Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Fujtajblus Čauvec všichni
Začal sem aplikovat Phyt-amin a začaly se mi oběvovat takoveto flíčky.
Ph se snažím držet kolem 6,5.
Za radu jak se toho zbavit děkuji predem
Máš to plíseň v začátku. Phyt-amin podporuje jejich rozvoj, pokud jsou vhodné podmínky. Zkus jen snížit vlhkost a případně použít BIOAN ...Polyversum http://eshop.skudci.com/fungicidy/bioan-200ml
Původní příspěvek od Aladin Zdravím,mám také problém. Foto není třeba,jelikož si jsem jistý,že jsou to padlí.Zajímalo by mně jestli se proti tomu dá nějak efektivně a šetrně bránit,teď 3 týdny před kosou.Blbé je že u toho nemohu stát každý den,nýbrž to vidím jen o víkendu.Za každou radu a tip předem děkuji.
Původní příspěvek od Bárt
Máš to plíseň v začátku. Phyt-amin podporuje jejich rozvoj, pokud jsou vhodné podmínky. Zkus jen snížit vlhkost a případně použít BIOAN ...Polyversum http://eshop.skudci.com/fungicidy/bioan-200ml
Díky kámo k tý vlhkosti : den 50 - 70, noc 60-70 %, 18ty den rustu (cca 15cm)
Ahoj, rozjela jsem svůj první grow, 600W, jedná se o první týden po přesazení do malých kětináčků, na hnojení jsem použila root stimul od biobizzu, ted už grow od biobizzu a na několika rostlinách se mi začaly podivně "vrásnit" a žloutnout listy, je to divné, protože tento problém nemají všechny, nýbrž jen cca 1/3 kyticek. Našla jsem si, že by to mohl byt nedostatek magnesia spojený s přehnojováním, naopak jsem ale našla, že hnojiva co používám jsou šetrnější a je možné (dokonce je to na nich i přímo napsané) je používat při každém zalívání, zalívám dle potřeby, strčím prst cca 4cm pod hlínu a podle stavu zalévám. Poslední tři dny destilovanou vodou.. Všem děkuji za rady,nerada bych skončila ještě dříve, než jsem vlastně pořádně začala
Původní příspěvek od bigmama Ahoj, rozjela jsem svůj první grow, 600W, jedná se o první týden po přesazení do malých kětináčků, na hnojení jsem použila root stimul od biobizzu, ted už grow od biobizzu a na několika rostlinách se mi začaly podivně "vrásnit" a žloutnout listy, je to divné, protože tento problém nemají všechny, nýbrž jen cca 1/3 kyticek. Našla jsem si, že by to mohl byt nedostatek magnesia spojený s přehnojováním, naopak jsem ale našla, že hnojiva co používám jsou šetrnější a je možné (dokonce je to na nich i přímo napsané) je používat při každém zalívání, zalívám dle potřeby, strčím prst cca 4cm pod hlínu a podle stavu zalévám. Poslední tři dny destilovanou vodou.. Všem děkuji za rady,nerada bych skončila ještě dříve, než jsem vlastně pořádně začala
Oni tyhle první [druhý lístky] dost často bývají tímto zpúsobem deformovány. Pokud se tato deformace nebude projevovat i na dalších listech, bude vše v pořádku. U takto malých je hnojení v soilu spíše na škodu. A tu destilku si odpust. Nebo jí míchej napúl s kohoutkovou. No a ta teplota 29°C je dost vysoko, jak jsi na tom s vlhkostí. 58% no dejme tomu. Nejdřív bych se zaměřil na tyto veličiny a pak se teprve věnuj hnojení. Ale to už budou mít tak třetí patro.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Ahoj,
prosím o radu mám problém s listy viz foto
jsou v rw, ph 5,8 ec 1,4 hnojky ah+pk 13/14
teplota 20-28 vlhkost 60%, teplota zálivky 20
proplach nepomáhá
nevíte co jim chybí, přebývá?
bezdechu: Dekuju za radu, ohledne te teploty, jsem si toho vedoma a na raseni problemu pracuji (penize penize...) a ohledne te vlhkosti, absolutne netusim proc je tak strasne nizka, koupila jsem zvlhcovac, napojila na hadici a a pres tu fouka para primo mezi kytky, dokonce jsem musela trosku ubrat na vykonu zvlhcovace,protoze mi tam vznikaly kaluze vody(ty se tam tvori porad, ale ne zdaleka v takove mire), a stejne ta vlhkost nejde nad 80% vecera tech 60% v noci, odtah mi jede pres cooltube, jestli to neni tim, mohla bych zkusit zvednout tu lampu trochu
Jo tak přesně tohle mám na kytkách taky a je to podle mě padlí.. a i za dobrýho počasí se to šíří rychle jako sviň, dvě kytky jsou kvuli tomu už tak poloviční..Co by jste na to doporučili za postřik? Něco obyčejnýho co maj v každým zahradnictví..
10 000 lidi sedi pri televizi, 500 000 lidi pracuje, 1 000 000 lidi spi, 200 000 lidi dela domaci cinnosti, 50 000 lidi je v kine, 500 000 lidi je na pocitaci. a jen 1 blbec si cte muj profil:-D
Původní příspěvek od bigmama bezdechu: Dekuju za radu, ohledne te teploty, jsem si toho vedoma a na raseni problemu pracuji (penize penize...) a ohledne te vlhkosti, absolutne netusim proc je tak strasne nizka, koupila jsem zvlhcovac, napojila na hadici a a pres tu fouka para primo mezi kytky, dokonce jsem musela trosku ubrat na vykonu zvlhcovace,protoze mi tam vznikaly kaluze vody(ty se tam tvori porad, ale ne zdaleka v takove mire), a stejne ta vlhkost nejde nad 80% vecera tech 60% v noci, odtah mi jede pres cooltube, jestli to neni tim, mohla bych zkusit zvednout tu lampu trochu
Světlo přizvedni, nemusíš to do nich ze začátku tolik prát a zvaž zda je ta cooltuba nutná. S tou mlhou to tolik nepřeháněj, pokud se ti vlhkost na budíku nezvedá bude potřeba ho umístit jinam. Někam kde není takový pohyb vduchu jako mezi kytkama. Je možné, že "vítr" osušuje čidlo, proto ta nižší hodnota. Ona je ostatně na spodní hranici takže to bych tolik neřešil jako tu teplotu.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
chlapi prosím vás zkušené Jak nejlépe zklidim outdoor ? Jako zda nechat i kořeny, jen je pořádně umýt ve "splashi" nebo to uřezat dole ? nebo jednotlivé větve pověsit jen ? mám velké prostory, není to problém pověsit celé na nějaky čas. No a když sem u toho, jak dlouho to nechat viset a kdy začít dávat do dklenice :p Díky nechce se mi číst FAQ Ste zlatííí
artclan.eu - herní portál
10 000 lidi sedi pri televizi, 500 000 lidi pracuje, 1 000 000 lidi spi, 200 000 lidi dela domaci cinnosti, 50 000 lidi je v kine, 500 000 lidi je na pocitaci. a jen 1 blbec si cte muj profil:-D
No tak problemy bohuzel pokracuji, vetsina kyti roste rychle a temhle dvoum neco moc chybi, tudiz jsou tak polovicni oproti ostatnim, poradte mi prosim, kde je chyba a co jim chybi, premyslel jsem ze koupim biobizz algamix, nebo existuje neco jineho a lepsiho na posileni kyticek? diky moc
Takproblem pokracuje, nevim kde je chyba, premyslela jsem ze dokoupim algamic od biobizzu, kazdopadne netusim jak to zachranim, teplota pres den okolo 25-27, v noci 20, vlhkost se mi dari drzet jen na 65%, dve kyticky vypadaji otresně(viz foto) zbytku se tak podivne krouti listky u kraju, neco jim chybi a ja nevim co, moc symptomu na muj vkus, vsem dekuju predem za jakekoliv rady