Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím komunito, snad jsem se nepřehlíd, ale nic podobného jsem neviděl co se dnešní doby týče. A tak se vás chci zeptat na cenu ve vašem okolí za kilo lékařské vazelíny na mast. Chystám se dělat větší množství, ale dávat 250,- nekřesťanských korun u nás v lékarně se mi fakt nechce!...A tak se ptám na vaše zkušenosti a poznatky? Kupoval jsem pár let zpět a stála kolem 100,-. Tak mě to zdražené celkem pozastavuje.
Tak mi dneska dovezli všechny tři suroviny,takže se můžu dát do díla jinak zatím nejpřijatelnější je asi kokosový tuk-je tuhý,ale když se dá na prst, tak se roztaví, bambucké máslo je tuhé pořád a palmový tuk je jak řidká vazelína...napřed jsem chtěl udělat tři druhy, ale nakonec asi budu kombinovat-ještě si to musím pořádně rozmyslet všechno jinak s tím obchodem spokojenost totální,komunikativnost,vstřícnost,prostě fajn jen pak ještě převážím celkovou hmotnost,mají tam uvedeno +- 5g, tak jestli to není jen - pak budu informovat jak budu dál u postupu
Nazdar po dlouhé době!
Během této chvilky jsem vyrobil několik kol kvalitních konopných sádel kopuvaných v nejlevnějších obchodech.
Koupil jsem obyčejném Tescu-Tesco sádlo a spokojenost uživatelů je maximální a pokud se skladuje v ledničce tak nepodléhá zkáze.
Nejvíce si lidi-hlavně důchodci pochvalujou účinky a snadnou roztíratelnost.
Jinak do toho palmového oleje 1:1 bych taky šel a určitě to někdy vyzkouším....
Tak mastem zdar!
čágo bélo...tak teď se ukažte odborníci
udělal jsem teda postupně každou zvlášť, ale pak jsem smíchal zbytky dohromady (jedna 5l sklenice) že udělám mast z bylinek. pak jsem to nechal na chodbě a palmový tuk neztuhl a tím pádem ani ta směs s bylinkama...:-/ je prostě tavitelný už při nízké teplotě. tak co teď s tím? naředit to, ale čím? nejtvrdší mi připadalo to bambucké máslo,tak tím? a nebo vazelínou? sádlem?...
help i need somebody!!! )
hmm...taky zajímavá možnost, jen by mě ale zajímalo co to udělá v praxi. jestli se to vůbec spoí a popřípadě jestli se to pak při zpětném tuhnutí neoddělí zase na své vrstvy...
tak snad v pátek ho mám doma vzal jsem kilo vosku,tak uvidíme...jen nevím jestli ho dát hned, když tam jsou ještě suroviny a nebo až to pak přecedím,tak to jen zahustit?
čágo bélo čekám na usušení pěkných venků,ať to konečně můžu dokončit, strašně se to letos táhne...jinak voskem zahuštěno(možná zase až moc) ale uvidíme až tam bude vše co má být a pak jak to zcedím...maximálně to pak ještě doředím vazelínou nebo tím palmovým tukem na požadovanou konzistenci počítám, že tak do měsíce je hotova-konečně.
a ohledně toho kakaového...nejsem si teď úplně jist, ale myslím že to je ten samý ,,problém" jak palmový tuk. že se taví již při pokojové teplotě. ale tak smíchat to s něčím a nebo to pak zahustit a myslím že by neměl být problém a snad by to mělo i vonět
Planujem masticku z bravcoveho sadla...koli vacsej trvanlivosti chcem pridat nejaku silicu...najskor eucaliptus a borovica pripadne mata a gafor.Vo vseobecnosti su silice a gafor ucinne antibakterialne latky.Aky je vas nazor...spoji sa to,bude to fungovat proti starnutiu masti?