Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar nechtěl bys to prochu rozepsat?? třeba výroba atd..
zdarec
podla mna je výroba každemu jasná, pár desek pozbijaných dokopy, medzi nimi sito jak vidíš nič na tom neni zvládol by to myslim každý kdo ma ruky neviem co chces počut hmm akurat že tam na spodu je miesto (ten otvor dole) na obyčajný alebo teplovzdušný vetráčik s ktorým sa da sushenie urychlit no...
TGW
jeste k tomu vakuovanem zely.. mame doma plastovy pytle na polštaře a u toho je dira na vysavač ..strčite vysavač zapnete a polštař mate jako novy ..tak zo zkusim stim zelym kdyz tu byli nazory ze prave vakum v domacim prostredi se neda vytvořit.
-kdysi sem někde vyděl(myslím v CLEVERu) jak vzali skleničku vody,dali jí pod vývěvu a začali vytvářet podtlak,no a co se nestalo voda začala vařit a tím jak si odcházející vodní pára brala od zatím tekuté vody teplo již ne tekutá voda zmrzla...a to mě přivedlo na myšlenku dát mokrý materiál pod vývěvu a skusit ho takto usušit
nevým co by se mohlo dít ale možná by to mohlo fungovat a bylo by to teoreticky nejrychlejší sušení s (pravděpodobně) žádnými ztrátamy
hej chlapi mam otazocku....prestudoval som poctivo cely tread a zaujima ma jak je to vlastne so zakopanim matrosu do zeme vo flaskach....mam naplane nechat matros susit v tmavej izbe tak 3 az 3 tyzdne s teplotou okolo 15 stupnov a potom to narvat do flias a sup ho do zeme...
Mate s tym niekto viac skusenosti? Ako hlboko. do coho to zabalit a tak? Hlavne ta pliesen mi neda spat...Dakujem vsetkym za odpovede...Za dobre rady poslem k+...
Zdravim, jaka by mnela byt maximalni vlhkost v mistnosti, kde susim konecny produkt ? Ja mam 22stupnu a 43% vlhkost, s tim ze tam je otevrene okno na ventilacku a bojim se, aby to nesplesnivelo...predem dik za odpoved..
Chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka minimalni hodnota pri ktere se muze susit nebot bych to chtel susit na chate, kde ale pres podzim kdy by mi to schlo nebude nikdo topit takze predem diky za odpovedi.
-"Muž v černém kráčel pouští, a pistolník mu byl v patách"
-"Tak jdi, jsou i jiné světy než tento"
-"Všehno je devatenáct"
Do 50 % je vlhkosť stále OK na sušenie, pri väčšej by som bol už opatrný.
2 Spejsek:
Minimálnu teplotu tipujem na cca 13 - 14 °C, ale často som sa stretol so sušením na povale, kde bola teplota značne nízka a často mrzlo. Napriek tomu si usušený materiál chválili.
Pokiaľ nemáš na chate príliš vysokú vlhkosť, nebál by som sa toho. Dosť to závisí aj od hustoty šišiek.
Ja mám však otázku, či šišky na seba naväzujú pachy pri sušení?
A či je lepšie sušiť pri zapnutom alebo vypnutom odťahu? Snažím sa docieliť výraznú vôňu suchej marihuany bez akýchkoľvek zápachov.
Původní příspěvek od Ono
Ja mám však otázku, či šišky na seba naväzujú pachy pri sušení?
A či je lepšie sušiť pri zapnutom alebo vypnutom odťahu? Snažím sa docieliť výraznú vôňu suchej marihuany bez akýchkoľvek zápachov.
S těma pachama osobní zkušenost nemám, suším vždy ve skříni a tam žádný výrazný pachy nejsou ale myslím si, že trochu jo.
S tím odtahem se to taky snažím vychytat. Příjde mi, že čím víc odtah jede, tím horší dopad to má pak na chuť. Asi se mi ve skříni vyměňuje vzduch moc rychle. Ale bez něj je to tak na plíseň. Já osobně to dělám tak, že při sušení se mi odtah zapíná v určitých cyklech. Když čerstvě sklidím tak ho nechám vyměnit vzduch ve skříni co chvilu. Čím víc pálky prosychaj tím méně nechávám odtah jet. Postupně tak prodlužuju zapnutí odtahu na 15 minut po nekolika hodinách, až ke konci ho nechávám uplně vyplý.
Asi ti to nic novýho neřeklo. V každým případě bych taky rád sušení ještě vylepšil ale nějak mě nenapadá jak.