Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
romy - iba ak potrebuješ to svetlo viac roztiahnuť do priestoru, čo asi nebude tvoj prípad. Máš problém s teplotou?
Ja problém s teplotou nemám. Pri 7 x Vero a 10x Oslon musim pri 20 st. C teplote, ktorá je v miestnosti do stanu fúkať teplovzdušným ohrievačom nastaveným na 24,5 a takúto teplotu má aj chladič na cob. V lete mi teplota stúpne taktiež len na teplotu okolia, čiže moje LEDky hrejú minimálne.
Asi dám na zimu HPS, aby som nemusel prikurovať! Čo poviete?
V zimě jedine hps pokud neberes teplo nekde z kotelny, ja mam odtah na porad a rikam ze to sotva vytopim 2400w topenim. Na to sem nejak nemyslel kdyz sem sadil s.a.d ze sakra bude i zima .
Původní příspěvek od romy spachal-takže ten plastovy kelimok dat dole? mám vero 29 85w reflektor
To je muj nazor, ridte se svym rozumem :] .. Dle meho je siroky uhel a nizko svetlo lespi varianta, nez intenzivne prosvecovat kytky do hloubky. Kazda pridana vec muze intenzitu pouze snizit, nikdy zvysit ..
odo nie ,,nemám problém s teplotou,,,,ja som sa len pýtal či to k niečomu môže pomôct,,,ale nechám ho tam,,,,aj bitr mi to tak povedal,,,,,dakujem za odpovede
Ahoj, konečně jsem objednal komponenty na světlo a potřebuji se ujistit-poradit že zapojím vše dobře.
3x Bridgelux® Gen 7 Vero 29 (BXRC-27E10K0-D-73)
1x HLG-185H-C1400B
tak na potenciometru jeden na kraj a druhý doprostřed pokud jsem to načetl dobře
ale nejsem si jist vhodným výběrem a zapojením viz. obrázek. prosím zkontrolovat, popř. doporučit jiný komponent a zapojení pro stmívání ideálně z conrad.cz. Předem děkuji
mám to presne takto, akurát mám BXRC-30....
ešte Ti doporučujem do okruhu zapojiť tepelnú poistku na sieťové napájani 220 v. Ak sa to prehreje pri zaseknutí, alebo odpálení chladiacieho ventilátora, tak sa to odpojí od siete a nezničia sa COB
Pojistku mám, takže nezapomenu přidat,dnes bych to chtěl zkompletovat, ale nemám ještě potenciometr - pokud se nepletu, bez zapojení potíku pojede zdroj na max. a je nebo není potřeba ty dráty (modrý a černý) co vedou k potíku propojit?
Zdravim ve spolek , bohuzel budu prestavovat box 120x240 cm na 150x150cm . Svoje vero 320w si necham na matkarnu a necham si delat panel viz foto. Jen s rozsahem 450 az 750w . Poradite nekdo jaky cipy zvolit ? Alesh psal neco o reda vero C ,ledideal dava radu D . Budu rad za kazdou radu ,nebo pripominky k uprave barvy nebo rozlozeni cipu. Vaham nad cockama 90° nebo reflektorem ledil. Diky za rady .
Edit. Nevite nekdo proc sou u vera 29 spider 320w ve prostred dva cipy jiny ? Je tam jiny cislo a sou tak o polovinu mensi. Vcera sem si toho vsiml ,tak me zajima co to je. Vecer dam foto.
A proc mam vero 18 na panelu vero29? Jako sviti to docela dobre o tom zadna , je tam cocka co osvicuje celou plochu stanu . Ale myslel sem ze to ma byt vse vero29 kdyz je to to nejlepsi od bridgelux.
Edit. Cislo je 27E4000F2
Jo je to vero 18 (pokud se nepletu tak dokonce generace 6) :-) ty si z toho nějáký šrouby oddělal? nebo to tak bylo že čip drží na třech šroubech a optiky na dvou?
Původní příspěvek od Bitir Nesundaval sem z toho nic, jenom sem odsrouboval cocku. Tak toho sem si uprimne ani nevsiml.
jako ono to úplně nevadí, kdybych to dělal pro sebe tak to tak asi nechám, pro někoho cizího kterýmu bych to prodal za účelem zisku bych to tak teda nenechal, ale spíš by mi na tvým místě vadilo že v tom máš doopravdi vero v 18 generaci 6...
Jak generaci 6 ? Ja mam generaci 7. Jako do gen.6 se davalo vero 18? Tvl ja to nechapu.
Ja kupoval svetlo vero 29 spider 320w generace 7 . Tesne pred predstavenim na canna festu. O generaci 6 sem neslysel ani pul slova.
I kdyz si myslim ze i kdybych tam mel generaci7 ty dva cipy ,tak se vynos asi tezko zvedne, ale s timto bych priste byl rad informovanej . Mozny i je ze sem to uz zapomel ,ale o tom pochybuji.
Pamatuju si ze se resilo ze mam panel kde je zaplych misto puvodnich 4 cipu 6 a zbyly dva sou booster na kvet s oslonama.
P..a dneska si fakt neco kupuj tvl
Edit . Bylo mi vysvetleno prez pm proc to tam mam. Prodejce nejspis zapomel se o tom zminit .
Sorry za nepodstatny prispevky .