Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Nejlepsi puda, hlina, substrat...tipy jak na to .
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 28 29 30 31 32 »
Autor
Téma 
van blade
Stálý Člen

Karma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 465

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
mno, tos fakt nepochopil zapoj mozog

no, já sem to teda nepochopil taky, co třeba místo vtipných hlášek o "mozgu" ty poměry opravit nebo uvést na pravou míru?

jinak ten příspěvek lze považovat spíše za dezinformaci IMHO

blade

Old Post 20-05-2010 v 14:39 PM
van blade je offline   Profil uživatele van blade   Find more posts by van blade   Foto galerie člena van blade   Click here to Send van blade a Private Message   Add van blade to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 466

oka
mám ve zvyku to psát takhle
...asi je to chyba...a měl bych prohodit čísla...
jde to chápat tak že:
základ - hlínu nezávadnou / rašelinu
1 : 40

základ hlína je jeden díl

rašelinu , rohosku atd . napři 1:40 znamená prostě že tý rohosky tam bude 40x méně než hlíny...

jak ale říkám stačí se zamyslet a je to...

Old Post 20-05-2010 v 15:51 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Wormboy
Stálý Člen

Karma uživatele Wormboy - 97% PěstitelskáKarma uživatele Wormboy - 97% PěstitelskáKarma uživatele Wormboy - 97% PěstitelskáKarma uživatele Wormboy - 97% PěstitelskáKarma uživatele Wormboy - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 467

No jo, ale když to napíšeš takhle, tak to 99% lidí pochopí tak, jak je to napsaný a v tom případě to teda znamená, že hlíny tam bude 1 díl ku 40 dílum čehosi dalšího... Stačí se vhodně vyjadřovat... Pak si můžem uštřit hlášky o "mozgu" :-D

Peace

Old Post 20-05-2010 v 16:04 PM
Wormboy je offline   Profil uživatele Wormboy   Find more posts by Wormboy   Foto galerie člena Wormboy   Click here to Send Wormboy a Private Message   Add Wormboy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 468

jo je to blbě napsaný.zvyk je železná košile..
ale zároven pokud bys smíchal 1 díl hlíny s 40ti dílama vápna tak ty hlášky o mozgu jsou trefný

Old Post 20-05-2010 v 16:28 PM
Tarabisko
Nový Člen

Karma uživatele Tarabisko - 52% Pěstitelská

Příspěvek č. 469

ked zmiešam záhradnický substát s obyčajnou hlinou s lúhy + hnoj. pravdepodobne mi to zníži PH čo ? čím by som ho mohol zvýšiť (niečo čo sa dá kúpiť v bežnom záhradkárstve )

Old Post 26-05-2010 v 21:03 PM
Tarabisko je offline   Profil uživatele Tarabisko   Find more posts by Tarabisko   Foto galerie člena Tarabisko   Click here to Send Tarabisko a Private Message   Add Tarabisko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 470

Letos jsem využil slev v OBI a místo kompostu skusím příští sezonu něco namíchat
a nakoupil květinový substrát 40L , rašelina 75L,perlit 20L
a budu to míchat v poměru 4:7:2 časem hnojeno bio blizz
vše jde do květináčů na malé balkonovky
má někdo doporučení zda tam něco chybí nebo je to OK?

Old Post 29-09-2010 v 21:45 PM
Host
Host

Hlína Soil Příspěvek č. 471

Zdravím, tak jsem z praxe zjistil, že po nějakém čase půda dost ztuhne...
Zdá se mi, že to pořádně nejde zalejt... Musel jsem do hlíny udělat žlábek kolem stonku aby mi ta voda hned netekla okrajem květináče do háje...
Neznáte někdo nejakou vychytávku, aby postupem času nebyla v takovém stavu?...
Vím tohle je docela banalita, tu půdu tak stuhlou drží kořeny, které v ní jsou prorostlé skrz na skrz a tak se mi zdá, že to prostě nejde pořádně zalejt.

Jedna kráska mi udělala dost jinak v hlavě tak prosím berte to navědomí...

Naposledy upravil 30-10-2010 v 21:51 PM

Old Post 30-10-2010 v 20:53 PM
krasus
Stálý Člen

Karma uživatele krasus - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 472

Není nad to si koupit poradnej soil mix popřípade mužeš použít perlit ten to nadýchá.

Old Post 30-10-2010 v 21:41 PM
krasus je offline   Profil uživatele krasus   Find more posts by krasus   Foto galerie člena krasus   Click here to Send krasus a Private Message   Add krasus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 473

Mám plagron royality mix...

Old Post 30-10-2010 v 21:48 PM
nero
Stálý Člen

Karma uživatele nero - 11% PěstitelskáKarma uživatele nero - 11% Pěstitelská

Příspěvek č. 474

Když si připravuješ zeminu nadrol do ní polystyren půda je pak vzdušnější a neni tak těžká "nelehne si"

Old Post 30-10-2010 v 21:59 PM
nero je offline   Profil uživatele nero   Find more posts by nero   Foto galerie člena nero   Click here to Send nero a Private Message   Add nero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jestedman
Stálý Člen

Karma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 475

polystyren je nahovno, po pár zalití ti vyplave na povrch
půda je tuhá protože tam je velký podíl jílu. pokud to máš v květináči tak nesmíš nechat takovou půdu úplně vyschnout, pokud se tak stane, ponoř celej květináč na chvíli do vody. příště jí promíchej s pískem atd..

Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.

Old Post 30-10-2010 v 22:34 PM
jestedman je offline   Profil uživatele jestedman   Find more posts by jestedman   Foto galerie člena jestedman   Click here to Send jestedman a Private Message   Add jestedman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nero
Stálý Člen

Karma uživatele nero - 11% PěstitelskáKarma uživatele nero - 11% Pěstitelská

Příspěvek č. 476

Tak já ten polystyrén používám skoro každej rok a bez problému ale jestli nevyhovuje dá se použít i něco jinýho třeba ten keramzit bo nějaký kamínky nebo ten písek mno

Old Post 31-10-2010 v 08:24 AM
nero je offline   Profil uživatele nero   Find more posts by nero   Foto galerie člena nero   Click here to Send nero a Private Message   Add nero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 477

nebo casteji a mene zalivat. jak rikal jestedman, kdyz se bude presusi tak dela tyhle blbosti

Old Post 31-10-2010 v 11:14 AM
Host
Host

Příspěvek č. 478

to se ti stane i se substrátem ve kterym je perlit (polystyren), že když seschne tak se odělí od květináče. můj systém: když zasadíš kytku, udělej to tak aby se bal sbíhal ke stonku,při zalévání nalej nejdřív ke kytce tolik vody aby byla v tom dolíku a počkej než se vsákne, pak už pije ta hlína normálně a rychleji takže zalévám třeba na třikrát.

Old Post 31-10-2010 v 12:17 PM
Host
Host

Příspěvek č. 479

no přesně tak mněto dělá i v kokosu ajeto tím žejeto tak prorostlí kořenama že zpuvoní sipké směsi je kus spletený hroudy.známej v hlíně zalejvá do pod misky zemina si sama natáhne kolik potřebuje.

Old Post 31-10-2010 v 13:37 PM
Host
Host

Příspěvek č. 480

na provzdušnění kokos - lepší než perlit, polystyren...no když je ta půda tvrdá tak neni nic jednoduššího než květník prhnětnout a zem zkypřit a když sou kořeny už moc tak přesadit logicky to sou témata tady . ale co už sem si zvykl

Old Post 31-10-2010 v 18:30 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:01 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 28 29 30 31 32 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás