Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 endy: No yohimbovnik reaguje tymto sposobom na kratky den v zime. Prave teraz by sa to malo dat do poriadku. Co mam ja tri rastliny, rastu nove listy, a vyzeraju celkom slusne, najvacsia ma 70 cm. Inak to je pravda, ze o pestovani sa nevie takmer nic, pretoze sa to tu nikdy nepestovalo. A ani na zahranicnych strankach som nic poriadneho nenasiel. Podobne som sa nalakal, ked mi Z Tabernanthe ibiga na jesen postupne opadali vsetky listy. Som nevedel, ze ix pravidelne pri nedostatku svetla v obdobi kludu (suxa) zhadzuje.
to psycho84 , h´assassin: tie trichocereusi vam zavidim aj ja by som si nejke mal zohnat...
to polux: no dufam ze sa mi to s tym yohimbovnikom zlepsi..nerad by som bol aby mi odisiel..
ad- pred tym neviiidane rastliny:
momentalne mam pocit ako by sa to tu s ethnobotanickymi "raritami" zrazu nejak velmi rozbehlo..
bojim sa aby to nebol posledny krok pred prohibiciou
btw..polux, ked sme uz pri tom....neskusis poradit nejaky overeny zdroj T. iboga?? budem mat novy sklennik a rozmyslam nad vhodnym osadenstvom az si objednam B. caapi, A. nervosa, kydnem tam Salviu divinorum a este T. iboga tam bude chybat
to neurol: mas to pekne dost dobra kolekce shamanskych rastlin
mne sa najviac zapacila ta catha a yohimbovnik...samo ze k+
no a kratom je v poho? nejake extra naroky na podmienky??? co takto v bytovych podmienkach?
diky..
a este ti poradim, pastni si fotky hned sem na grower...aby boli v nahledu..lebo ak sa tie fotky (co si sem uz dal) presunu na ine miesto, tak si ich nikto nemoze pozriet..., normalne editni prispevok a pripoj fotky max 500kb.. asi tolko
to neurol: no tak tento istantny aero/hydro system vidim prvy krat a poviem ti ze sa mi to zapacilo... skoda toho ze to neposielaju do EU siel by som do toho uz len z dovodu ze som si chcel zmontovat skrinu na pestovanie mojich rastlin pod umelym osvetlenim... a toto by bolo idealne! len to male prevedenie ma mrzi ale iste sa najde aj vo vacsom a ak este nie, tak v buducnu urcite
neurol, ak budes mat jedno navyse, tak mi pls posli
ale mna normalne udivuje ako si clovek modernizuje a podmanuje prirodu predstavte si o par rokov stanicu na mesiaci, obydlenu ludmi a v pribytkoch by mali tieto skrinky s hydrom uplne sci fi!
Jar je uz tu a tak treba rozmyslat nad doplnovanim zbierky svojich magickych rastlin, momentalne som zacal klicit rastliny MANDRAGORA AUTUMNALIS a MANDRAGORA OFFICINARUM. Ku kliceniu potrebuju chlad, tmu a vlhko... idealne je klicit semena v chladnicke pri teplote cca 5stupnov celsia. Je to zapricinene inhibitorom ktory sa nachadza v semenach, ktory spomaluje klicenie.
asi tolko o tom co som si nastudoval, opravte ma ak sa mylim.
Nevedel som si poradit ci mam semena par dni pred vysevom v chladnicke namacat vo vode, tak som to vynechal...
Pri najhorsom to imho bude klicit dlhsie.
Keby sa malo nieco pokazit mam v rezerve este po jednom pytliku s kazdeho druhu (M.a. 5 semien, M.o. 3 semena). Vsetko ukaze cas.
Som zvedavy na klicivost.
1-10: sida rhombifolia - Lečivý Ibišek, je ze semen, dekuji dárci
Vysel jsem jí někdy v ledu a rostla do teďka za oknem. Ta Větší je v substrátu pro kaktusy a sukulenty, a menší je v normálním substrátu pro pokojovky. Jsou to vděčné a úplně nenáročné květiny, doporucuju! teďka je už asi dám ven...
Další kytička v mé sbírce, Nepeta Cataria.
Vysetá někdy v lednu, přes zimu rostla pomalu, teďka jak je světlo roste jako divá! Je v substrátu pro kaktusy a sukulenty, na vrch jsem přisypal trochu vápna, protože má ráda vápnitou půdu. Nenáročná a roste rychle. Dám jí ven!
Diky eNDiku chci se zeptat, kdy davas rostlinky ven? Chtel bych uz dat ven Nepetu a Sidu, myslis, ze se jim nic nestane? DikeSS
P.S. Ano, jedna rostlinka nam chybi, uz se na ni tesim jako vlk
ja som uz tiez rozmyslal ze vysadim vacsinu rastlin von, lebo uz to nemam kde davat uvidime ake bude pocasie v najblizsich dnoch a uvidi sa.. robim si na dvore aj salviovy zahon... som zvedavy.
imho je to v poho uz teraz, ak nebude mrznut tak poho.
prichadzam s aktualnymi fotkami...
rozbehol som klicenie nejakych rastlin, tak sa s vami o ne podelim, zase som mal s niektorymi uspech, s inymi nie..
ked su v niecom nejasnosti, kludne sa pytajte
a este nesmiem zabudnut na obrazky mojich peyotov
mam nejake nove kusky..
tie bodkovane su ASTROPHYTUM ASTERIAS a vyskytli sa u mna dve variety.. jedna z mesiacikovanim ako lophophory a druha ma vybezky, ktore som si vsimol nahodou
asi tolko...
to polux: no dnes som zistil ze klici tazsie ako som si myslel, boli tam znamky zivota ale dnes to cele padlo na vlhkom perlite mi semena skoncili asi tak ze boli uplne makke, take cudne, obavam sa ze som to prepyskol s prilisnou vlhkostou a to som chcel co najlepsie podmienky imitovat.. skusim to inak.. nie kazdy pokus sa podari...
ale hlavu hore
to hassasin: nevies v com moze byt chyba?..myslim tu anadenantheru, postupoval som podla navodu, a predsa nic.