Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od brekeke Myslel jsem to tak ze nemerim PH pudy..
PH vody merim papirkovym testerem.Neni nejpresnejsi ale absolutni odchylka by taky hrozit nemela.
Ale je pravda ze nemerim PH kdyz tam mam namichane enzymy atd,
ale meril jsem jen cistou plus na odtoku z kvetinace.Udelam dalsi mereni
a jestli se to do vikendu kdy prepinam na kvet nespravi tak asi koupim digitalni tester pudy.
Radu urcite nepodcenuju.Jsem za ne rad
Jo,tak to jo..na odtoku 6,6,to je v poho,můžeš jít trochu níž,6,2-6,3..A teď co si začal hnojit,tak si toakorát dycky zkalibruj až po namíchání hnojky..Ať se daří,pic
to salamek:
a v pudě nemas žadny škudce ? co Ph ? možna by to chtelo naky draslik jako prevenci pred nemoci ale to by ti melo zajištovat uz ta hnojka co tam davaš. a co lampa ,jak daleko ji maš od kytek ?
Ahojte přátelé spolupěstitelé
Kytky zde ukázané jsou z mého 1. indoor pěstu. Po problémech se sviluškami v hlíně jsem se rozhodl přesadit a rozjel jsem rovnou do kokosu.
Při té příležitosti jsem ze slaboučké 125W přehodil rovnou na slaboučkou 250w
Zdálo se prvních pár dní (cca 3-4), že je vše v pořádku, ale chyba lávky. Kyti začali žloutnout spíše od spodních listů. Nevím kde je chyba.
Pravdou je, že bojuji s teplotou, ta se drží na 30, ve tmě 18-19.
Zálivku jedu 1x denně, voda je probublávána několikrát denně.
Hnojiva obsahuje, snad i správný poměr
Vlhkost mizivá, cca 35-40%
Poraďte prosím, ať se holky tak netrápí
Přikládám fotky pár vzorků, vypadají tak ovšem všechny. Omluvte kvalitu fotografií, mobil lépe nezvládá
edit: jedná se o ED ROSENTHAL SUPER BUD, a ten by se rozhodně neměl trápit
Zamysli se trochu nad smyslem svýho života. Podle mě to není jen každodenní robota. Zajdi třeba do lesa, tam si špeka dej. O těhletěch věcech sám přemejšlej!
Zdar.Tohle vypadá úplně učebnicově na nedostatek dusíku..Tak bych čeknul dvě věci..Ph a taky jestli ta "snad" dobrá hnojka je opravdu dostatečná,zvlášť v v kokosu..Hlavně to Ph zálivky a na odtoku,protože jestli je víc vychýlený,tak kytky hnojku nevstřebávají..A těch třicet bych taky sundal aspoň o dva,tři dolu..,ještě líp někam 25-26 st.
Původní příspěvek od rastajohn tak padli to neni. Ani bych nerek, ze to je zpusobeno nedostatkem nejakeho prvku.
Záhada Asi to budu muset pokosit začíná se to objevovat na všech kytkách. Postupuje to dost rychle tak za 4 dny všechny listy na kytce. Nevím kde se stala chyba Díky
Původní příspěvek od Vakiduvaje Zdar.Tohle vypadá úplně učebnicově na nedostatek dusíku..Tak bych čeknul dvě věci..Ph a taky jestli ta "snad" dobrá hnojka je opravdu dostatečná,zvlášť v v kokosu..Hlavně to Ph zálivky a na odtoku,protože jestli je víc vychýlený,tak kytky hnojku nevstřebávají..A těch třicet bych taky sundal aspoň o dva,tři dolu..,ještě líp někam 25-26 st.
Díky za odpověď.
Teplotu jsem již snížil, teď se pohybuju kolem 26 stupínků.
Hnojka by měla bát dostatečná. Nejsem si jistý, zda je v pohodě zálivka, ale kokos by se neměl přelít, takže když ji hodím častěji, nestane se nic, je to tak?
Co tedy s tím, pokud nevstřebávají? Mělo by stačit snížit Ph?
Bohužel Ph nejsem schopen změřit. Začal mi stávkovat Ph metr. Mohl by pomoci postřik na list, kvůli dodatečnému přihnojení....Pro jistotku.
Vím, trochu laické dotazy, ale jak jsem psal, první in, ve skleníku jsem neřešil tyto věci
Zamysli se trochu nad smyslem svýho života. Podle mě to není jen každodenní robota. Zajdi třeba do lesa, tam si špeka dej. O těhletěch věcech sám přemejšlej!
Zdar,přísun živin zastavuje moc vysoký,ale i moc nízký Ph..Bez změření Ph těžko radit,měl bys to měřit před každou zálivkou až po přidání hnojiv,tak to s tim měřením nějak ošéfuj..než začneš přidávat nebo ubírat hnojku...aspoň Ben test kapky za pade..zverimex,akvaristika..