Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no nekropil jsem teďka 3 dni... a nemám tam ani zvlhčovačku jen větrák s mokrým hadrem. Phytamin jsem použil po hodně dlouhej době.
Bude to asi to PH i když tam leju okolo tech 6.5. Když jsem nedávno měl kytky v květu začly dělat něco podobnýho. Rostly v Plagronu se špetkou kokosu a i když jsem do nich lil zálivky s Ph i 6 tak porád vytíkalo okolo 7 !
..no , zahoď mokrej hadr a pořid si nejakou primitivni zvlhčovačku , to je INVESTICE !!! jeste ofikej ty ohnile konce listu , pokud to nebude dalat dál , mas vyhrano , ...
Původní příspěvek od Hlava ..no , zahoď mokrej hadr a pořid si nejakou primitivni zvlhčovačku , to je INVESTICE !!! jeste ofikej ty ohnile konce listu , pokud to nebude dalat dál , mas vyhrano , ...
udělal jsem to přesně naopak.... primitivní zvlhčovačku jsem vyhodil a pořídil mokrej hadr.
Zvlhčovačka přestala fungovat cca po měsíci. Už z ní nejde žádná vlhkost ale jenom spálenej smrad.
Taky mi odešel EC metr po 3 měsících je to samej kšunt bych se z toho zbláznil furt něco reklamovat.
Před nějakou dobou se spálil taky všemi vychvalovanej ventilátor TD250 a neuznali mi reklamaci kokoti vychcaní, takže je to fakt paráda tohle moje "pěstování"
cca 30 tisíc za vybavení, semena a elektriku od listopadu jsem do toho vrazil a mám z toho akorát na pár jointů a plnou skříň žlutejch kytek, už začínám přemejšlet že se na to vyprdnu a všechno prodám. Jsem neměl snad jedinej tejden bez problémů...
jsem se totiž přecenil ) Bez zkušeností si narvat plnou skříň různejch genetik různě starejch, ještě k tomu v různejch substrátech
Na druhou stranu i když ty kytky nevypadaji pěkně až na pár vyjímek, tak mají pěkný bílý kořeny jsem totiž před pár dny vahazoval pár nejošklivějších kytek tak jsem je prozkoumával...
ještě malý info : používám vodu ze studny Ec 0.3-0.7 teďka cca 0.4 a podle Ph by jsem si v poslední době mohl kalibrovat PH metr ) PH srážim kyselinou v prášku a když jsem třeba ve čtvrtek upravil vodu na 6.3 tak dneska po čtyrech dnech jsem naměřil v 1l co my zbylo 6.7 což docela jde na ten obsah...
Když hnojim přimíchávám vodu z reverzní osmózy v poměru cca 2:3 ale jak kdy.
Myslím, že jediný co mi mohlo to Ph rozhodit by mohly bejt postřiky Neudossanem a Agrionem a jak velkej vliv na Ph má phytamin ? Já už stejně radši stříkám Vermesfluidem což je takovej žížalí průjem
o co ti jde jako? koho sem podle tebe serval? jedinej kdo tady picuje ses ty, ja se normalne zeptal, protoze me to proste zajimalo...si mimo, starej se o svy
Dyť to říkám..prostě trubka..Všude kam vlezeš hodíš nějaký hovno mimo a deš zas dál..Freeze potřebuje pomoct s kytkou,ne poučovat,že 5 kuliček keramzitu na povrchu jsou jaksi jen na ozdobu..Darebáka si seřval,svým typickým způsobem,paks to ovšem honem smáznul,když se v tom trýdu Hlava navez do různejch nicků,ale stejnejch keců..proč asi..?hm..atd,atd,atd..prostě trubka..
Kdybys radši uměl poradit lidem s problémem,než zasírat svejma zbytečnejma "moudrama" trýdy..to radši nepiš nic,Grower.cz ti bude vděčnej..
Freeze :
Čau,dal si to do toho lightmixu..? Ten má Ph 6,2,což je ok,upravuj zálivku tak na 6,takovýhle prckové mají radši Ph k šesti,než třeba 6,5 a vejš..Ph měř na odtoku a podle toho upravuj zálivku..Nepřelejvej a nech substrát vždy proschnout před dalším zalitím.Kytky nevypadaj nějak zvlášť zle,light mix je výbornej substrát,kyti by měly bejt v pohodě,postupně je můžeš lehce přihnojit,tak od druhýho tejdne po vsazení do lightmixu a neměl by bejt problém..Držim palce, V.
no dojel sem dom a mrkam na to az nebudu tak zhulene tak pridam foto ale je to stejne,ph mozna krapet vyssi ale predtim jine kyti valili se stejdnou vodou a vpoho nerosim zas tak casto aby se to spalilo , hnojky bylo malo to se me taky nezda a s PLISNI no to dite nekam to sem meli min.rok a co stim pokud je to nejaka plisen??jako orange bud na tom neni tak spatne moze to bejt tou odrudou ??trebas??ale este zkusim to PH poresiti nejak
nic ceka me tu slivka a prdik :-))))mrkam na to a 27st 50%vlhkost a kdyz to mam otevrene 26st vlhkost stejna jo a oproti OB ten jack neroste:-( no nebo malo a rezy z neho maji stejnej problem schnou stejne jak ta na tej foto sem to krapet pretrhal ty listecky mrkejte no zhuleny sem zacal nurat a studovat :-) bezva zabava fakt ze jo
včera sem objevil fleky na listech. Flíčky jsou jen na nových listech. Kytky jsou z řízků, na bálkóně, nehnojím a tak nevím co by to mohlo být. Prosím o radu.
Původní příspěvek od zdrapanina no dojel sem dom a mrkam na to az nebudu tak zhulene tak pridam foto ale je to stejne,ph mozna krapet vyssi ale predtim jine kyti valili se stejdnou vodou a vpoho nerosim zas tak casto aby se to spalilo , hnojky bylo malo to se me taky nezda a s PLISNI no to dite nekam to sem meli min.rok a co stim pokud je to nejaka plisen??jako orange bud na tom neni tak spatne moze to bejt tou odrudou ??trebas??ale este zkusim to PH poresiti nejak
nic ceka me tu slivka a prdik :-))))mrkam na to a 27st 50%vlhkost a kdyz to mam otevrene 26st vlhkost stejna jo a oproti OB ten jack neroste:-( no nebo malo a rezy z neho maji stejnej problem schnou stejne jak ta na tej foto sem to krapet pretrhal ty listecky mrkejte no zhuleny sem zacal nurat a studovat :-) bezva zabava fakt ze jo
Ty hnědý suchý špičky listů,hlavně spodní patra,to je buď od vody,moc rošení,kdy přes špičky voda stéká z kytek dolu a drží se na nich dlouho,pak to takhle dopadá..Nebo lehký popálení hnojkou..A ty nejvíc dojebaný listy dole,to je podle mě jen cáknutý při zalejvání s hnojkou a popálený..Oškubej ty nejvíc dojebaný,případně bych zasrřih hnědý špičky a víc bych to neřešil..
Jinak samozřejmě jiná odrůda může snášet vychýlený Ph jinak,hůř nebo líp..
Ph by mělo být ok... Kytky jsou přesazené cca týden a hlína do které sem je dával měla hp ideální...
Když budeš lejt vodu s Ph třeba 7 nebo víc,což je u vody z vodovodu běžná hodnota,do substrátu,kterej má Ph ideální řekněme cca 6,2,tak za tejden se ti vyhoupne nahoru..ta hlína ho neudrží,prostě se ti zvedne,a tejden na to stačí..Zčekuj si Ph toho,čim to zalejváš a fakt to nepodceňuj,kytky ti porostou pomalu a poznáš to na výnosu..,když bude Ph špatný
Když budeš lejt vodu s Ph třeba 7 nebo víc,což je u vody z vodovodu běžná hodnota,do substrátu,kterej má Ph ideální řekněme cca 6,2,tak za tejden se ti vyhoupne nahoru..ta hlína ho neudrží,prostě se ti zvedne,a tejden na to stačí..Zčekuj si Ph toho,čim to zalejváš a fakt to nepodceňuj,kytky ti porostou pomalu a poznáš to na výnosu..,když bude Ph špatný
Hodnota vody kterou zalévám je 5.6+- hodnota půdy je 5,8+-... Podle toho co sem se tu dočetl tak ph by mělo být v normě.
Hodnota vody kterou zalévám je 5.6+- hodnota půdy je 5,8+-... Podle toho co sem se tu dočetl tak ph by mělo být v normě.
Záleží jak máš starý kytí..U prcků je 5,8 - 6 OK, u rostlin odrostlejších ideal 6,2-6,5..v hlíně.. 5,6-5,8 je pak moc nízko a kytky nevstřebávaj živiny.. Čau