Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potreboval by som zistit co mi rozoziera listy... Prve stadium je take ze mam na listoch biele ako keby vykusane miesta (foto 1) Po par dnoch uz je toto miesto vyzrane o ostane na nom len zilka alebo vobec nic (foto 2). Mojimi favoritmi su mravce kedze sa mi ich ku rastlinke par nastahovalo sice som sa ich uz takmer zbavil ale sem tam sa este nejaky najde. Na rozozranich listoch ostava sem tam cierna gulicka (cize hovno toho co to vyziera). Pokial su to mravce ako sa ich najlepsie zbavit bez toho aby som ohrozil rastlinu?
Teplota 32 den 25 noc díky letnim pařákum nevím jak snizit teplotu to bych pohopil pokroucene listy smerem nahoru na nevjrchnejsim patre.. ale tohle proste nechapu ph mam 6.1 cili v norme.. a ec nemerim nemam metr.. takze klidne pochopil ze je to presoleno a udelam tedy pruplach poradte protoze se to udelalo jen na jedne kytce a uz to napada dalsi vrsek.. na druhe kyti mam jen pripalene vrchni listky od tepla.. nic vic.. a na 3. tí vubec nic.. jen na tehle ma 7 vrsku nerad bych o ni prisel.. :/
Původní příspěvek od hugooo359 Potreboval by som zistit co mi rozoziera listy... Prve stadium je take ze mam na listoch biele ako keby vykusane miesta (foto 1) Po par dnoch uz je toto miesto vyzrane o ostane na nom len zilka alebo vobec nic (foto 2). Mojimi favoritmi su mravce kedze sa mi ich ku rastlinke par nastahovalo sice som sa ich uz takmer zbavil ale sem tam sa este nejaky najde. Na rozozranich listoch ostava sem tam cierna gulicka (cize hovno toho co to vyziera). Pokial su to mravce ako sa ich najlepsie zbavit bez toho aby som ohrozil rastlinu?
Původní příspěvek od Kiddnaped Teplota 32 den 25 noc díky letnim pařákum nevím jak snizit teplotu to bych pohopil pokroucene listy smerem nahoru na nevjrchnejsim patre.. ale tohle proste nechapu ph mam 6.1 cili v norme.. a ec nemerim nemam metr.. takze klidne pochopil ze je to presoleno a udelam tedy pruplach poradte protoze se to udelalo jen na jedne kytce a uz to napada dalsi vrsek.. na druhe kyti mam jen pripalene vrchni listky od tepla.. nic vic.. a na 3. tí vubec nic.. jen na tehle ma 7 vrsku nerad bych o ni prisel.. :/
Pokud ti žloutnou a odpadávají i spodní, tak deficit dusíku, ale pokud ti světlá vrch , tak si změř PH na výtoku, pokud máš PH pod 5,4 , tak to bude ten problém. Můžeš mít na výtoku vysoké EC, to potom hnojiva snižují PH ve květináči.
Původní příspěvek od Bárt
Pokud ti žloutnou a odpadávají i spodní, tak deficit dusíku, ale pokud ti světlá vrch , tak si změř PH na výtoku, pokud máš PH pod 5,4 , tak to bude ten problém. Můžeš mít na výtoku vysoké EC, to potom hnojiva snižují PH ve květináči.
Když nemám k dispozici ph ani ec metr ? btw: zloutne mi prostredek kolem dokola.. a pak ten vrsek viz to foto.. ale to je takovy jiny zloutnuti na tech vrscich jde to od prostred a je to kolem dokola zeleny jak mozaika.. ty prostredky jsou proste ze svetlaji rovnomerne.. a jsou tam i zeleny mapy.. .. pestuji v perlitu a RW ( nadrcenym ) a v tom sem slysel se nic nedrzi.. a je max prodišný nikdy to nepreleju a hnojim podle tabulek ted mi tu jeden typ napsal do pm ze to muzou byt hladovy listy ze mam zkusit jednou zalit s rustovym pomerem.. tak nevim.. :/
rozširilo sa to po všetkých rastlinách, hlavne spodné listy a postupne to akokeby liezlo hore. ešte by som spomenul že som hlinu hnojil pred sadenim rohovinou, neprekračoval som normu. 5 dni dozadu som postriekal kuprikolom ale objavili sa dalsie napadnute listy, tie odstranujem, ale bojim sa ze takymto tempom by to mohla mat za chvilu cela kytka, rozmyslal som aj nad nedostatkom fosforu ale to by sa skôr tiahlo skôr od stredových žiliek... pre istotu som prihodil granulovane npk od hostickych hnojiv... hadam to nemam len prehnojene
pls ak by mohol niekto poradiť budem rád za hocijaký nápad alebo radu.
no já myslím že to je 100pro nedostatek vápníku. to ale neznamená že v půdě to Ca není. vápník rostlina nevstřebá např. v příliž kyselé půdě. taky to může být příčina nedostatku jiných prvků. když se podíváš na to médium... mě to z té fotky přide jako hodně jílovitá a těžká zemina. a v ní asi bude zakopanej ten pes
citace:
Původní příspěvek od AVICII Tipuji, že mám stejný problém, že ano? :/
asi ne čéče. z jednoho vyfocenýho listu se to těžko pozná
ale ja mam pravdepodobne ten istý problém už som skúšal aj kuprikol, ale keď tu Bárt píše že treba ísť aj do koreňov tak to musim skúsiť aj s tým ja mam hlinu donesenu kupenu s dobrym PH tak to vstrebavanie by malo byt ok.
Kutas mozeme chodit dake pmka, ako s tym bojujeme ja tam mam dakych 28 kytiek a neviem ako to polejem, tak max 1liter ku kazdej tej srandy na korene
Cau, tak zda se, ze ten Proplant na plisen zabral, kytky zacaly pekne rust, napadene listy se vzhledove zhorsuji, ale nesiri se to na ty nove - aspon to tak vypada. Zatim 2 postriky a budu s nema dal pokracovat...