Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
CAESAR: Myslim ze by sis mel pomalu registrovat nove ID protoze tuhle ostudu uz si asi jen tak nesmaznes.... uvedom si ze tady pusobis jako male dite ktere jen placa nesmysly aby bylo taky chvili stredem pozornosti.
neviem, ja take haluze ako ty nemam. neviem za co sa mam podla teba hanbit. to by si sa mal skor ty za to,ze mas dokopy 7 prispevkov a z toho ani jeden prinosny a uz vonkoncom nie spolocny s pestovanim a uz aj moralizujes a este mi aj hovoris aby som sa hanbil a zalozil si novy ucet. sa troska zamysli nad sebou. prepac, uz mi to je jasne, podla seba sudis mna.
CAESAR: K tem 30M, je videt, ze si velmi daleko od korporaci a pravdepodobne i od praxe . Nic ve zlem, byly doby, kdy me tyto ceny taky sokovaly, dnes uz me pouze rozciluji .
Tento tyden jsme ochotni kazdemu, kdo dorazi k nam do firmy CircleTech, Pernerova 48, Praha - Karlin nainstalovat i verzi CzechTek a Huli (tj. za cenu CzechTek a Huli poskytnout servis ekvivalentni verzi Profi).
Ve firme se nachazime zpravidla mezi 10 az 21 hod. .
Budeme radi, kdyz nas dopredu kontaktujete (mame hodne prace): jiri.satanek@circletech.net
Jeste mala poznamka, nase sidlo je az na konci Pernerove (blize Invalidovne).
Na domu je velika cedule "Cepro", nejkratsi cesta ze zastavky tram Urxova.
Vetsina lidi, ktera nas hleda ma problem to najit, a proto si radeji poznacte telefon a pripadne zavolejte
602 344 594
(cislo funguje jen v dobe, kdy jsme pritomni ve firme)
case....vracim se k tvoji odpovedi,diky za informace...je mi zrhruba jasny co myslis krome jedny veci. pises ze "zamerem meho signalu zjistim veskere potrebne udaje a ..."
neni mi moc jasne jake udaje zjisti, telefon je samozrejme mimo volani stale vypnuty. zapina se jenom na volani. misto kodovani se pouziva na klicova slova dohodnuta fraze ktera muze davat i urcity smysl.
1/ nevidim zpusob jak by si zjistili vic nez ten ze by hovor lokalizovali a vehem 1-2 minut identifikovali osobu ktera vola a bud ji zadrzeli nebo ji sledovali. coz me osobne prijde jako dost nerealne, jednak proto ze detekovat na metr neni tak jednoduche a taky proto ze tak rychli zasah by byl opravdu hodne rychli. nemluve o odeslani pripravene smsky, coz zabere pod 1 min. potom se telefon vypina a stopa mizi. jestli nestihnou identifikovat osobu do ty doby uz to nestihnou.
2/ metoda C kterou zminujes je vyuzivana imo spis, nebo taky, z duvodu pripadneho dukazniho materialu pri zadrzeni. kdyz budou mit u sebe telefon s trema zpravama, je jine nez mit tech zprav 30.
Tva identita neni urcena pouze SIM kartou, ale i konkretnim telefonem, tolik ke stridani telefonu.
Kdyz jsem hovoril o zameru mel jsem na mysli pripad, kdy jsi sledovan.
Stale vypnuty telefon ztraci veskere vyhody mobility .
case - mmm řek bych že celej projekt je super ale má jednu mezeru
každej telefon certifikovanej pro provoz na území ČR musí mít schopnost přijímat povely operátora prostřednicvím celulární stanice - to znamená v extenzivním výkladu že operátor může na žádost PČR poslat do telefonu program který bude průběžně odesílat informace o aktivitě displeje a klávesnice, okolním akustickém provozu a teplotě, poloze s přesností na metry atd atd - budu rád když mě opravíš že se pletu - i přes to všechno je to pořád super věc a fandím tomu
s.
SNARK mohu Te ubezpecit, ze to co popisujes je pouha URBAN LEGEND.
A/ Podilel jsem se na programovani GSM site
B/ Zabyvali jsme se nekterymi specialnimi vlastnostmi firmwaru
C/ Diskutoval jsem na toto tema s clovekem(puvodne technikem), ktery pomerne dlouho sedel v nejvyssim managmentu jednoho z operatoru.
Podivejme se na problem prostou logikou.
A/ Kdyby Tve tvrzeni bylo pravdive, nebylo by treba provadet odposlechy na ustredne ani porizovat Agathu
B/Aby Tebou zminovane reseni fungovalo, muselo by pro prenos informaci pouzivat
sit operatora a tudiz by operator pro dane ucely musel disponovat specialnim hardwarem(velmi velmi drahym viz ma predchozi poznamka o cene pomerne bezvyznamne ficury na ustredne). Operator by navic musel datovy prenos merit, aby ho mohl zpoplatnit, cimz se vse jeste prodrazuje.
C/Takovy postup by zcela zretelne porusoval platne zakony (specialni funkcnost Tebou koupeneho pristroje). Odhaleni by vedlo k naproste diskreditaci vyrobcu, coz
by nikdo z nich neriskoval.
Sokuje, jakou trvanlivost nektere legendy maji.
Ach jo
a) to může tvrdit kdekdo a notabene to neni důvod proč bys měl být informován o VEŠKERÝCH záležitostech souvisejících s provozem gsm
b) no a??? kterými konkrétně???
c) jedna paní povídala - taky sem na toto téma diskutoval - a taky s lidma co do toho vidí - a nejen od operátorů
ad logika
a) naopak - je třeba provádět odposlechy na ústředně - samozřejmě že se to nedá svěřit neprověřenejm zaměstnancům operátora a je jasný že jakýkoliv zprostředkování souborů dat na jiné pracoviště by zvyšovalo náklady, riziko atd atd - ad agatha - jakejkoliv zpravodajskej systém vyžaduje záložní zdroj informací
b) cena hardwaru je nasazená šmelinářema který se potřebujou zbavovat věcí co byly zastaralý dřív než se vyrobily - notabene když něco potřebujou na vnitru tak to nemůže bejt dost drahý - a taky netušim na co by ten hardware potřebovali - ten systém nevyžaduje žádný přídavný funkce navíc k běžnýmu přenosu informací kterej probíhá při standardnim telefonim styku - měření a zpoplatnění odposlechů asi nemyslíš vážně - legislativních nástrojů sloužících k přímusu subjektů k součinnosti se státními orgány je celá řada - přímých i nepřímých - odlišení "státních" datových přenosů od běžného datového přenosu je ze systémovýho hlediska softwarově banální záležitost
c) skoro jakékoliv postupy státních orgánů zhusta porušují platné zákony
odhalení by se nekonalo - není problém nic popřít - hmotné důkazy existovat nemůžou
je mi jedno jestli je motivace k tvýmu tvrzení taková nebo maková - vim že v telekomunikacích probíhá spousta informací v režimu utajení - lidi podepisujou mlčenlivost atd atd
no tvoje reakce mi přišla dost našlápnutá na to že sem v shrnutí svýho předchozího příspěvku zdůraznil že v celku je to jednoznačně dobrá věc
good luck
snarky
p.s. měl sem možnost se seznámit s několika soudními spisy jejichž součástí důkazního materiálu byly přepisy odposlechů telefonů - před hovory - během hovorů - po hovorech - v celkové délce několika hodin z toho hovoru cca 10 minut - to vše s výpisem lokalizace a grafickým znázorněním
Jestli Ti prisla ma odpoved naslapnuta, tak me to mrzi, ale slysim tuhle legendu uz ponekolikate a opravdu me rozciluje. Zadne rozumne argumenty proti ni neucinkuji.
Z povahy problemu nemuzu vypsat soutez (podobne nesmyslne namitky k sile sifry
viz napr v teto diskusi Caesar jsem resil vypsanim souteze) .
Nevylucuju, ze kdyz nekomu pujcis svuj telefon tak tam muze nasadit hardwarovou ci softwarovou stenici. Byt o snadne dostupnosti softwarove znacne pochybuji (vychazim ze zajmu soukromych i statnich subjektu, ktere nas kontaktovali a meli zajem prave o takove reseni-prirozene jsme odmitli. Naprosto vylucuji defaultni existenci takove vlastnosti u prodavanych telefonu.
Myslim, ze Tebou zminovana legenda vznikla na zaklade vlastnosti, ktera byla vynucena Francii pri specifikaci GSM, a ktera umoznuje prikazat telefonu, aby prestal
sifrovat(coz je opravdu velmi spatna vlastnost, prestoze pouzivana sifra je slaba).
mmm - zaměřil bych se na věcnost
když nevylučuješ že se dá do telefonu nasadit softwarová štěnice jak můžeš vyloučit že se tam dá nasadit prostřednictvím celulární stanice??? fakt by mě to zajímalo
ad dostupnost software - dostupnost čehokoliv je přece dána především poptávkou
ad defaultní existence možnosti dálkové instalace sw - proč???? tohle info je od importéra - nemá důvod si to cucat z prstu - nevidím technologickou nebo softwarovou bariéru která by to neumožňovala
GSM je presne popsana specifikaci. Specifikace nic takoveho neumoznuje.
Softwarova stenice by sla nasdit v zasade temito zpusoby:
- prenosem zakerneho kodu MMS a tvym odsouhlasenim instalace
- upozornenim na zakerny kod specialnim typem SMS, ktery by Te presmeroval na wapove stranky a s Tvym souhlasem by se software nainstaloval
Zminene moznosti jsou dost teoreticke(alspon dnes).Kod by musel by v Jave a musel by vyuzivat implementacni chyby v JVM publikovane Adamem Gowdiakem ze SuperComputing Center Poznan (clena hackerske skupiny LSD - last state of delirium
).
- neopravnenou manipulaci s Tvym telefonem (tj. nekdo by fyzicky mohl s Tvym telefonem manipulovat. Podle soucasne situace ani tato moznost neni dostupna, ale vyloucit ji nemohu.
ad Dostupnost softwaru - poptavka je sice velika, ale problemy spojene s implementaci jsou znacne (proprietarni software, limitovana pamet, realtime OS - tedy znacne odlisna architektura atd. apod. )
Jestli se jedna o info od importera tak, prosim ver spis me. Byl jsem u "toho" v dobe, kdy sit intenzivne rostla a kdy bylo videt (a bylo to nutne) hodne "hluboko". Podobne na tom byl i mnou zminovany kolega, ktery u korporace zustal a dostal se do nejvysiho technickeho managmentu (tim mysli, ze se odpovidal pouze generalnimu rediteli a clenum spravni rady).
Technologickou a softwarovou barierou je mnozstvi hracu na trhu (Ericsson,Motorola,Siemens...) a presna specifikace GSM.
Legendu, kterou zminujes publikovali cca pred 5 lety Lidove noviny, od te doby ji spousta lidi jasne a zretelne vyvratila, presto, zda se ma velmi tuhy korinek .
Opravdu, ale opravdu se jedna o nesmysl .