Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím lidi mám nasazenou odrudu chocolope od natural seeds a je tu fakt krásná luxusne rozvětvená kytka ale je tu jeden problem ta nejlepší kytka ze všech tří nekvete a mam celkem strach že to nestihne je to 95% sativa a bojím se že to chytí plísen ke konci, ostatní kytičky krásne kvetou a už mají paličky velké asi 1-2 cm... lidi prosím uklidněte mě a řekněte mi že to všechno v pohodě stihnou mam to ve skleníku všechno
Dojdou, neboj. Když si kytí dává na čas s květem tak potom to rychle dožene. že je máš ve skleníku je výhoda, první mrazíky jim neublíží a pěkně dojedou. Měj se
No nevim pamatuju si ze mel myslim white satin tak ve skleniku jednou, byla to nejvitlnejsi kytka uz od zacatku a fakt krasne rostla. Ale nikdy nezacala kvest. Vim ze sem mel v rijnu jen par samicich chloupku ale jinak proste nic...
misanek420: No možná že ti ve skleníku dojde. Nechci strašit. Já měla loni 4 kusy, té stejné genetiky. Kytky nádherný, veliký ale začaly kvést koncem září, a prostě to nedaly...
Mě teda strašně pomohlo zatemňování. Díky němu už měsíc kvetu a myslím si, že tak za dva týdny bych mohl už něco sklidit. Jen jsem musel rozebrat skleník, ale věřím, že to holky stejně v pohodě dají, když to zvládly i roky předtím.
Jinak teda to zatemňování vřele doporučuji, je to sice drbačka, ale stojí to za to.
člověk si časem vyselektuje odrůdy, co začínají kvést brzo. Já letos zkusil 2x Dutch Kusch, je to přenádherně mohutná kytka, ale má jen první chloupky. Ostatní, dříve ověřené, už kvetou minimálně měsíc a jsou krásně obalené. A minulý rok jsem měl originál Afghána a ten také začal moc pozdě, v mrazu krásně temně zmodral, ale květy za nic nestály. Zkrátka nejsme na jihu ve Španělsku, slunce je u nás méně.
Když už tady o tom plkám, tak kolega letos zkusil zajímavou věc. Koupil 70W metalhalid reflektor a soumrakový spínač a celý červenec jim venku přisvicoval aby měly světlo 24h v kuse. A světe div se, v srpnu mu všechno začalo kvést i ta potvora Dutch Kush :-) Takže možná místo obtížného zakrývání stačí jen přisvicovat na pár hodin (v červenci moc dlouho tma není a stačí celkem slabé světlo) a po vypnutí holky přepnou do květu.
Nejlepší je si šlechtit svoje odrůdy,oni se přizpůsobí časem podmínkám.To co se prodává stojí z poloviny za hovno,kolikrát to nedojede nebo to nefunguje...
Původní příspěvek od misanek420 Zdravím lidi mám nasazenou odrudu chocolope od natural seeds a je tu fakt krásná luxusne rozvětvená kytka ale je tu jeden problem ta nejlepší kytka ze všech tří nekvete a mam celkem strach že to nestihne je to 95% sativa a bojím se že to chytí plísen ke konci, ostatní kytičky krásne kvetou a už mají paličky velké asi 1-2 cm... lidi prosím uklidněte mě a řekněte mi že to všechno v pohodě stihnou mam to ve skleníku všechno
mam taky Chocolope on NS a zatim kvet nic moc...ovsem oproti Chronicu od NS, kterej skoro ani ted nema pre-flowers, je to pohoda...nevim cim to je, ale tahle "kvetouci" sezona u me zacala strasne pozde...az po 1.9. Abych nekritizoval NS, tak celkem brzy me sel do kvetu jejich Mazar. Tenhle rok ho ovsem nemam...
Nekdy v zari jeste provedu inspekci mych Chocolope rizku u kamosu, tak jsem zvedavej jak na tom jsou ostatni...
Zdravím,
mám medical mass a Therapy a obě mi taky začali kvést až kolem 3.9 . Naštěstí jsou ve fóliáku tak to snad do konce října přežije první mrazíky....
Taky všechny zdravím, mám stejný problém jako většina, kytky mi začaly kvést až kolem 5.9, jedná se model white rhino, 90% indica a čas sklizně je uváděn na začátek října. A já si nemyslím že to vypadá na tak brzo. Proto prosím o radu, je to můj první grow tak díky za všechny rady
Původní příspěvek od kralo7 Taky všechny zdravím, mám stejný problém jako většina, kytky mi začaly kvést až kolem 5.9, jedná se model white rhino, 90% indica a čas sklizně je uváděn na začátek října. A já si nemyslím že to vypadá na tak brzo. Proto prosím o radu, je to můj první grow tak díky za všechny rady
No, když máš začátek květu 5.9. tak počítej že bys měl sklízet někdy koncem října a ne počátkem. Ale pokud vyjde počasí, tak se to celkem v pohodě dá zvládnout. Abys urychlil květ, tak časem najdeš pár fint, které ti s tím pomůžou. Já osobně za ta dlouhá léta postupně vybírám genetiky, které začnou kvést brzo. A u pomalých kytek, které potřebuji dlouhou tmu mám vysledováno že obvykle pomůže - použít menší květináč, pořádně přidat fosfor a draslík v polovině srpna (používám fosfátové sklo - prášek), kytku zastínit od západu, aby na ní padnul stín.
Ale konec října je ok, já několikrát měl i kytku co končila koncem listopadu a to už jsem jí raději dal pod střechu aby měla víc sucho.
Mard, díky za odpověď, kytku mam docela velkou, nepomohlo by třeba prostříhat spodky a malé zastíněné větve? Myslím za účelem rychlejšího kvetení. A ještě jedna otázka, co by se stalo kdybych musel sklidit dřív a kytka ještě nebyla zralá? Je to velký problém?