Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Narazil jsem na led pasky co zvladnou 8100lm na metr. Cena za 5metru je cca 3500,- myslite, ze by se z toho dalo udelat slusne osvetleni za slusny peniz? Napadlo me deset pasku po metru vedle sebe aby pokryli xl stan. Plus nejake zdroje a chladice.
Původní příspěvek od Die Antwoord Narazil jsem na led pasky co zvladnou 8100lm na metr. Cena za 5metru je cca 3500,- myslite, ze by se z toho dalo udelat slusne osvetleni za slusny peniz? Napadlo me deset pasku po metru vedle sebe aby pokryli xl stan. Plus nejake zdroje a chladice.
Záleží na tom, jakou mají spotřebu a kolik fotonů jsou z toho schopné vyprodukovat.
Kvalitní osvětlení se dá udělat i s malými LED (jako třeba pásky), ale obecně je to dražší než kvalitní COB. Výhodou by měla být rovnoměrnost osvětlení, možnost snížit výšku nad vrcholky, pravděpodobně i lepší prosvícení spodních pater a lepší možnosti pasivního chlazení.
No, bylo by to krasne, ale obavam se, ze ten svetelny vykon pasku bude jen zbozne prani prodejce, tzv. čajnalumeny :/ .. Nedavno jsem napriklad videl svitilny s XP-G a vykonem 1800lm a podobne chutovky ;]
Původní příspěvek od spachal No, bylo by to krasne, ale obavam se, ze ten svetelny vykon pasku bude jen zbozne prani prodejce, tzv. čajnalumeny :/ .. Nedavno jsem napriklad videl svitilny s XP-G a vykonem 1800lm a podobne chutovky ;]
To je dost možný.
Ale třeba Samsung nebo Bridgelux nedělá v tomhle směru špatný věci.
Ja mam v planu si delat boxik na rizky , mam vyhlidlej hlinikovej regal s suplikama a pad kazdym suplikem je jeste hlnikovej plech. Bude stacit jako chlazeni ten plech kdyz na nej soupnu ty ledpasky ? Nejspis by se jednalo o tenhle pasek. http://www.ledshopik.cz/ledshopik/e...odolny-1800lm-m
Bitir:
no, s LED páskema mám velmi rozáshlé zkušenosti, sice ne v pěstování ale v aplikacích do interiéru (www.valmax.cz) a co ti můžu říct určitě neber LED Pásek s krytím, vetšinou se totiž ošetřují nekvalitním epoxidem, ten následně zhnědne, ztvrdne a můžeš ho vyhodit, jestli máš obavy z toho že by ti pásek "navlhl" můžeš být celkem bez obav, máme nasvětlenou prodejnu z venku LED páskem bez krytí a je to skoro 3 roky a je v pohodě. další věc která je dost duléžitá tak je výběr napájecího zdroje, je celkem dobrým zvykem že na čipy se používají zdroje HLG který mají vysokou efektivitu, když použiješ obyčejnej zdroj na ten LED pásek tak se efektivita sníží třeba o 15 % s tím je potřeba počítat, a v neposlední řadě je určitě důležitej výrobce LED pásků resp. osazenej čip na LED pásek, je celkem plnej internet prodejců kteří tvrdí že mají na LED páscích čipy cree a osram atd atd, ale jen málokterej ti dokáže třeba dodat technickej list pásku a nebo třeba přímo katalogovej list osazenýho čipu, mi teda používáme čipy Honglitronic což na první pohled vypadá jako no-name ale vím na 100% že je to osazeno určitě těma čipama. Kdyby si chtěl třeba LED pásek kterej má fakt dobrý hodnoty tak můžu doporučit firmu Tron a jejich proudový LED Pásky, ty mají celkem smysl.
No u nas je firma co se zabyva celkove svetlama , maj prodejnu a sou to mladi ambiciózní tipci , sezenes tam snad vse ,takze planuju neco od nich co sviti nejvic a ma dobrou wataz. Kdyz se snima domluvim, tak mi to tam cely sestavi na tu polici .
Kazdopadne diky za radu, kdyby me přece jen chteli ojebat ,tak vim aspon zaklady .
Zdravim vas ledkari mam micro v70 s60 h40 momentalne jedu 125w cfl.mohli by jste mi pomoci pri vyberu vhodneho osvetleni?vyska je hodne mala.chtel bych aby se to vyrovnalo minimalne ty 125w cfl.zatim je to pocatecni myslenka tak zacinam teprve studovat.dekuji za rady a napady.
> pro Bitir, rozhodně souhlasím s Fruddym, vodotěsné/voděodolné pásky (čili zalité z vrchu průhledným humáčem) rozhodně nepoužívat pro pro vnitřní boxík. Toto provedení bych neporučil ani na akvárium, snad jedině pod hladinu jezírka kde to bude chlazené vodou.
Já mám dobré zkušenosti s teplými a studenými pásky s SMD 5050. Ale to je věc názoru.
Rozhodně tomu nevadí skleníkové vlhko a chladič dodá tu životnost a kontinuální solidní svit.
>Gargamel0: obavam se, ze tento driver bude pro ctyri VERO29 uz slaby. Resp. 'nejak to svitit bude', ale asi ne tak, jak zamyslis ..
Kdyz se podivas na datasheety, zdroj poskytuje maximalni provozni napeti 143V. To je ~35.75V na jeden COB (seriove zapojeni). No a VERO29 gen7, pri proudu 1.4A, vyzaduje cca 37.5V (a pokud se zvysi teplota, tak jeste vice).
Takze pokud by se to takto zapojilo, nebude to omezeni proudove, ale spise napetove. Pri tomto napeti by byl proud cca 800mA na jeden COB, coz neni zrovna idealni. Nehlede na to, ze pouzivat driver na 100% 'jeho moznosti' je take ne zcela dobry napad.
Takze bud zvolit treba HLG-185H-C1050B nebo drazsi HLG-240H-C1400B.
Regulace u 'B' variant zdroju MW je na vystupu ze zdroje pro vsechno, co je za zdrojem zapojene, takze pokud bys potreboval regulovat pouze dva COB ze ctyr, bylo by nutne pridat (asi radeji ke kazdemu) nejakou dalsi regulaci. Treba neco takoveho: http://www.ebay.com/itm/-/262607455801 (proudova i napetova regulace, rezerva do 6A, dobra moznost chlazeni).
>Rombero: pokud uvazujes o LEDkach, na tuto plochu by nemusela byt spatna varianta 1x VERO29 s diverem (treba PCD-60-1400B), umistene na pasivnim kusu hliniku. Pripadne k tomu doplnit ventilator (a zdroj), pokud by byl problem s teplotou.
Původní příspěvek od spachal >Gargamel0: obavam se, ze tento driver bude pro ctyri VERO29 uz slaby. Resp. 'nejak to svitit bude', ale asi ne tak, jak zamyslis ..
Kdyz se podivas na datasheety, zdroj poskytuje maximalni provozni napeti 143V. To je ~35.75V na jeden COB (seriove zapojeni). No a VERO29 gen7, pri proudu 1.4A, vyzaduje cca 37.5V (a pokud se zvysi teplota, tak jeste vice).
Takze pokud by se to takto zapojilo, nebude to omezeni proudove, ale spise napetove. Pri tomto napeti by byl proud cca 800mA na jeden COB, coz neni zrovna idealni. Nehlede na to, ze pouzivat driver na 100% 'jeho moznosti' je take ne zcela dobry napad.
Takze bud zvolit treba HLG-185H-C1050B nebo drazsi HLG-240H-C1400B.
Regulace u 'B' variant zdroju MW je na vystupu ze zdroje pro vsechno, co je za zdrojem zapojene, takze pokud bys potreboval regulovat pouze dva COB ze ctyr, bylo by nutne pridat (asi radeji ke kazdemu) nejakou dalsi regulaci. Treba neco takoveho: http://www.ebay.com/itm/-/262607455801 (proudova i napetova regulace, rezerva do 6A, dobra moznost chlazeni).
>Rombero: pokud uvazujes o LEDkach, na tuto plochu by nemusela byt spatna varianta 1x VERO29 s diverem (treba PCD-60-1400B), umistene na pasivnim kusu hliniku. Pripadne k tomu doplnit ventilator (a zdroj), pokud by byl problem s teplotou.