Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No abych tak přispěl s nápadem (zatím jsem na to tady nenarazil) který mě napadl jakmile jsem se ráno podíval z okna....
mohu říct že teplota o něco dole a vlhkost zase o něco vyšší, nemyslím že nějáký převratný hodnoty ale tak za zkoušku .... :-)
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak nejlépe srazit vysokou teplotu. Četl jsem dost diskuzí atd. , ale pořád mi není dost jasné co je nejlepší.
Box 120x120x200
odtah - Ventilátor RAM Inline Fan 125 mm - 375 m3/h.
Výbojka LUMii BLACK 600W.
Ventilátor s klipsem RAM 15cm 15w 2 rychlosti
+ další stojanový ventilátor.
Doba zapnutí světla od 17:00 do 11.00 i přesto někdy teploty i lehce nad 35C což je hnus. Co2 nechci používat, ale zaujal mě systém cooltube, jak moc je efektivní o kolik dokáže srazit teplotu, má někdo zkušenosti? Další varianta použít stávající ventilátor jako přívod studeného vzduchu do boxu a koupit silnější ventilátor z boxu ven. Vlhkost mám cca 50%.
Za každou dobrou radu budu rád.
Ps. kytky mám od semínka, zatím jsou 10CM velké 8 dní na světle vypadají zdravě. Jak moc jim momentálně škodí tak vysoká teplota? Má to už teď vliv na výnosu v květenství nebo vysoká teplota ve fázi růstu jen brzdí vývoj a rychlost růstu, ale na úrodu to momentálně nemá vliv to až po přepnutí na 12/12.
Jak vysoko máš lampu při jaké wattáži?..
Pokud nepomůže správná výška, pak zkus namířit klipsňák přímo na výbojku.
Jestli ani tohle nepomůže tak pořešit silnější odtah..já mám 500m³/h a v létě je to tak akorát, ale teplota v místnosti kde je box nepřesahuje cca 24°C a nad vrcholky mám 27-29°C
Cooltube pomůže,myslím ale že bere kolem 20% účinnosti lampy..
Cooltube tvůj problém vyřeší, ale já bych ho řešil spíše za pomoci CO2, protože v takové teplotě kytí pojedou s dostatečnou koncentrací v pohodě a bude větší výnos (vyzkoušeno). Pak je ještě možnost hnojivo, které odbourává stres rostliny při vysokých teplotách, nebo koupit klimošku, protože je jasné, že nejnižší teplota v boxu může být taková, jaká je nejnižší teplota v místnosti.