Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
uf preco ..lebo mi prisla v strasne malickom kvetniku..alebo skor v takej umelej hmote..a chcel som jej dozicit volnost a slobodu korenom a uz sa mi nechce ju potom zas presadzat do vetsieho ked vyrasite tak preto :
to bawy: Salvia divinorum je cela o tom ze potrebuje dostatok svetla! niekde som cital ze riesia veci ze nemoze ist na slnko, tak ju davaju v izbe do kuta aby nahodou nezazrela slnecne luce----sprostost..
ale vidim ze sa jej dari, na odrezok si este pockaj.
ako pise polux, odfikni tie najvacsie, a odrezok ponor do vody a nechaj ho korenit ( u mna 99,9 % uspesnost)
to polux: mam desat semien M. officinarum a desat semien M. autumnalis...no uvidime to klicenie
a ten kvetnik na Salviu divinorum je preto taky priestorny aby mala volnost a miesto na korene... viem ze nepotrebuje nejake extra rozmery ale ja sa drzim pravidla...najvacsi prakticky kvetnik
a mam mensi problem... nasiel som nejakych skodcov na mojej salvii divnorum--su male nejake dva mm, cierne podlhovaste, a neviem ich identifikovat. nepodarilo sa mi ich lepsie nafotit, nasadil som na nich chemicku ochanu nejaky univerzal postrek (nazov si nepamatam) co zabije vsetky zive organizmy na rastlinach... ale nejak asi nepomaha...pls help
to eNDy: M. autumnalis by mala klicit lepsie ako M. officinarum.
ad skodce: su to strapky, cicavi skodcovia. Zberaju na ne viacere postreky: Basudin, Dursban, Karate, Sumithion, Ultracid . Vyskusaj niektory z tyxto.
to polux: myslis ze karate alebo basudin by bol bezpecny pre mna, ked mam rastlinu v izbe v ktorej travim vacsinu casu? ja si myslim ze su to postreky dost vysokeho kalibru a preto sa bojim to robit v "obytnej zone"...viem bolo by jednoduchsie to nastriekat niekde out... ale v decembri asi nemozne
preto som hladal nejaky postrek na izbove rastliny, neskodny pre okolie ale ucinny proti skodcom...
s tym "zevraj" ucinnym postrekom co som spomenul vyssie som nastriekal postihnutu rastlinu dva krat a paraziti su tam, ako by sa nic nedialo....
to zumbi: officinarumky by mali mat v ponuke ako nahradu za autumnalisky....ale mozno sa mylim..mozno uz doplnili zasoby.
ja som si objednaval a pan Rezl mi tvrdil ze uz ma par poslednych baleni...
Omlouvam se za OT, ale chtel bych se zeptat, jestli nekdo mate zkusenosti s Azariusem... Jak to snima probiha, jak jsou seriozni, jakou platbou jste platili, poslilal nekdo cash money? Mam fakt velkej zajem o betelovy orisky a seminka ephedry sinici... Tak me napadlo, kdyby nekdo cokooliv chtel si odtamtat objednat, tak se muzeme domluvit a objednat to treba spolecne... Zatim
Na jare si hodlam objednat z http://www.flora-toskana.de peprovni opojny ( piper betle ) a tak se ptam, ma snim nekdo zkusenosti, vite jak ho pestovat? jinak ta stranka je nemecky a ja se v nemcine nevyznam, bude to chtit nejakou chvili abych to vsechno prelouskal jinak nechteli byste do toho jit semnou? Nasel jsem jeste par stranek ktere to posilaji, ale ty jsou vetsinou v americe a nez by to sem doslo tak by to podle me chciplo. No a tady na ty strance ho nabizeji za 18 ojro, plus asi nejake postovne... Takze se ptam, chtel by do toho nekdo semnou? Chci strasne vyzkouset betelovou smes... Ale jinak samozrejme si ho chci pestovat
to kapka: ta stranka vyzera seriozne, skusenosti s nou ale nemam. Nic to fsak nemeni na fakte, ze v Nemecku sa predava mnozstvo etnobotaniky, z ktorej fsak casom vylezie nieco uplne ine ako predajca deklaroval. Konkretne, aj P. methysticum, nie je ten druh, ale uplne nieco ine. Tzn, treba nakupovat osobne, a hlavne, treba nakupovany druh POZNAT
to kapka: piper betle moze byt pravy, ale poznas to len vtedy, ked si tu rastlinu porovnas s viacerymi zdrojmi na nete. S Azarius skusenosti nemam, nie je tam nic co by ma zaujalo.
to bawy: myslim ze to mas v pohode.. odrezky mi bez problemov korenia vo vode, pri dostatku svetla a ja ich mavam v takom provizornom sklennicku, takze aj vela vlhkosti je potreba..
Salvia divnorum je nastastie neproblematicky mnozitelna rastlina.
ad foto...bolo to fotene v lete, vo faze ked uz boli korienky pustene, takze som odrezky zasadil do zeminy a este nejaky tyzden nechal na tomto vlhkom mieste..
Původní příspěvek od Kapka1 No a myslis ze ten P. Betle je pravy? Jak to mam poznat? A co zkusenosti z azariusem? Diky
To s tým azariusombjednával som raz,cash poštou v poistenej obálke a tovar prišiel pekne zabalený v balíčku nejak do 2-3 týždňov.O tom ostatnom žiaľ neviem