Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím Growerstvo,
mám menší problém s lístky. Objevují se na nich bílé tečky a list postupně zežloutne a uschne. Jsem bezradný, hledal jsem všude. Rostlina je obyčejné technické konopí, ale i tak je to můj miláček. Roste za oknem a mám ho v mixu písku, obyčejné hlíny a koňského hnoje. Všechno poctivě vypečeno. Ph a EC bohužel neměřím, jsem chudý student :-) Přikládám obrázek postiženého listu z obou stran.
Děkuji za případnou pomoc. :-)
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
Původní příspěvek od Lord A. Zdravím Growerstvo,
mám menší problém s lístky. Objevují se na nich bílé tečky a list postupně zežloutne a uschne. Jsem bezradný, hledal jsem všude. Rostlina je obyčejné technické konopí, ale i tak je to můj miláček. Roste za oknem a mám ho v mixu písku, obyčejné hlíny a koňského hnoje. Všechno poctivě vypečeno. Ph a EC bohužel neměřím, jsem chudý student :-) Přikládám obrázek postiženého listu z obou stran.
Děkuji za případnou pomoc. :-)
Zdar. No jak se tak divam v cem roste tak se neni cemu divit. Konsky a vubec veskery hnuj je prilis kysely. Pisek... ten nevim na co tam mas a obycejna hlina je dost siroky pojem. Kup si obycejnou cernou hlinu nekde v marketu a presad to. To by melo pomoct.
Zdar. No jak se tak divam v cem roste tak se neni cemu divit. Konsky a vubec veskery hnuj je prilis kysely. Pisek... ten nevim na co tam mas a obycejna hlina je dost siroky pojem. Kup si obycejnou cernou hlinu nekde v marketu a presad to. To by melo pomoct.
Písek na provzdušnění... Takže je to příliš kyselé... Děkuji moc za odpověď :-) Kytka si už lebedí v substrátu z obchodu.
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
cus all,
rozhodol som sa ze na tuto sezonu si predpestujem osadenstvo v skrini a hned sa vyskytol problem z flakmi a zltnutim...od zaciatku rastu som svietil obycajnou usporkou asi 2-3 tyzdne len aby tam bolo nejake svetlo,a nedavno som zacal svietit sodikom vybojka bola vysoko asi 1m nad rastlinami a myslim ze odvtedy zacali problemy.Sodikom som svietil asi 3 dni a predvcerom som tam dal zase tu usporku ale kytky vyzeraju dost biedne viz foto.Su tu fotky najpostihnutejsich kuskov ...
edit: idem zo seeds
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_ cus all,
rozhodol som sa ze na tuto sezonu si predpestujem osadenstvo v skrini a hned sa vyskytol problem z flakmi a zltnutim...od zaciatku rastu som svietil obycajnou usporkou asi 2-3 tyzdne len aby tam bolo nejake svetlo,a nedavno som zacal svietit sodikom vybojka bola vysoko asi 1m nad rastlinami a myslim ze odvtedy zacali problemy.Sodikom som svietil asi 3 dni a predvcerom som tam dal zase tu usporku ale kytky vyzeraju dost biedne viz foto.Su tu fotky najpostihnutejsich kuskov ...
edit: idem zo seeds
Barvu mají dost vybledlou, zkus jim nestřídat ty lampy a nech jim tu úsporku.
Držíš správný hodnoty Ph, ať už média či zálivky? Může bejt problém se zeminou, co je to zač? Máš v těch kelímkách díry, ať má kam odtékat přebytečná voda?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Barvu mají dost vybledlou, zkus jim nestřídat ty lampy a nech jim tu úsporku.
Držíš správný hodnoty Ph, ať už média či zálivky? Může bejt problém se zeminou, co je to zač? Máš v těch kelímkách díry, ať má kam odtékat přebytečná voda?
Tak substrat je zmes substratu na vysadbu a pre pokojove rastliny co ma idealne ph a cely cas som to zalieval odstatou vodou z vodovodu,dierky su ako inac
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_
Tak substrat je zmes substratu na vysadbu a pre pokojove rastliny co ma idealne ph a cely cas som to zalieval odstatou vodou z vodovodu,dierky su ako inac
Odstátá voda z vodovodu,celý čas..
Jestli se nepletu,tak celý čas neměřené Ph..
Ph substrátu ideální už bude dávno minulostí..,odstátá voda z vodovodu mívá zřídkakdy pod 7,spíš mívá Ph mezi 7-8..
Odstátá voda z vodovodu,celý čas..
Jestli se nepletu,tak celý čas neměřené Ph..
Ph substrátu ideální už bude dávno minulostí..,odstátá voda z vodovodu mívá zřídkakdy pod 7,spíš mívá Ph mezi 7-8..
A na to si přišel kde??? Moje odstatá vodovodní voda ma +-5,0 Ph
A na to si přišel kde??? Moje odstatá vodovodní voda ma +-5,0 Ph
To jen vyjímka,co potvrzuje pravidlo..i když 5,0 z vodovodu se mi moc nechce věřit..ale asi to tak je,když si to naměřil...
Trochu se po Groweru rozhlídni,co komu teče z kohoutku..je to větš.mezi 7-8,mě osobně teče 7,2-7,4....
A kdyby mu teklo z vodovodu pět,tak je to stejně na piču,jako 7 nebo 8..
Základ je měřit,měřit,měřit,a ne koupit substrát s ideálním Ph..a myslet že tim moje starost o Ph končí...
mě teče z kohoutku voda ze studnz s PH okolo 7.3 jak kdy...
Ph měřim a když dávám třeba Plagron grow tak mi to srazí akorát na tech 6.3.
Každou chvilku se mi stává, že se na kytkách projeví nedostatek železa. Máme hodně železitej pramen tak jsem dali do studny nějakej "filtr" na princip magnetu a mám podezření jestli to kytkám trochu nevadí ??? Nemáte někdo zkušenost ?....
Tie problemy su totiz dost roznorode. Momentalne su rastlinky von, vo foliovniku (den 18-28 stupnov, noc 8-15 stupnov). Je mozne ze som ich raz prelial, ale uz cca 8 dni dozadu, odvtedy substrat iba mierne kropim, aby ostal vlhky. Substrat je kupensky, z kvetinarstva pre izbove rastliny (Ph 6-7). Dakujem za odpovede.