Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Proplachoval jsem je před květem a vypadalo to v pohodě ... Tohle co je na fotce se snad objevilo během týdne a začíná to byt čím dal horší ... Ještě cca 30 dni . Mám strach to postrikat ať to neshnije.
ahoj, jednoznačně sviluška v hodně velkym mmnožství! takže si kup vertimec 1,8ec a namíchej dle návodu. důůůůkladně to tim pokrop hlkavně spodní stranu listů. a jestli to chceš udělat ještě efektivnějí, tak si vem houbičku na nádobí a máchej jí v roztoku a postuponě list po listu otři spodní i horní stranu. když to uděláš důkladně, nehrozí ani plísen ani další výskyt svilušek. jinak určitě po postřiku nebo po potěru pust ventilace na max....
Díky za radu , bohužel už jsem koupil spidermite prej to není Chemka , tak uvidím co to udělá . Snad mi ty palice neshnijou . Každopádně ještě jednou díky
Potřeboval bych poradit.Mám venku pár kytek a u jedné jsem si všiml že je trochu ohlá.
Něco mi ji asi 3 cm pod zemí lehce nakousalo,kolem kytky je jakoby nakypřená zem a sposta tenkých chodbiček tak pul centimetrových. Mám strach i o ostatní kytky.
Nevíte co je to za škůdce a jak se mu bránit?
po třetí se mi vracejí na listy třásněnky.... již po 3x aplikace rock effect....vrací se vždy tak po 5ti dnech....
asi budu muset jít do něčeho silnějšího....
zdárek, je tady někdo kdo poradí přítelkyni co s kytkou? Ještě u mě byla vpohodě a pak ji napadli nějací žlutí brouci, kteří kladou vajíčka pod listy. Spíš to budou mšice než svilušky, protože vím jakou škodu páchají svilušky na listech. Jinak je možný že to zkroucení listů je kvůli nedostatku světla? nebo nedostatek živin? Každej názor cením, díky.
zdarek .. vsiml jsem si ve vrsku kytky nejakych hnedych broucku .. zajima me co s nima a zda hodne skodi .... jinak nad nima se nejak divne zkroutili listky .. nevite co s tim .??
máš tam zřejmě svilušky nebo jiné parazity, což je v podstatě jedno, protože oni chtějí tvojí kytku sklidit dřív než ty
nejlepší je rock effect, ale nemysli si že to postříkáš jednou a budeš mít klid, musíš pak preventivně ošetřovat cca tak 1 týdně..každopádně ty potvory létají ve vzduchu, jsou ve vodě atd..stačí jedna a máš je všude, takže se tomu neubráníš, proto je prevence logická..rock effect nejenom hubí škůdce, ale chrání a osvěžuje samotnou kytku
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Původní příspěvek od mastifuk zdarek .. vsiml jsem si ve vrsku kytky nejakych hnedych broucku .. zajima me co s nima a zda hodne skodi .... jinak nad nima se nejak divne zkroutili listky .. nevite co s tim .??
Hoj
Jak píše matrin666 prevence je důležitá a ten rock efect se vyplatí je to přírodní a och.lhůta snad 1 den:-) paráda. Odpudi určitě zravej i savej hmyz mohu jen doporučit ani mouchy na to nechtějí sedat :-) GL peace
No včera jsem našel pár svilušek, dnes jsem koupil rock effect tak jsem zvědav. Je to celkem lepidlo. Dá se to (má to někdo ověřené) stříkat i na začínající květ?
Původní příspěvek od Efendy No včera jsem našel pár svilušek, dnes jsem koupil rock effect tak jsem zvědav. Je to celkem lepidlo. Dá se to (má to někdo ověřené) stříkat i na začínající květ?
Hoj
Taky mě to kvete a stříkám rock efect -Em, myslím ze by to nemělo vadit ani v pozdější fázi květu, je to 100% Bio doporučený je myslim postřik 1x za 10 - 14 dní. No v poslední třetině už bych nestrikal ničím :-)
na začátku květu určitě neublíží. GL peace
Původní příspěvek od Efendy Ahoj, jak rychle se projeví postřik? Včera jesm stříkal a dnes jsem při kontrole zjistil že svilušky žijí vesele dál. Ředění aplikuješ jaké?
Hoj
Nevím jak je to se sviluskama, no vím ze sajou živiny z listů až si kostnou pořádně ten pongamovy olej tak by je mělo zahubit. Redim 2 ml (značka na kalíšku)na 1 litr vody, na začátku jsem přehnal a udělali se mi na některých listech nepěkné oranžové fleky a kroutili se listy. Jak si to redil?? Jaký poměr? GL peace