost toho co v tom chtej mit z danyho elita.
to ze kvalita zustava stejna je jen dogma,ktery mozna nekde funguje a je to naprosto to samy jako tvrdit ze cbd se vyskytuje bezne v prodavanych odrudach,nebo ze ma specificky uspavajici ucinky (nebo aspon vubec nejaky-ikdyz je to receptor blocker, ktery znemoznuje absorbovat THC)
Původní příspěvek od skewlers reworg- no ja te nechtel zklamat jeste vic ale zklamu protoze uz se nekolil let vi ze klonovanim se snizuje kvalita, svy o tom muzou rikat hlavne elite breederi, ktery s takovyma genetikama pracujou a dobre si vsimni ze oni svoje cuty skoro vubec nerezou (jenom vyjimecne) a pracujou s nima co nejsetrneji, pro lidi vetsinou vytvarej bx v rodovy linii nebo jiny manipulace pro aspon castecnou pozustalost toho co v tom chtej mit z danyho elita.
to ze kvalita zustava stejna je jen dogma,ktery mozna nekde funguje a je to naprosto to samy jako tvrdit ze cbd se vyskytuje bezne v prodavanych odrudach,nebo ze ma specificky uspavajici ucinky (nebo aspon vubec nejaky-ikdyz je to receptor blocker, ktery znemoznuje absorbovat THC)
Skewlers, promin ale s tím nesouhlasím. Elite breedery osobně nepovažuju za nějaký velký profíky. (jestli ono to jejich neřezání a tvrzení, že se snižuje kvalita není spíš o tom že chcou na těch svych ''slavnych '' elite klonech vydělat co nejvíc peněz )
Například u Mr. Nice Seeds (kteří se šlechtění věnují na profesionální úrovni) mateční rostliny udržují právě tím že je klonujou, viz:
Výnatek ze článku od Shantibaby:
citace:
To manage the fitness and health of the strain it is essential to cut a clone from the old mother/fathers, root them and grow them under natural sunlight for a period of about 1-2 months then bring them or a clone of them back inside to take over from the old parents as new mother/father plants. This single aspect of growing the plant outside for part of the year will ensure the new parent plants that the clones come from will be virile and strong, instilling a certain level of fitness in the strain.
třeba v Canabibli píše ten týpek, že některý odrůdy se v Americe množí jenom klonama třeba 20 let...takže některý můžou mít matku klidně z bůhvíkolikátýho kolena. U jedný odrůdy tam vyloženě píše, že časem ztrácí na svejch účincích prej už se jenom klonuje 20 let )
já jsem tim chtěl říct, že jen u jedný odrůdy udával, že časem degraduje, zatímco u ostatních tvrdil, že se takhle množí léta a jsou porád super...
Nemusí bejt model jako model, ale těžko říct jak to je.... Třeba zkusit furt řezat z řezů a nechat si ten první a k tomu třeba až šestou (klidně 50) generaci, nařízkovat a hezky to strčit pod jednu střechu vykvést.
Myslím, že by to nebyl zase až tak náročnej pokus, sice by to trvalo nějakou dobu ale nebylo by to moc práce navíc.
Původní příspěvek od skewlers
GF-jaky jejich tvrzeni nerezani, pisu za sebe.
píšeš za sebe? no z tvýho příspěvku to tak rozhodně nevypadalo
citace:
Původní příspěvek od skewlers reworg- no ja te nechtel zklamat jeste vic ale zklamu protoze uz se nekolil let vi ze klonovanim se snizuje kvalita
tady jasně píšeš, že klonováním se snižuje kvalita, jestli je to teda tvuj nazor tak ho tady obhaj, zajímalo by mě jaks na to přišel? Kdo to ví? Nějaký fakta prosím. (pokud žádný nemáš tak se není o čem bavit)
Dík
(jo a kdyžs mluvil o elite breederech tak sem to pochopil tak, že mluviš o lidech, kteří pracujou s ''elitníma'' klonama: OG kush, Chemd. atd., ne o seedbankach)
Je jasný, že když někomu dám klon a on ho bude pěstovat v jiných podmínkách než mám já, tak výsledek může být jiný, ale to nemá nic společnýho s degradací genů.
citace:
Původní příspěvek od Reworg
Já chci v této komunitě bojovat jen za tyto tři věci: 1.) Vymícení některých mýtů. 2.) Aby někteří přestali dělat pojebávky s kytkama. 3.) A nejdůležitější - legalizace konopí!!!
co takhle rezat misto kovovou cepeli keramickou, nevim jestli to ma vliv i na genetickou informaci, ale je to mozne, kovove ostri pri zariznuti prej vytvari elektricky naboj ktery by mel rozkladat enzymy, vitaminy atd, , keramickym nozem by se to stavat nemelo, takze by to teoreticky mohlo mit vliv minimalne na delku zakorenovani a vitalitu rezu, co myslite?
zmetek - dobrej nápad !
keramickej nůž znám a myslim že by to mohlo fungovat. i když prakticky to asi o den nebo dva nezakoření rychleji...ale kdoví...rozhodně keramickej nůž zachovává v místě řezu vitaminy a různý jiný látky
skewlers: nevim za co mi davas K- , jen jsem se zapojil do debaty a to snad smysluplnym prispevkem, pokud se Ti neco nezda muzes to tady rozvest, pouze jsem uvedl svuj nazor na to, ze s pouzitim nekovovych nozu mohou byt rezy min stresovany, mas snad studii ze tomu tak neni. Dovolim si odpovedet za Tebe...ne, nemas
edit: RespectFlowers: jsem rad ze aspon nekomu prisla ta myslenka zajimava
Nezajímaj mě fóra, ale ODBORNÉ studie!!! Někdy nepomůže ani pořádná rána do řepy, aby se někomu rozsvitilo... Ale co s tím. Rád se tomuto pokusu začnu věnovat co nejdříve, ale musím si v laboratořích na fakultáh domluvit... Jde do toho někdo další???
Ahoj , prosim te rad ti odpovim na vsechny otazky ktere jsi tady vyplodil ale potrebuju odpoved na jednu od Tebe , v roce 2010 jsi objevil Grower.cz , nebo tak celkově internet ??
Děkuji Hlava
PS: hele proc tvuj nick je opačne groweR ?? Co tim sledujeŠ ??