Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...ale k větší dávce lsd nebo hub najednou sem se eště nedostal - vo to to potom bude lepší...
... dle mého není kvalita či síla tripu ( ve smyslu významu dané meditace nebo rituálu ) přímo úměrná množství aplikované látky, ale spíš odpovídá aktuální fyzické a psychické přípravě adepta. Proto tu někdo píše o silném zážitku jen po zakouření a jiný zas nic nepociťuje ani na mnohem silnějším psychedeliku.
...taky vás tak bolí kytí v nejlepšim podříznout?
Tak je nepodřezávej, ale třeba trhej i s kořenem (což je i pro sušení lepší, kytku zavěsíš kořenem nahoru aby i poslední zbytky všech látek přešly do vršků) Ale nejlepší je se snima konkrétně každý rok domluvit, jak jim to nejlépe vyhovuje. Ony ví, že jsou jednoletky, ví taky, že smysluplně použiješ celé jejich tělo a že to tělo potřebuješ ze země vytrhnout dřív, než úplně zetlí. No a tak mají velkou ochotu domluvit se s tím, kdo se o ně celý rok staral, jak spolu oslaví poslední společný den.
Nezáleží jenom na tom, co děláme, ale taky na tom, jak to děláme pečlivě.
Dva budhističtí mniši ze západu se tajně scházeli v zahradách kláštera a kouřili cigarety.Nenohli se ale ubránit pocitu provinění a dohodli se, že se zeptají,
každý zvlášť mistra.Druhý den tam zase přišli a jeden jak viděl toho druhého kouřit se ho dotčeně zeptal :"Jak to, že kouříš ?Mě to mistr zakázal.Ptal sem se jestli můžu kouřit při meditování."
"Já se zeptal jestli můžu při kouření meditovata mistr řekl :"No problem."
To THC- aktive a to ostatni
Vsem ktery tento thread zajima co nejvreleji doprucuji tuto knihu:
Stanislav Grof: Dobrodružství sebeobjevování
k obsahu nebudu říkat nic protože to stručně ani nejde
Jen mi prosím napište váš názor jestli to někdo bude číst
já např sem knihu sehnal v Plzni v knihovně pedagogické fakulty
Ještě jedna věc Sem hrdý že tento člověk je z Čech (vlastně Čechoslovák protože emigroval v 60. letech) protože se jedná o vskutku velkolepé věci
No jasně, tyhle Grófovy knihy sou dobrý,
přibližuje ty stavy změněnýho vědomí,
ale nepoužívá východní terminologii,
ale západní, což je jen dobře.
Páč tomu může víc lidí porozumět.
Přeci jen každý na ten "Orient" nejni.
2 Rosti: No ja som sice cital od Grofa Holotropni vedomi ale aj tak mozem povedat ze je to fakt pecka... Skoda len ze nikde neviem najst presny popis techniky holotropneho dychania...
K threadu... Prave som sa zacal venovat meditacii a zatial je to dost narocne. Tazko sa mi vyprazdnuje mysel od myslienok. Musim skusit s ganjou... Aj ked by som asi skor xcel meditovat bez drog. No na druhej strane aj indicki a mnisi pouzivali (pouzivaju) ganju. Thaze asi to predsa len skusim...
Citali ste niekto knihu od José Silva & Philip Miele - Ovládanie vedomia Silvovou metodou.
Alebo ste uz niekedy poculy o tejto metode?
...taktiez sa to da. Je to asi ako psychowalkman ale ten stav si vytvoris sam. Ovplyvnis veci buduce, dokonca mozes aj telepatizovat,...
veget
Dicius, techniky holotropniho dychani sou v nektere ze zminovanych knih, ale urcite to nezkousej sam, jestli si nechces vytvorit v hlave gulas. HD se provadi na kurzech, vedenych vyskolenymi instruktory. i na internetu je toho hodne www.holos.czwww.holotropic.czwww.holotropic.com (to sou primo grofovy stranky)
k tomu co tu pisete: ja sem z kazdodeniho huleni presel na huleni tak jednou mesicne, ale to se zase brzo zmeni :-), volny cas sem vyplnil mj zabyvanim se ruznymy duchovnimi smery a myslim si ze sem se dostal mnohem dal nez bych se dostal s ganjou. a ty stavy po zahuleni si po mesici fakt stoji za to ze mam jeste tyden o cem premyslet a nad cim rozjimat.
a taky je dobry si pak s cistou hlavou precist neco tady na tomhle serveru, jakoby z pozice z venku (tech vsech zhuleneckejch stavu), kdyz uz byl clovek jednou uvnitr, to se cl. dozvi neco zajimaveho i sam o sobe
myslim si ze je dobry dat si obcas pauzu a srovnat si v hlave i to co se v ni urodilo pri tech vsech zhulenejch stavech. Pak si toho jointa opravdu uzijete.
no jo ten je zase chytrej jak radio
2 Rosti: No jo... Ale daj mi plz nazov nejakej konkretnej... lebo vsetky urcite nestiham precitat... Inak nechcem to skusat sam, ale zatial sa mi nepodarilo najst centrum u nas v Kosiciach... Skoda no.
Ked nahodou mate niekto nejake odkazy na slovenske centra tak ich poslite sem, alebo mne cez PM... Dikes
Zkus meditovat. Uvést svojí mysl do stavu, kdy na nic nemyslíš. Má to ale háček. Na nic nemyslet je strašně těžký, vždycky se přistihnu, jak myslim na to, abych na nic nemyslel.
Nebo zkus narvat vodnici, párpkrát to zopakuj a pak už asi ani na nic myslet nebudeš
Zdareets na mě ganja moc meditativně nefunguje.Spíš dává schopnost přehodnocovat si život pomocí novejch vhledů,který většinou přídou jaký obrovský poznání a přitom je to tak jednoduchá věc že se ani nedá vyslovit.Jinak pocity dotknutí se absolutna sem částo míval při braní psychedelik.Když tak po hodině plný jadernejch výbůchu v hlavě se mi podařilo ten vítr skrotit rozářily se mi vočíčka a pochopil sem.Nejlepší že to pochopení ani není.Nedá se předat slovama jenom činem(a to nemusí bejt nutně fetovaní).
Jinak pro všechny lidi co zajímají změneně stavy vědomí popř. i něco víc doporučuji knihy Carlose Castanedy,Taishy Abelarové...
Magický pohyby se daj stáhnout z Netu (Obsahují návod na energetické cvičení Tensegrita,v čechách je několik skupin které ho praktikují,taky se daj sehnat přes Net)
taky sem takovejch pocitů mezi nebem a zemí měl...třeba sem četl myšlenky jedný holce a nakonec sem přišel na to že sem četl dobře celkem nepochopitelný
Ja obcas po dobrem brku a v dobrem rozpolozeni mivam takove vhledy.
Jakoze behem vteriny zniceho nic si uvedomim/pochopim urcitou strasne komplexni sitaci, nebo zalezitost. Neda se to zaznamenat na papir, prave proto, ze je to tak slozite. Je to proste takovy zablesk, ale protoze mi zhulenemu vypadava pamet, tak to vesmes zapomenu.
No a pak obcas mivam takove mysticke zazitky...
napr. jednou na plazi v Chovatsku lezim a pozuruju kus skaly omyvany morem. Najednou jako bych prozival existenci te skaly, ja, jako osobnost jsem zmizel, minulost pritomnost i budoucnost se slily v jedno a ja jsem najednou videl sebe, jako tu skalu. Videl jsem, jak vypadalo pobrezi pred tim, nez tam vubec prisli lidi, jak kolem mne proplouvali rybari na malych plachetnicich v 17. stol., jaxe menilo okoli v prubehu veku, videl jsem i vyasfaltovanou budoucnost... trvalo to cele asi 30s, ale bylo to fuckt zajimave. A to jsem nehulil ani zadne hribky, nic..