Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No jo, ale když to napíšeš takhle, tak to 99% lidí pochopí tak, jak je to napsaný a v tom případě to teda znamená, že hlíny tam bude 1 díl ku 40 dílum čehosi dalšího... Stačí se vhodně vyjadřovat... Pak si můžem uštřit hlášky o "mozgu" :-D
ked zmiešam záhradnický substát s obyčajnou hlinou s lúhy + hnoj. pravdepodobne mi to zníži PH čo ? čím by som ho mohol zvýšiť (niečo čo sa dá kúpiť v bežnom záhradkárstve )
Letos jsem využil slev v OBI a místo kompostu skusím příští sezonu něco namíchat
a nakoupil květinový substrát 40L , rašelina 75L,perlit 20L
a budu to míchat v poměru 4:7:2 časem hnojeno bio blizz
vše jde do květináčů na malé balkonovky
má někdo doporučení zda tam něco chybí nebo je to OK?
Zdravím, tak jsem z praxe zjistil, že po nějakém čase půda dost ztuhne...
Zdá se mi, že to pořádně nejde zalejt... Musel jsem do hlíny udělat žlábek kolem stonku aby mi ta voda hned netekla okrajem květináče do háje...
Neznáte někdo nejakou vychytávku, aby postupem času nebyla v takovém stavu?...
Vím tohle je docela banalita, tu půdu tak stuhlou drží kořeny, které v ní jsou prorostlé skrz na skrz a tak se mi zdá, že to prostě nejde pořádně zalejt.
Jedna kráska mi udělala dost jinak v hlavě tak prosím berte to navědomí...
polystyren je nahovno, po pár zalití ti vyplave na povrch
půda je tuhá protože tam je velký podíl jílu. pokud to máš v květináči tak nesmíš nechat takovou půdu úplně vyschnout, pokud se tak stane, ponoř celej květináč na chvíli do vody. příště jí promíchej s pískem atd..
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
Tak já ten polystyrén používám skoro každej rok a bez problému ale jestli nevyhovuje dá se použít i něco jinýho třeba ten keramzit bo nějaký kamínky nebo ten písek mno
to se ti stane i se substrátem ve kterym je perlit (polystyren), že když seschne tak se odělí od květináče. můj systém: když zasadíš kytku, udělej to tak aby se bal sbíhal ke stonku,při zalévání nalej nejdřív ke kytce tolik vody aby byla v tom dolíku a počkej než se vsákne, pak už pije ta hlína normálně a rychleji takže zalévám třeba na třikrát.
no přesně tak mněto dělá i v kokosu ajeto tím žejeto tak prorostlí kořenama že zpuvoní sipké směsi je kus spletený hroudy.známej v hlíně zalejvá do pod misky zemina si sama natáhne kolik potřebuje.
na provzdušnění kokos - lepší než perlit, polystyren...no když je ta půda tvrdá tak neni nic jednoduššího než květník prhnětnout a zem zkypřit a když sou kořeny už moc tak přesadit logicky to sou témata tady . ale co už sem si zvykl