Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
myslim ze je celkem jasne ze to nema zadneho valneho vyznamu, korenovy system je jenom jeden, i kdyz ho rozdelis na X oddělených částí..ze by byl mohutnejsi nebo rozsahlejsi nez ten bezny se taky neprokazalo...radsi nez tomuto bych se poradne venoval supercropingu (nevim jak se to pise) u te metody jsou viditelne vysledky...jinak ja osobne si myslim ze rostliny sami vedi jak maji rust aby byly nejilnejsi nejvetsi v ramci moznosti prostredi.
Původní příspěvek od Fantasie myslim ze je celkem jasne ze to nema zadneho valneho vyznamu, korenovy system je jenom jeden, i kdyz ho rozdelis na X oddělených částí..ze by byl mohutnejsi nebo rozsahlejsi nez ten bezny se taky neprokazalo...radsi nez tomuto bych se poradne venoval supercropingu (nevim jak se to pise) u te metody jsou viditelne vysledky...jinak ja osobne si myslim ze rostliny sami vedi jak maji rust aby byly nejilnejsi nejvetsi v ramci moznosti prostredi.
domnívám se ze se pleteš,kdyby kytky vedeli jak rust tak na co scrog ? (vyplejtani site aby byly vrcholky ve stejne vysce) na co prostrihavání spodkú ?? (aby sla energie a ziviny jen do nejkvalitnejších plodú) atd. atd.
ja si myslim ze to ma urcitej význam treba uz to ze minimalizuješ ztráty u řízkování (nechytne se jeden koren tak se chytne druhej) a myslim ze celej groving je o tom Vychytavani, beru to tak ze kazdá vec navic ti prida dejme tomu jen teoreticky 5% výnosu + 5% thc(samo z celkovýho mnozství) + 5% kvalitnejsí palo,tak treba u indooru tak casto diskutovaný veci (airpoty,a vigy (origo),MH v rustový fázi atd atd) zbytek si kazdý domyslí.......................
domnívám se ze se pleteš,kdyby kytky vedeli jak rust tak na co scrog ? (vyplejtani site aby byly vrcholky ve stejne vysce) na co prostrihavání spodkú ?? (aby sla energie a ziviny jen do nejkvalitnejších plodú) atd. atd.
Trošku to motáš. Rastlina vie ako má rásť vo svojom prirodzenom prostredí, aby dosiahla to SVOJE = rozmnožila sa. Ona nepotrebuje kvety v rovnakej výške. Hlavne nech sú kvety, opelia sa (alebo šíria svoj peľ) , vyvinú sa semená a nech dozrejú vypadnú a vyklíčia.
Scrog, zaštipovanie, lámanie, ohýbanie atď. sa dajú nazvať agrotechnickými operáciami - majú za úlohu pomôcť dosiahnúť to, ČO CHCEME MY. Nie semená ale neducané kvety, čo najviac, čo najrovnomernejšie dozreté atď.... prestrihávanie spodkov je obyčajná prebierka, ktorej význam pozná každý záhradník (záhradkár), ale aj tak sa ju mnohí boja robiť
citace:
Původní příspěvek od mtm1234
ja si myslim ze to ma urcitej význam treba uz to ze minimalizuješ ztráty u řízkování (nechytne se jeden koren tak se chytne druhej)
Podľa mňa práve naopak. V tomto prípade by sa robily rezy z bočných vetvičiek (vieme čo je najlepšie) a korenila by stará drevnatejúca stonka. Mladá ,vrchná vetvička má podľa mňa väčšiu šancu rýchle zakoreniť , vytvorť koreňový systém a tým minimalizovať riziko úhynu.
Potom je to o podmienkach a starostlivosti.
Trošku to motáš. Rastlina vie ako má rásť vo svojom prirodzenom prostredí, aby dosiahla to SVOJE = rozmnožila sa. Ona nepotrebuje kvety v rovnakej výške. Hlavne nech sú kvety, opelia sa (alebo šíria svoj peľ) , vyvinú sa semená a nech dozrejú vypadnú a vyklíčia.
Scrog, zaštipovanie, lámanie, ohýbanie atď. sa dajú nazvať agrotechnickými operáciami - majú za úlohu pomôcť dosiahnúť to, ČO CHCEME MY. Nie semená ale neducané kvety, čo najviac, čo najrovnomernejšie dozreté atď.... prestrihávanie spodkov je obyčajná prebierka, ktorej význam pozná každý záhradník (záhradkár), ale aj tak sa ju mnohí boja robiť
Kamo trosku jsi to poplet ty,chabr tady tvdil ze rotlina vi jak ma rust nejlip a ja rikam ze to neni pravda, musis si uvedomit proc tadytuhle rostlinu pestuješ, aby se zachoval rostlinný druh ?? asi tezko kvuli vynosu,a v ramci zvysovani vynosu a zkvalitnovani chuti uucinku atd MUSÍ ZAHRÁDKAŘ ZASAHNOUT pokud tvrcis ze ne,nemusime delat indoory a muzem jet jen outy bez zasahu
Podľa mňa práve naopak. V tomto prípade by sa robily rezy z bočných vetvičiek (vieme čo je najlepšie) a korenila by stará drevnatejúca stonka. Mladá ,vrchná vetvička má podľa mňa väčšiu šancu rýchle zakoreniť , vytvorť koreňový systém a tým minimalizovať riziko úhynu.
Potom je to o podmienkach a starostlivosti.
no kamo asi takhle,kdyz to zkusis s dravnatou casi kytiz tak ji nevohnes a zamer s dvouma korenama padá :-D a co reknes na rizkovani primo na rostline ?? na vetvi pod vyhonkem a nad nim ,?? ha??? ja chapu ze jsou tady zastanci přirody,jet bez zasahu,cet jsem nazor jak muzete kytky lamat kdyz je to boli atd. no na to muzu rict jenom jedine: but jdeš s dobou a zkousis pokusy trendy atd. nebo muzes ignorovat vyse popsane a jet si svoje , nakonec je to kazdýho volba ali i Izaka Nevtona meli za blazna ........:-)