Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pokud se nepletu, na objímce bude jen údaj o maximálním možném zatížení. Tzn. že objímku můžeš použít až do napětí 600V a výkonu 1500W.
Tedy použití objímky na nížším napětí/výkonu je možné.
Ať se daří...
Podle schematu na předřadníku to sedí.I když to zelenožlutý zemění tam vyznačený neni,ale vylučovací metodou ti nic jinýho nezbejvá.Mělo by to fungovat.
Původní příspěvek od melir Podle schematu na předřadníku to sedí.I když to zelenožlutý zemění tam vyznačený neni,ale vylučovací metodou ti nic jinýho nezbejvá.Mělo by to fungovat.
Díky moc! Já vím, všichni ho dávají někam dolů podél předřadníku, ale já to znám jen takto. A bojím se to zapojit jinak
.. tie zltozelene idu niekam na plechovy obal predradnika a tienidla .. mala by tam byt niekde skrutka .. hocikde proste na tom plechu .. na fotke ten zltozeleny z lava aj ten druhy zltozeleny na pravo das pod tu istu skrutku na predradniku a na opacnej strane ho pripojis niekam na tienidlo .. proste zase na plechovy obal svietidla .. zltozelene su jednoducho pospajane dokopy a stale su na plechovom obale spotrebica ..
.. svietilo by to aj takto ako to mas nakreslene .. ale pri poruche ked sa elektrina dostane presne na tie plechove obaly a clovek sa ich chyti , tak dostane kopanec .. na druhej strane ak su tam pripojene tie zltozelene vodice, tak jednoducho istic vsetko vypne .. dufam , ze to je zrozumitelne
na scheme to vyznacene je .. sice iba jeden zltozeleny na predradniku , ale napojit tam aj druhy a na druhej strane nim "uzemnit" aj tienidlo nieje na skodu ..
Ahoj, ano. Asi by správně ten žlutý od zásuvky měl být zapojený z boku předřadníku, ale tomu se bráním, jelikož znám jen toto zapojení. Jojo, ten druhý zelenožlutý bude zapojen do objímky - vždy barva k barvě.
Suma sumárum, pokud to bude takto zapojeno, tak by nemělo hrozit žádné nebezpečí. Je to tak? 😊
.. myslim ,ze pre teba to zrozumitelne nebolo .. .. zltozeleny je ochranny vodic a pripaja sa na plechove krytovanie spotrebicov .. ja nehadam ja som elektrikar .. ale ak chces tak sa bran .. takto ako to mas nakreslene su tie zltozelene k nicomu .. od zasuvky na bok predradnika a na opacnej strane nie do objimky ale na plechove tienidlo ..
ak to zapojis tak ako chces ty a nie ako ti radim , tak suma sumarum hrozi nebezpecenstvo urazu elektrickym prudom .. bez srandy
Ok, ne do objímky, ale do svorkovnice na tom plechu. Všiml sis, že ty šroubky na předřadníku jsou použité některé? Proč myslíš, že to tak je? Proto prosím bez té ironie 😉 Přišla jsem si pro radu. Ne pro výsměch. Jasně jsem psala, že jsem to takto měla zapojené a vidíš, stále tu jsem. Jen jsem ztratila fotku toho zapojení a nyní si nejsem jista. Chápu, že to myslíš dobře. Ale pokud jsem nikdy ten žlutozelený drát nedávala pod šroubek ze strany předřadníku, tak teď nechápu proč to mám dělat. A někde jsem nejspíše tu informaci jak to zapojovat dostala - kdysi z growshopu. Ale nejsem sebevrah. Udělám to jak radíš. Já sem zítra nahraji fotky, zkontroluješ mi to pak prosím?
skus len tak zo srandy najprv odsubovat celu tu hornu radu tej svorkovnice na predradniku a daj ju dole .. budem velmi prekvapeny ak na mieste kam ches pripojit zltozelene vodice budu tracat nejake droty (podla schemy nakreslenej na predradniku tam nic nieje).. inak prepac .. nechcel som ta vysmiat .. len mi pride vtipne ak si pytas radu .. dostanes ju aj s vysvetlenim, potvrdis , ze to je zrozumitelne a aj tak si ides svoje .. a ano tie zltozelene tam v podstate nemusis vobec mat a svietit to bude .. ale nebude to mat ochranu ..
Super, nyní už to chápu. Prostě síla zvyku, myslela jsem, že to tak je v pořádku. O to lépe, že nyní to bude bezpečnější. Děkuji Ti Zítra to udělám dle tebe a nahodím sem fotky nějak odpoledne. A až po potvrzení, že je vše v pořádku to zapojím
Děkuji ti 😊 Nene, objímka je spojená se stínidlem a je tam ta svorkovnice. Takže hnědá propojit s hnědou, modrá s modrou a žlutozelený se žlutozelenou 😊 A jede to