Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, tým ktorý majú problémy s o slimákmi a majú rastlinky doma, v záhradke odporúčam vedľa kytky vykopať dieru a vložiť do tej diery nejakú nádobu s pivom. Pomáha na 100%, odskúšané
Prasata mají sílu jako bejk, zejména v ryju (tj. nos prasete) a dokážou s ním hravě převracet balvany a zlikvidovat kde co. Takže ještě jedna rada: Vykašlat se na lokality v blízkosti lesa, případně popřemýšlet podle pobytových znaků, jestli tam prase má nebo nemá spády. Věřím, že spousta z Vás kytky sází do míst, ve kterých mají prasata s oblibou útočiště - mlaziny, neprůchodné houštiny plné ostružiní a jiného podrostu, "klidové zóny" od lidí.
Logicky, tam kde schováváte kytky před lidima, tam se před nimi schovává i zvěř. Nejlepší asi je, prdnout kytky do stávající oplocenky a je to. Ovšem zas bacha. Nikdy nevíte, jakej má s oplocenkou lesník záměr. Může končit její funkce, tedy ochrana porostu před zvěří a může se třeba v létě likvidovat, takže se tam může zjevit parta dělňasů .
Nebo se v ní může přes léto vyžínat, takže to máte skoro prašť jak uhoď.
Chválím tě země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená, dál vábí nás
Původní příspěvek od Divoženka Prasata mají sílu jako bejk, zejména v ryju (tj. nos prasete)
Prase reje aby našlo žrádlo. Tedy spíše jde o vlhčí prostředí. Konopí naopak vyhovuje spíše sucho s občasnou vydatnou vláhou. Tudíž není nutné sázet do nějakých vlhkých míst v údolí, ale spíše na osluněné stráni, kam to zase netáhne prasata. Srnky jsou větší problém, ty to zelené listí vyloženě láká.
No já pěstuju v kukuřici už 4-tým rokem a vždycky se mi osvědčilo doma vyčesat psa a jeho hlupy dát kousek od kytek... Ani jednou se mi nestalo,že by mi to nějaké zvířatko sezralo nebo zničilo
Tento rok zažívam samé kuriozity po náštve miesta som myslel že zle vidím, medzi kvetináčmi poskakovalo desiatky malých žábiek Nezdalo sa mi že by ich samotné kytky zaujímali skôr sa tam vyhrievali ale človek nikdy nevie
Ty psí chlupy jsem zkoušel a stejně mi to srnky zežraly. Déšť ty pachy smyje. Chodil jsem tam tak jednou za 14 dní a kytičky sem neochránil... Letos zkusím odpuzovače zvěře které bývají kolem cest...
Vše je jenom jako příklad toho co se dá využít mě osobně nikdy nepomohlo mít kupku vlasu v nebo chlupu kolem kytek.Ale třeba moč od zvířat (mrva močka...) tak to bylo efektivní samo pletivo nebo síťovina i pachová ohrada funguje dobře kombinováním všeho co sem uvedl se dá dosáhnout maximální ochrany políčka. Boužel nejobávanějším faktorem jsou dycky čorky na ty nepomuže nic jinyho než pěst v ksichtu
Jak to je s vcelami? Chystam se sazet outdoor a kousek asi 10m a par keru mezi tim ma tata 4 uly a tisice vcel.. Myslite ze to nebude vadit? U kytek napr mene pryskrice kterou jim vcely odeberou.. Nebo vcelam ze by nevyhovoval tohlesco? Taky jestli se nahodou nebudou hodne lepit a nebudu mit potize pri hnojeni atd..? Kazda rada me bude zajimat
Původní příspěvek od schutzesan Jak to je s vcelami? Chystam se sazet outdoor a kousek asi 10m a par keru mezi tim ma tata 4 uly a tisice vcel.. Myslite ze to nebude vadit? U kytek napr mene pryskrice kterou jim vcely odeberou.. Nebo vcelam ze by nevyhovoval tohlesco? Taky jestli se nahodou nebudou hodne lepit a nebudu mit potize pri hnojeni atd..? Kazda rada me bude zajimat
No já už dlouhý léta jedu venku a zatím jsem si nevšiml že by to včelám nějak moc chutnalo. Je to spíš výjimka že na kvetoucí konopí sedne včela. Asi jim ta vůně nevoní
Pokud pěstujete v kukuřici je to asi nejideálnější s ohledem k ochraně kytek.Kolem málých sazenic je dobré nalít lidskou moč či lidské vlasy nebo zvířecí chlupy(např.pes,ale pozor i ledské vlasy časem ztratí svoje aroma vlivem deště),protože pokud by jste chteli malé rostlinky v nízké kukuřici zabezpečovat obalem,riskujete jejich viditelnost.Nicméně jakmile kukuřice povyroste na 30cm a zemědělci udělají postřik proti plevelu stačí koupit v obchode bambusové tyčky a zelene plastove pletivo,je asi metr vysoké,ale jakmile ho rozřežete na pul,bude mít ideální výšku a nebude vidět.Tím se zbavíte rizika okousání zajíci (srny a vysoká navštěvují kukurici spravidla až na podzim,slouží jim jako kryt a potrava).Později až kukuřice povyrste tzn. metr a víc,stačí koupit tenký vázaci drat a políčko jednoduše omotat kolem nad pletivo-místo tyček krásně poslouží kukurice.Je to ochrana na 100% proti srnkám a bíložravcům.Proti divokým prasatům ochrana prostě neexistuje,ale ty úrodu maximalně poválí.Po sklizni je dobré tyhle pomůcky uklidit z pole pryč,ať nevzbuzujete pozornost u zemědelcu a pří rok mužete pěstovat znovu
Zdar... chcem sa opýtať čím sa dajú odohnať mušky. Vždy keď prídem na miesto tak vidím na rastline mušky, ktoré mi lozia po listoch. Pokúšal som sa ich vyhladať na internete ale ohladne škodcov sa moc nevyznám ale pravdepodobne to je Třásnokřídlí (Třásněnky ) alebo Smutnice (Sciaridae). Díky za odpoveď.
Minulý OUT jsem zpozoroval, že srnky jdou méně po košatých hodně větvených rostlinách než po těch, které si zachovávají centrální stonek bez záštipu. Měl jsem jedinou z 8 a všechny krom té 1 bez návštěvy. Holt krásně viditelnej zelenej stonek je velký lákadlo!