Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Kwjetoň Řízkomlat:
mě zas baví když je mam pěkně každej den na očích a můžu pozorovat jak ty moje holky rostou a co se jim líbí a co ne,pač s nima je to někdy horší než se ženskejma,ale woni nám tu péči pak vynahraděj.....Pěstu Zdar
lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE
bohužel vás ani tento týden neoblažím várkou fotek, protože moje drahá sestra zapomněla fotografovací přístroj na koleji..
můžu však s potěšením poznamenat, že tento příběh se pomalu chýlí ke zdárnému konci, což budete sami moci posoudit už příští týden, při příležitosti sklízení kytek..
osobně se hodně těším na WW, její aroma slibuje hodně zajímavý kouření.. test záštipků to jen potvrzuje
zítra nasazuju Final Solution a příští pátek už jen čistou vodu..
noa v neděli kosa a sušíme..
abych byl objektivní, musim poznamenat, že vzhledem k téměř úplné absenci péče o systém už kytky nejsou zavlažovaný skrze trysky (hrozně moc bordelu v roztoku - trysky se ucpávaly)
to je taky důvod, proč jsem neuploadoval minulej tejden fotky, nebyla totiž znát vůbec žádná změna oproti týdnu předtím (kytky byly odkázaný jen na roztok na dně kořenový zóny ; eště že tam mam přepad (asi 3mm) jinak by určitě chcíply a bylo by tu o člena míň to bych neunes.. )
trysky jsem prostě odendal tagže tam teďko mam takový nftčko, hadičky jsou nasměrovaný na kořeny, roztok po nich prostě stejká a jde zpátky do nádrže..
nezdá se mi, že by kytky nějak pocítily rozdíl.. holt příště musim systém koncipovat trochu nižší, už mam vyhlídnutý ideální přepravky který do sebe zapadnou, tagže se s tim bude i líp manipulovat..
ještě jednou sorry za fota (protože to vypadá fakt moc hezky) a příští tejden na viděnou..
EDIT: tak jsem připojil dvě fotky z minulýho tejdne..
jsou fakt příšerný,ale aspoň budou vytvářet dojem pěstitelskýho fóra..
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
tak a je po všem..
včera jsem se rozhod že to skosim a tak se taky stalo..
teda řeknu vám, že vypreparovat kytky z pletiva byl docela mekgajvrovskej úkol, ale v kombinaci s kleštěma, pilou a plamenometem jsem to nakonec zvládnul..
plánoval jsem teda eště 2 denní průplach vodou ale nějak na to nezbyl čas..
co k tomu dodat? kytky kvetly přesně 8 tejdnů, což je průměr.. pálky mi přijdou zralý tak akorát..
tendle grow jsem pojal trochu jako test, zda je možné v home-made aerošce a s minimální péčí o kytky vypěstovat nějakou tu ganju..
a můžu bez uzardění říct, že todle je nejlepší marihuána, kterou jsem kdy ve svý laborce vyrobil
několik poznatků:
průměr pletiva - 30 cm na 250 wattů je málo (i s CT) - měl jsem odtah asi 180 m3/h a stíhal tak tak.. několik palic se dost brutálně spálilo
taky paličky byly na sebe dost namačkaný, příště bych volil tak těch 40 čísel ať je to sichr..
systém - jak už jsem zmiňoval, příště bych ho stavěl tak, aby byl co nejnižší, s výškou čerpadlo hrozně ztrácí tlak a to není moc fajn.. jako ideální vidim řešení s rotační tryskou uprostřed kořenů, vždycky 1 trysku na 4 kytky.. (nebo i víc ale musej bejt dokola), roztok se tak bude dostávat ke všem kořenům rozvnoměrně..
taky si nejsem jistej, jestli je aero na v-scrog ideální . přijde mi, že větve po přepnutí vystřelej moc rychle a vzdálenost mezi patrama je zbytečně velká - viz fotky.. to vede k vytváření hluchých míst v pletivu, který se špatně zaplňujou..
další problém byl s manipulací - cooltuba přidělaná napevno je u vertikálu naprd, dycky jsem musel počkat až zhasne lampa, všechno to odmontovat a až pak jsem mohl celej válec s kytkama vyndat ze skříně a jaksepatří je potrénovat.. imho kalfasová verze ala g-man je nepřekonatelná a příště bych vertikal rozjel jedině v kýblech nebo něčem podobnym.. sundavací horní víko i s lampou celou prácí hodně ulehčí..
a u vertikalu se důslednej trénink rostlin projeví ve výnosu jaxvině...
noa to je zatim vše, jestli si eště na něco vzpomenu tak to sem doedituju..
a na závěr bych jen rád pronesl větu, o jejíž pravdivosti jsem se přesvědčil na vlastní skříň..
totiž, že:
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!!
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
cusovka Kwjetoni! Myslim, ze se svym heslem mas docela pravdu, ale neni normalni hydro zatim jeste prece jen lepsi?a obzvlaste na v-scrog? kdyz porovnas vyrobni naklady(ty tvoje bys mohl imho taky uvest ), konstrukcni prace,prace pri pestovani samotnem(uvadel jsi docela potize s dostupnosti),technologickou narocnost,celkovou cenu,vynosnost a kvalitu produktu...?ja osobne jeste nemam zkusenosti ani s jednim(s tvym spolubydlicim jsme zatim jeli jen hlinu/kokos-jak ti urcite vypravel ),ale s poznatku nazbiranych tady na G to tak trosku vypada...kazdopadne tento system ma urcite ruzovou budoucnost(nebo spisi zelenou?) a lidi jako ty, kteri zkouseji a experimentuji to dotahnou postupne do dokonalosti, za coz ti patri jiste uznani a minimalne K+...respekt tvoji praci!!! preji hodne zdaru do dalsich pokusu!
P.S. nechces poslat po Tomovi nejakou palicku?
P.S.2 taky ho samozrejme ode me pozdravuj...
hustě jsi mě vystopoval.. děkuju moc za K+ (btw. všem ) a taky za dotazy..
vemu to popořadě..
rozdíl mezi aerem a "normálním hydrem" nevidim žádnej, aero je totiž taky druh hydra, se stejnym pricipem (dodat kořenům živiny, kyslík a vodu) akorát je to řešený trochu jinak..
výrobní náklady tohodle systému byly asi 1500,- (čerpadlo 750,- trysky 100,- hadice 100,- bedýnky 500,-) což je cena, kterou dáš za jakýkoliv !homemade! hydro.. origo jsou samozřejmě dražší.. .rolleyes:
potíže s dostupností byly kuli tomu, že jsem měl CT přidělanou napevno ke stropu, tagže jsem musel otáčet celej kýbl s kytkama, popř. počkat až to zhasne a celý to rozebrat ..
stejnej problém by byl u hlíny apod..
proto si myslim, že kalfasová (nebo jí podobná) verze je na vertikal ideální (když sundáváš horní malťák, tak sundáš zároveň i lampu s CT a není co řešit..
problém je sehnat kalfas o ideálních rozměrech, ne všude jsou k dostání..
ten slogan vyjadřuje určitym způsobem muj postoj k pěstování, jeden z hlavních účelů tohodle threadu (kromě výroby trochu toho fetu, že ) byla snaha trochu osvětlit fenomén aeroponního pěstování..
přijde mi totiž, že aero má trochu přehnanou nálepku "high-tech gadget" a přitom to funguje na neskutečně jednoduchym a účinnym principu..
no, ikdyž to nebyla zrovna sklizeň do síně slávy, věřim, že jsem dokázal, že aero není žádný sci-fi a je v silách každýho growera si nějakej ten systémek postavit a na vlastní kůži zkusit, zač je toho aero..
ps: měl ji nachystanou a asi zapomněl.. každopádně budu pozdravovat a až pojede zas dom, tak mu do báglu přibalim trochu toho monte, abyste tam v horách taky mohli koštnout..
eště jednou dík za ohlasy a zatim czus..
za tejden by už snad mělo bejt usušeno a zváženo, tagže dodám report..
zatim se mi jako nejlepší model zdá White Skunk, sice bude mít nejmenší výnos, ale cukr, chuť a vůně to plně vyvažuje..
doporučuju..
zatim czus..
Cus! kdyz se pouziva hledani, tak se na groweru da vystopovat vsechno a kazdy No jak rikas, mel jsem o aeru predstavu nejakyho sci-fi systemu za tezky prachy a postavitelne jen s dobrymi znalostmi uzite fyziky,zavlazovacich sytemu a ja nevim ceho vseho jeste a navic tu zatim moc funkcnich a vykonych aerosytemu nebylo prezentovano, takze proto si myslim, ze ma aero nalepku ultra-high tech pro skilled growery...ale jak jsem te pozoroval, tak zas tak tezky to asi neni...skill to urcite chce,ale co taky ne, ze? Stejne ale asi nejdriv zkusim rozjet klasickou bublaninu a kdyz to pekne pofici, tak teprv neco jinyho...btw. jakej je tvuj nazor na hdyro pod 150w ma to vubec cenu, nebo to chce nejdriv silnejsi lampu? Jsem ted rok stejne mimo republiku, takze to prichazi v uvahu az tak nejdriv o prazdninach, ale ted u zacinam pomalu zpradat plany rozmyslet co a jak... mej se a urcite jeste hod nejaky smoke report a jestli vazis, tak i gramaz! preju prijemne zazitky a aeru zdar!
K tý vzdálenosti mezi patrama.
Neuvažuješ o mh výbojce? 250w vleze do stejnýho balastu, takže je po přepnutí jen prohodíš... http://www.janca.cz/eshop.php?actio...tail&pid=211262 a na kompaktnosti šišek se určitě projeví.
warior:
hehe a tak je to se spoutou věcí..
vypadá to složitě, ale když pochopíš !princip! tak se to dá zbastlit jak prd..
na wattáži samozřejmě nezáleží, pod 150 to sice nebude tak oslnivý jako pod 250 (bo vejš) ale de vo ambice, že jo někomu stačí málo k radosti..
erixon: jo to mě taky napadlo..
nechat metlu třeba prvních 14 dní na květu dokavaď to roste a pak tam naprat sodík na květ..
ale nemam metlu takže buď nějakej sponzor (třeba ježíšek ) nebo to nechám na někom jinym..
možná v bazáči.. no, uvidíme..
Jo to jsem to jsem zapoměl napsat že výměna po přepnutí 2-3 týdny, prostě dokud to roste nahoru tak mh nebránim se věcem z bazaru, ale u výbojky přecejenom nemáš nikdy jistotu kolik má nasvíceno, takže je to úspora diskutabilní
(jakože se tam "nové" výbojky občas oběvujou)
zdar no pekne si to vykutil noo mame s dethem amazon a aero propagator amuzu posoudit zes to udelal mnohem levneji a ucelne,,,nic natom neni je to vlastne takovy hydro sistem spis to roztrikuje nez rosprasuje jinac v amazonu zadny diry nejsou na privod vzduchu takze staci kupit 4trysky rotacni nakou bednu a maxi jeta 1000l/h a kus trubicky na spojeni...u propagatoru dokonce zadny trysky nejsou jen takovy dirky rozprasovaci vyskova vzdalenost cerpadla a trysky muze bit tak 15max 20cm u obouch sistemu ,,pěstu zdar,,
bedýnky jsem sehnal fakt parádní, myslim že to bude to pravý..
nechte se překvapit..
jj uz se tesim kdybich nebidlel ve spanelsku tak to taky tak vykutim jen chce vedet jak to funguje a no problema tady nemaj hornbach ani bauhaus a tesko se to tady shani ale nedavno sem vydel dost podobny trysky za 2 eu tak mozna taky spichnu jeste jeden ke znamimu ...
cus,nepěstim sice hydro ale hlinu ale mam dotaz kerej se mozna trosku hydra tyka..
mam kytky na kvetu us tyden a z drenaznich der mi krasne lezou koreny
viz foto
zkazil bych tim neco dybych spodek kvetinace nak sikovne umistil do veci misky s nějakým roztokem (pomucky na hydro nemam tak me napada voda s peroxidem vodiku.. to je jen např...)
je to realizovatelny?, pomohl bych tim necemu nebo uskodil??
no ja bych to nedelal jestli do toho muzu kecat budto to presad do vetsiho kvetinace nebo to postav na nakou hlubsi misku s deravim dnem kuli vode se supstratem na dno muzes dat keramzit tak 1cm vrstvu